Mette Moestrup

dansk forfatter
Mette Moestrup
Mettemoestrup.jpg
Mette Moestrup leser opp i 2009.
Foto: Clb
Født1969[1][2][3]Rediger på Wikidata
Aarhus[4]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Forfatter, skribent, lyrikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata
Utmerkelser Montanas Litteraturpris (2006)[5], Frit Flet-prisen (2014)[5], Beatriceprisen (2018)[5], Adam Oehlenschläger, Emil Aarestrup, Herman Bang og Johannes Ewald Fondets legat (2018)[5], Statens Kunstfonds hædersydelse (2019–)[6]Rediger på Wikidata

Mette Moestrup (født 11. desember 1969[7] i Vendsyssel) er en dansk dikter og forfatter.

Moestrup er cand.phil. i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet[8] og har i flere år virket ved forfatterskoler i København, Gøteborg og Bergen.[9]

BibliografiRediger

  • Til den smukkeste : 117 digte, lyrikk, 2019
  • Omina, lyrikk, 2016
  • Frit flet, sammen med Naja Marie Aidt og Line Knutzon, 2014
  • Så hurtigt du kan, 2012
  • Dø, løgn, dø, lyrikk, 2012
  • Jævnet med jorden, 2009
  • Hvad siger sneugleungen Ulla?, 2009
  • Ti grønne fingre, sammen med Lilian Brøgger, 2007
  • Kingsize, lyrikk, 2006
  • Hvad så Carlo?, 2002
  • Golden Delicious, lyrikk, 2002
  • Gennemblødt, 2000
  • Rilke og rytme, en undersøgelse af Rainer Maria Rilkes lyriske rytme, 1999
  • De forsvundne danskere, 1999
  • Tatoveringer, lyrikk, 1998

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger