Pitbull (rapper)

Pitbull
FødtArmando Christian Pérez
15. januar 1981[1]Rediger på Wikidata (39 år)
Miami
Beskjeftigelse Rapper, låtskriver, sanger, plateprodusentRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Grammy Award for Best Latin Rock, Urban or Alternative Album (2016), Latin Grammy Award for Best Urban Performance (2013)Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Pitbull
SjangerHouse, elektronisk dansemusikk, eurodance,[3] rapping, popmusikk, pop rap, reggaeton
Instrumentvokal
Aktive år2001
PlateselskapRCA, Polo Grounds Music, Bad Boy Latino, Mr. 305 Inc., TVT Records, Saban Music Group
Nettstedhttp://www.pitbullmusic.com/
IMDbIMDb

Armando Christian Pérez (født 15. januar 1981 i Miami i Florida), mest kjent under artistnavnet Pitbull, er en amerikansk rapper og låtskriver.

Han er mest kjent for sanger som «I Know You Want Me (Calle Ocho)», «Hotel Room Service», «Give Me Everything» samt en rekke låter hvor han rapper sammen med andre kjente artister. Han rapper på både engelsk og spansk. I 2011 ga han og Marc Anthony ut sangen «Rain Over Me». Han har kallenavnet sitt etter hunderasen pitbull.

DiskografiRediger

  • El Mariel (2006)
  • The Boatlift (2007)
  • Rebelution (2009).
  • Armando (2010)
  • Planet Pit (2011)
  • Global Warming (2012)
  • Globalization (2014)
  • Dale (2015)
  • Climate Change (2017)
  • Libertad 547 (2019)[4]

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.