Åpne hovedmenyen

Liste over verdenscupvinnere i alpint for kvinner

Wikimedia-listeartikkel
Alpine skiing

Liste over verdenscupvinnere i alpint for kvinner omfatter alle vinnere i verdenscupen i alpint fra 1967 til dags dato. Listen inneholder vinnere i utfor, super-G, storslalåm, slalåm, kombinasjon og parallellslalåm,[1] men ikke lagkonkurranser.

Totalt 240 alpinister fra 21 nasjoner har vunnet minst ett individuelt renn. Den første vinneren i 1967 var canadieren Nancy Greene, som vant slalåmrennet i Oberstaufen.[2] Den nyeste oppføringen på denne listen er Tsjekkias Ester Ledecká, som vant utfor i Lake Louise den 6. desember 2019.[3] Alpinister fra 21 nasjoner fra tre kontinenter har vunnet renn; Jugoslavia og Slovenia er oppført separat, men regnes som én nasjon; også Tyskland og Vest-Tyskland blir vist, men telles sammen. Den første vinneren for sitt land er uthevet i blått.

Marielle Goitschel var den første alpinisten som vant renn i to forskjellige sesonger (1967 og 1967/1968).[4] Perrine Pelen er den høyest plasserte alpinisten som bare har vunnet renn i én disiplin, med sine 15 seire i slalåm.[5] Totalt har 84 alpinister vunnet bare ett renn. Den yngste vinneren er Christa Zechmeister (født 4. desember 1957) som vant slalåmrennet i Val-d’Isère den 7. desember 1973.[6] [7] Den eldste vinneren er Elisabeth Görgl (født 20. februar 1981), med sin seier i utforrennet samme sted den 21. desember 2014.[8] Lindsey Vonn er den høyest rangerte alpinisten med sine 79 rennseire.[9]

Liste over verdenscupvinnereRediger

Sist oppdatert: 7. desember 2019

██ aktive utøvere

██ første utøver som vant for sin nasjon

Nr. Utøver Nasjon Sesonger aktiv Seire Utfor Super-G Storslalåm Slalåm Kombinasjon Parallell
1 Vonn, LindseyLindsey Vonn   USA 2001–2019 82 43 28 4 2 5 -
2 Shiffrin, MikaelaMikaela Shiffrin   USA 2012–aktiv 63 2 3 10 42 1 5
3 Moser-Pröll, AnnemarieAnnemarie Moser-Pröll   Østerrike 1969–1980 62 36 NA 16 3 7 -
4 Schneider, VreniVreni Schneider   Sveits 1984–1995 55 - - 20 34 1 -
5 Götschl, RenateRenate Götschl   Østerrike 1993–2009 46 24 17 - 1 4 -
6 Pärson, AnjaAnja Pärson   Sverige 1998–2012 42 6 4 11 18 3 -
7 Schild, MarliesMarlies Schild   Østerrike 2001–2014 37 - - 1 35 1 -
8 Seizinger, KatjaKatja Seizinger   Tyskland 1989–1998 36 16 16 4 - - -
9 Wenzel, HanniHanni Wenzel   Liechtenstein 1972–1984 33 2 - 12 11 8 -
10 Hess, ErikaErika Hess   Sveits 1978–1987 31 - - 6 21 4 -
11 Kostelić, JanicaJanica Kostelić   Kroatia 1998–2006 30 1 1 2 20 6 -
12 Höfl-Riesch, MariaMaria Höfl-Riesch   Tyskland 2001–2014 27 11 3 - 9 4 -
13 Figini, MichelaMichela Figini   Sveits 1983–1990 26 17 3 2 - 4 -
Maze, TinaTina Maze   Slovenia 1999–2015 26 4 1 14 4 3 -
15 Walliser, MariaMaria Walliser   Sveits 1980–1990 25 14 3 6 - 2 -
Dorfmeister, MichaelaMichaela Dorfmeister   Østerrike 1991–2006 25 7 10 8 - - -
17 Nadig, Marie-TheresMarie-Theres Nadig   Sveits 1971–1981 24 13 NA 6 - 5 -
Morerod, Lise-MarieLise-Marie Morerod   Sveits 1973–1980 24 - NA 14 10 - -
Wiberg, PernillaPernilla Wiberg   Sverige 1990–2002 24 2 3 2 14 3 -
Gut, LaraLara Gut   Sveits 2008–aktiv 24 7 12 4 - 1 -
21 Merle, CaroleCarole Merle   Frankrike 1981–1994 22 - 12 10 - - -
22 Gerg, HildeHilde Gerg   Tyskland 1993–2005 20 7 8 - 1 3 1
23 Wachter, AnitaAnita Wachter   Østerrike 1985–2001 19 - 2 14 1 2 -
24 McKinney, TamaraTamara McKinney   USA 1979–1989 18 - - 9 9 - -
25 Rebensburg, ViktoriaViktoria Rebensburg   Tyskland 2007–aktiv 17 - 3 14 - - -
26 Kronberger, PetraPetra Kronberger   Østerrike 1987–1993 16 6 2 3 3 2 -
Compagnoni, DeborahDeborah Compagnoni   Italia 1988–1999 16 - 2 13 1 - -
28 Pelen, PerrinePerrine Pelen   Frankrike 1977–1986 15 - - - 15 - -
Nef, SonjaSonja Nef   Sveits 1993–2006 15 - - 13 2 - -
Kostner, IsoldeIsolde Kostner   Italia 1994–2006 15 12 3 - - - -
Veith, AnnaAnna Veith   Østerrike 2007–aktiv 15 - 3 11 - 1 -
32 Greene, NancyNancy Greene   Canada 1967–1968 14 3 NA 8 3 NA NA
Ertl, MartinaMartina Ertl   Tyskland 1992–2006 14 - 2 10 2 - -
Meissnitzer, AlexandraAlexandra Meissnitzer   Østerrike 1992–2008 14 2 7 5 - -
35 Worley, TessaTessa Worley   Frankrike 2006–aktiv 13 - - 13 - - -
36 Hosp, NicoleNicole Hosp   Østerrike 2002–2015 12 - 1 5 5 1 -
37 Jacot, MicheleMichele Jacot   Frankrike 1968–1976 11 1 NA 6 3 1 -
Epple, IreneIrene Epple   Tyskland 1973–1985 11 1 1 6 - 3 -
Poutiainen, TanjaTanja Poutiainen   Finland 1997–2014 11 - - 5 6 - -
40 Mittermaier, RosiRosi Mittermaier   Tyskland 1967–1976 10 - NA 1 8 1 -
Macchi, FrancoiseFrancoise Macchi   Frankrike 1968–1972 10 2 NA 6 2 NA NA
Kaserer, MonikaMonika Kaserer   Østerrike 1969–1980 10 - NA 8 1 - 1
Brignone, FedericaFederica Brignone   Italia 2010–aktiv 10 - 2 5 - 3 -
44 Mir, IsabelleIsabelle Mir   Frankrike 1967–1973 9 8 NA 1 - NA NA
Oertli, BrigitteBrigitte Oertli   Sveits 1982–1990 9 1 - - 1 7 -
Street, PicaboPicabo Street   USA 1986–1997 9 9 - - - - -
Zettel, KathrinKathrin Zettel   Østerrike 2004–2015 9 - - 7 2 - -
Weirather, TinaTina Weirather   Liechtenstein 2007–aktiv 9 1 7 1 - - -
Štuhec, IlkaIlka Štuhec   Slovenia 2007–aktiv 9 5 3 - - 1 -
Vlhová, PetraPetra Vlhová   Slovakia 2013–aktiv 9 - - 3 5 - 1
51 Totschnig, BrigitteBrigitte Totschnig   Østerrike 1972–1979 8 7 NA 1 - - -
de Agostini, DorisDoris de Agostini   Sveits 1976–1983 8 8 NA - - - -
Steiner, RoswithaRoswitha Steiner   Østerrike 1980–1988 8 - - - 8 - -
Cavagnoud, RegineRegine Cavagnoud   Frankrike 1991–2002 8 3 4 1 - - -
Montillet, CaroleCarole Montillet   Frankrike 1992–2006 8 4 4 - - - -
Putzer, KarenKaren Putzer   Italia 1997–2009 8 - 4 4 - - -
57 Goitschel, MarielleMarielle Goitschel   Frankrike 1967–1968 7 2 NA - 5 NA NA
Gabl, GertrudGertrud Gabl   Østerrike 1967–1972 7 - NA 2 5 NA NA
Lafforgue, BrittBritt Lafforgue   Frankrike 1968–1973 7 - NA 2 5 NA NA
Lafforgue, IngridIngrid Lafforgue   Frankrike 1969–1970 7 - NA 1 6 NA NA
Zurbriggen, BernadetteBernadette Zurbriggen   Sveits 1972–1980 7 5 NA 1 - 1 -
Kinshofer, ChristaChrista Kinshofer   Tyskland 1977–1988 7 - - 5 1 1 -
Kiehl, MarinaMarina Kiehl   Tyskland 1982–1987 7 - 6 1 - - -
Bournissen, ChantalChantal Bournissen   Sveits 1981–1995 7 6 1 - - - -
Svet, MatejaMateja Svet   Slovenia 1984–1990 7 - - 6 1 - -
Mancuso, JuliaJulia Mancuso   USA 2000–2018 7 3 2 - - 1 1
Görgl, ElisabethElisabeth Görgl   Østerrike 2003–2017 7 2 3 2 - - -
68 Zechmeister, ChristaChrista Zechmeister   Tyskland 1973–1980 6 - NA - 6 - -
Nelson, CindyCindy Nelson   USA 1974–1985 6 3 1 1 - 1 -
Graham, LaurieLaurie Graham   Canada 1980–1988 6 5 1 - - - -
Ginther, SabineSabine Ginther   Østerrike 1989–1993 6 3 - - 1 2 -
Pretnar, ŠpelaŠpela Pretnar   Slovenia 1992–2003 6 - - 1 5 - -
Koznick, KristinaKristina Koznick   USA 1993–2006 6 - - - 6 - -
Rienda, María JoséMaría José Rienda   Spania 1994–2011 6 - - 6 - - -
Karbon, DeniseDenise Karbon   Italia 1998–2014 6 - - 6 - - -
Goggia, SofiaSofia Goggia   Italia 2012–aktiv 6 4 2 - - - -
77 Cutter, KikiKiki Cutter   USA 1967–1970 5 - NA 1 4 NA NA
Drexel, WiltrudWiltrud Drexel   Østerrike 1968–1976 5 5 NA - - - -
Debernard, DanièleDanièle Debernard   Frankrike 1971–1979 5 - NA 2 3 - -
Epple, MariaMaria Epple   Tyskland 1976–1986 5 - - 4 1 - -
Cooper, ChristinChristin Cooper   USA 1977–1984 5 - - 1 2 1 -
Sorensen, GerryGerry Sorensen   Canada 1981–1984 5 4 - - - 1 -
Wolf, SigridSigrid Wolf   Østerrike 1982–1991 5 2 3 - - - -
Maier, UlrikeUlrike Maier   Østerrike 1985–1994 5 - 2 3 - - -
Hrovat, UrškaUrška Hrovat   Slovenia 1992–2001 5 - - - 5 - -
Rey-Bellet, CorinneCorinne Rey-Bellet   Sveits 1992–2003 5 3 2 - - - -
Velez Zuzulová, VeronikaVeronika Velez Zuzulová   Slovakia 2001–2018 5 - - - 4 - 1
88 Steurer, FlorenceFlorence Steurer   Frankrike 1967–1972 4 - NA 1 3 NA NA
Emonet, PatriciaPatricia Emonet   Frankrike 1973–1979 4 - NA 1 3 - -
Quario, Maria RosaMaria Rosa Quario   Italia 1979–1984 4 - - - 4 - -
Kirchler, ElisabethElisabeth Kirchler   Østerrike 1981–1989 4 3 - - - 1 -
Fernandez Ochoa, BlancaBlanca Fernandez Ochoa   Spania 1981–1992 4 - - 1 3 - -
Hächer, TraudlTraudl Hächer   Tyskland 1981–1992 4 - 2 2 - - -
Gerg-Leitner, MichaelaMichaela Gerg-Leitner   Tyskland 1981–1996 4 3 - 1 - - -
Schmidhauser, CorinneCorinne Schmidhauser   Sveits 1985–1989 4 - - - 4 - -
Gutensohn, KatharinaKatharina Gutensohn   Østerrike 1986–1992 4 4 - - - - -
Zelenskaya, VarvaraVarvara Zelenskaya   Russland 1989–2002 4 4 - - - - -
Nowén, YlvaYlva Nowén   Sverige 1990–2002 4 - - - 4 - -
Gutensohn, KatharinaKatharina Gutensohn   Tyskland 1992–1998 4 4 - - - - -
Riegler, ClaudiaClaudia Riegler   New Zealand 1995–2003 4 - - - 4 - -
Styger, NadiaNadia Styger   Sveits 1999–2010 4 1 3 - - - -
Aubert, SandrineSandrine Aubert   Frankrike 2004–2014 4 - - - 4 - -
Suter, FabienneFabienne Suter   Sveits 2003–2017 4 1 3 - - - -
Hansdotter, FridaFrida Hansdotter   Sverige 2005–2019 4 - - - 4 - -
103 Bochatay, FernandeFernande Bochatay   Sveits 1967–1969 3 - NA 2 1 NA NA
Pall, OlgaOlga Pall   Østerrike 1967–1970 3 3 NA - - NA NA
Rauter, BernadetteBernadette Rauter   Østerrike 1967–1973 3 - NA 1 2 NA NA
Nagel, JudyJudy Nagel   USA 1968–1970 3 - NA 1 2 NA NA
Cochran, MarilynMarilyn Cochran   USA 1968–1974 3 - NA 1 2 NA NA
Cochran, BarbaraBarbara Cochran   USA 1968–1974 3 - NA 1 2 NA NA
Clifford, BetsyBetsy Clifford   Canada 1968–1976 3 - NA 1 2 - -
Giordani, ClaudiaClaudia Giordani   Italia 1973–1981 3 - NA 1 2 - -
Serrat, FabienneFabienne Serrat   Frankrike 1973–1984 3 - - 1 2 - -
Sackl, ReginaRegina Sackl   Østerrike 1974–1981 3 - NA - 3 - -
Flanders, HollyHolly Flanders   USA 1979–1986 3 3 - - - - -
Kronbichler, AnniAnni Kronbichler   Østerrike 1980–1989 3 - - - 3 - -
Zurbriggen, HeidiHeidi Zurbriggen   Sveits 1985–1998 3 3 - - - - -
Lindh, HilaryHilary Lindh   USA 1986–1997 3 3 - - - - -
Zeller-Bähler, HeidiHeidi Zeller-Bähler   Sveits 1986–1997 3 - 1 2 - - -
Haas, AnjaAnja Haas   Østerrike 1990–1996 3 3 - - - - -
Parisien, Julie M.J.Julie M.J. Parisien   USA 1991–1994 3 - - 1 2 - -
Eder, ElfiElfi Eder   Østerrike 1991–1997 3 - - - 3 - -
Panzanini, SabinaSabina Panzanini   Italia 1993–2000 3 - - 3 - - -
Flemmen, AndrineAndrine Flemmen   Norge 1995–2006 3 - - 3 - - -
Pequegnot, LaureLaure Pequegnot   Frankrike 1995–2006 3 - - - 3 - -
Obermoser, BrigitteBrigitte Obermoser   Østerrike 1996–2007 3 1 1 1 - - -
Fischbacher, AndreaAndrea Fischbacher   Østerrike 2005–2015 3 2 1 - - - -
Gisin, DominiqueDominique Gisin   Sveits 2006–2015 3 2 1 - - - -
Kirchgasser, MichaelaMichaela Kirchgasser   Østerrike 2002–2018 3 - - 1 2 - -
Pietilä Holmner, MariaMaria Pietilä Holmner   Sverige 2003–2018 3 - - - 2 - 1
Brem, Eva-MariaEva-Maria Brem   Østerrike 2007–aktiv 3 - - 3 - - -
Schmidhofer, NicoleNicole Schmidhofer   Østerrike 2007–aktiv 3 2 1 - - - -
Holdener, WendyWendy Holdener   Sveits 2010–aktiv 3 - - - - 2 1
131 Famose, AnnieAnnie Famose   Frankrike 1967–1972 2 - NA - 2 NA NA
Mittermaier, EviEvi Mittermaier   Tyskland 1975–1980 2 2 NA - - - -
Konzett, UrsulaUrsula Konzett   Liechtenstein 1977–1985 2 - - - 2 - -
Charvatova, OlgaOlga Charvatova   Tsjekkoslovakia 1979–1986 2 - - - 1 1 -
Zini, DanielaDaniela Zini   Italia 1979–1986 2 - - - 2 - -
Haas, ZoeZoe Haas   Sveits 1979–1992 2 1 1 - - - -
Quittet, CatherineCatherine Quittet   Frankrike 1980–1990 2 - 1 1 - - -
Eder, SylviaSylvia Eder   Østerrike 1981–1995 2 1 1 - - - -
Guignard, ChristelleChristelle Guignard   Frankrike 1984–1993 2 - - - 2 - -
Gafner, BeatriceBeatrice Gafner   Sveits 1987–1989 2 2 - - - - -
Meier, ChristinaChristina Meier   Tyskland 1987–1995 2 - - 2 - - -
Pace, KateKate Pace   Canada 1991–1998 2 2 - - - - -
Roten Meier, KarinKarin Roten Meier   Sveits 1994–2001 2 - - - 2 - -
Bakke, TrineTrine Bakke   Norge 1994–2006 2 - - - 2 - -
Egger, SabineSabine Egger   Østerrike 1995–2005 2 - - - 2 - -
Haltmayr, PetraPetra Haltmayr   Tyskland 1995–2007 2 1 1 - - - -
Hölzl, KathrinKathrin Hölzl   Tyskland 2002–2013 2 - - 2 - - -
Lindell-Vikarby, JessicaJessica Lindell-Vikarby   Sverige 2003–2015 2 - 1 1 - - -
Záhrobská, ŠárkaŠárka Záhrobská   Tsjekkia 2003–2017 2 - - - 2 - -
Fanchini, ElenaElena Fanchini   Italia 2005–aktiv 2 2 - - - - -
Fanchini, NadiaNadia Fanchini   Italia 2006–aktiv 2 1 1 - - - -
Haver-Løseth, NinaNina Haver-Løseth   Norge 2006–aktiv 2 - - - 1 - 1
Gagnon, Marie-MichèleMarie-Michèle Gagnon   Canada 2009–aktiv 2 - - - - 2 -
Siebenhofer, RamonaRamona Siebenhofer   Østerrike 2010–aktiv 2 2 - - - - -
Hütter, CorneliaCornelia Hütter   Østerrike 2013–aktiv 2 1 1 - - - -
Puchner, MirjamMirjam Puchner   Østerrike 2013–aktiv 2 2 - - - - -
160 Schinegger, ErikaErika Schinegger   Østerrike 1967 1 - NA 1 - NA NA
Goitschel, ChristineChristine Goitschel   Frankrike 1967–1968 1 - NA 1 - NA NA
Färbinger, BurglBurgl Färbinger   Tyskland 1967–1969 1 - NA - 1 NA NA
Demetz, GiustinaGiustina Demetz   Italia 1967–1970 1 1 NA - - NA NA
Zryd, AnnerösliAnnerösli Zryd   Sveits 1967–1970 1 1 NA - - NA NA
Rouvier, JacquelineJacqueline Rouvier   Frankrike 1967–1976 1 1 NA - - - -
Behr, PamelaPamela Behr   Tyskland 1971–1980 1 - NA - 1 - -
Kreiner, KathyKathy Kreiner   Canada 1972–1981 1 - NA 1 - - -
Fisher, AbbiAbbi Fisher   USA 1975–1982 1 - - - 1 - -
Mösenlechner, RegineRegine Mösenlechner   Tyskland 1975–1992 1 - 1 - - - -
Šoltýsová, JanaJana Šoltýsová   Tsjekkoslovakia 1976–1981 1 1 NA - - - -
Pröll, CorneliaCornelia Pröll   Østerrike 1976–1982 1 1 - - - - -
Sölkner, LeaLea Sölkner   Østerrike 1976–1984 1 - - - 1 - -
Attia, CarolineCaroline Attia   Frankrike 1979–1985 1 1 - - - - -
Gros-Gaudenier, Marie-CécileMarie-Cécile Gros-Gaudenier   Frankrike 1979–1985 1 1 - - - - -
Chaud, ÉlisabethÉlisabeth Chaud   Frankrike 1979–1986 1 - - 1 - - -
Rey, Anne-FloreAnne-Flore Rey   Frankrike 1979–1988 1 - - 1 - - -
Magoni, PaolettaPaoletta Magoni   Italia 1981–1988 1 - - - 1 - -
Ladstätter, IdaIda Ladstätter   Østerrike 1981–1995 1 - - - 1 - -
Mogore-Tlalka, DorotaDorota Mogore-Tlalka   Polen 1982–1990 1 - - - 1 - -
Hess, MonikaMonika Hess   Sveits 1982–1987 1 - - - - 1 -
Savijarvi, LiisaLiisa Savijarvi   Canada 1983–1987 1 - 1 - - - -
Fletcher, PamPam Fletcher   USA 1983–1989 1 1 - - - - -
Buder, KarinKarin Buder   Østerrike 1983–1993 1 - - - 1 - -
Marzola, MichaelaMichaela Marzola   Italia 1985–1988 1 - 1 - - - -
Nilsson, CamillaCamilla Nilsson   Sverige 1985–1990 1 - - - 1 - -
Maierhofer, MonikaMonika Maierhofer   Østerrike 1985–1995 1 - - - 1 - -
Šarec, VeronikaVeronika Šarec   Slovenia 1986–1992 1 - - - 1 - -
Strobl, ClaudiaClaudia Strobl   Østerrike 1986–1994 1 - - - 1 - -
Vogt, MiriamMiriam Vogt   Tyskland 1986–1998 1 1 - - - - -
Andersson, KristinaKristina Andersson   Sverige 1987–1998 1 - - - 1 - -
Chauvet, PatriciaPatricia Chauvet   Frankrike 1988–1998 1 - - - 1 - -
Stöckl, IngridIngrid Stöckl   Østerrike 1989–1998 1 - - - - 1 -
Masnada, FlorenceFlorence Masnada   Frankrike 1989–1989 1 - 1 - - - -
Bouvier, NathalieNathalie Bouvier   Frankrike 1990–1996 1 - - 1 - - -
Gladysheva, SvetlanaSvetlana Gladysheva   Russland 1990–1998 1 - 1 - - - -
Fjeldavlie, MereteMerete Fjeldavlie   Norge 1990–2002 1 - 1 - - - -
Bokal, NatašaNataša Bokal   Slovenia 1990–2003 1 - - - 1 - -
Magoni, LaraLara Magoni   Italia 1991–2000 1 - - - 1 - -
Coberger, AnneliseAnnelise Coberger   New Zealand 1992–1995 1 - - - 1 - -
Piccard, LeilaLeila Piccard   Frankrike 1992–2000 1 - - - - - 1
Perez, BibianaBibiana Perez   Italia 1992–2001 1 - - - - 1 -
Häusl, ReginaRegina Häusl   Tyskland 1992–2005 1 1 - - - - -
Suhadolc, MojcaMojca Suhadolc   Slovenia 1993–2005 1 - 1 - - - -
Turgeon, MelanieMelanie Turgeon   Canada 1993–2005 1 - 1 - - - -
Koren, KatjaKatja Koren   Slovenia 1994–1998 1 - 1 - - - -
Dovžan, AlenkaAlenka Dovžan   Slovenia 1994–2003 1 - 1 - - - -
Suchet, MélanieMélanie Suchet   Frankrike 1994–2004 1 - 1 - - - -
Marken, Ingeborg H.Ingeborg H. Marken   Norge 1995–2002 1 - 1 - - - -
Heeb-Batliner, BirgitBirgit Heeb-Batliner   Liechtenstein 1995–2003 1 - - 1 - - -
Pascal, ChristelChristel Pascal   Frankrike 1995–2006 1 - - - 1 - -
Oester, MarliesMarlies Oester   Sveits 1995–2006 1 - - - 1 - -
Jacquemod, IngridIngrid Jacquemod   Frankrike 1995–2011 1 1 - - - - -
Mitterwallner, ChristianeChristiane Mitterwallner   Østerrike 1996–2001 1 - 1 - - - -
Steggall, ZaliZali Steggall   Australia 1996–2002 1 - - - 1 - -
Ottosson, AnnaAnna Ottosson   Sverige 1996–2007 1 - - 1 - - -
Clark, KirstenKirsten Clark   USA 1997–2007 1 1 - - - - -
Berthod, SylvianeSylviane Berthod   Sveits 1997–2008 1 1 - - - - -
Kummer, LilianLilian Kummer   Sveits 1998–2004 1 - - 1 - - -
Schleper, SarahSarah Schleper   USA 1998–2011 1 - - - 1 - -
Castillo, Carolina RuizCarolina Ruiz Castillo   Spania 1998–2015 1 1 - - - - -
Imlig, CorinneCorinne Imlig   Sveits 2000–2003 1 1 - - - - -
Nilsen, Stine HofgaardStine Hofgaard Nilsen   Norge 2000–2004 1 - - 1 - - -
Brydon, EmilyEmily Brydon   Canada 2000–2010 1 - 1 - - - -
Janyk, BrittBritt Janyk   Canada 2000–2011 1 1 - - - - -
Merighetti, DanielaDaniela Merighetti   Italia 2001–2016 1 1 - - - - -
Aufdenblatten, FränziFränzi Aufdenblatten   Sveits 2002–2014 1 - 1 - - - -
Costazza, ChiaraChiara Costazza   Italia 2003–2019 1 - - - 1 - -
Borssén, ThereseTherese Borssén   Sverige 2004–2013 1 - - - 1 - -
Stechert, GinaGina Stechert   Tyskland 2006–2014 1 1 - - - - -
Kaufmann-Abderhalden, MarianneMarianne Kaufmann-Abderhalden   Sveits 2006–2015 1 1 - - - - -
Holaus, MariaMaria Holaus   Østerrike 2007–2010 1 - 1 - - - -
Dürr, LenaLena Dürr   Tyskland 2008–aktiv 1 - - - - - 1
Mielzynski, ErinErin Mielzynski   Canada 2009–aktiv 1 - - - 1 - -
McKennis, AliceAlice McKennis   USA 2009–aktiv 1 1 - - - - -
Hector, SaraSara Hector   Sverige 2010–aktiv 1 - - 1 - - -
Mowinckel, RagnhildRagnhild Mowinckel   Norge 2012–aktiv 1 - - 1 - - -
Flury, JasmineJasmine Flury   Sveits 2014–aktiv 1 - 1 - - - -
Venier, StephanieStephanie Venier   Østerrike 2014–aktiv 1 1 - - - - -
Bassino, MartaMarta Bassino   Italia 2015–aktiv 1 - - 1 - - -
Ledecká, EsterEster Ledecká   Tsjekkia 2016–aktiv 1 1 - - - - -
Robinson, AliceAlice Robinson   New Zealand 2018–aktiv 1 - - 1 - - -

Fotnoter og referanserRediger

  1. ^ a b Bare parallellslalåm eller byrenn i sesongene 1975, 1997 og 2011–2013 er telt med på listen, da det i disse sesongene ble kåret individuelle vinnere. Parallellslalåm i sesongene 1976–1991 og 2009 telte bare i nasjonscupen eller var rene showrenn og er ikke med på listen.
  2. ^ «Nancy Green - A Short Biography». nancygreene.com. Besøkt 31. desember 2014. 
  3. ^ «Ledecká slaví první triumf v SP, v Lake Louise vyhrála sjezd». Besøkt 6. desember 2019. 
  4. ^ «High Efficiency. Number of victories in a single season». ski-db.com. Besøkt 31. desember 2014. 
  5. ^ «PELEN Perrine - Biographie». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  6. ^ «ZECHMEISTER Christa - Biographie». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  7. ^ «Women's World Cup - Youngest on the Podium». ski-db.com. Besøkt 31. desember 2014. 
  8. ^ «Women's Age Stats». ski-db.com. Besøkt 31. desember 2014. 
  9. ^ «Alpine Ski World Cup Women's Races». ski-db.com. Besøkt 18. januar 2015. 
  10. ^ «Her vart v-cupen oppfunnen». NRK. Besøkt 31. desember 2014. 

Eksterne lenkerRediger