Liste over verdens lengste stedsnavn

Wikimedia-listeartikkel

Liste over verdens lengste stedsnavn inneholder stedsnavn i verden som har mer enn 15 bokstaver i navnet sitt.

ListeRediger

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Kortform: Taumatawhakatangihangakoauauotamateapokaiwhenuakitanatahu (57 bokstaver), Taumata (7 bokstaver)
Sted: Nordøya i New Zealand
Språk: Māori
 
Stasjonsskilt ved "Llanfairpwllgwyngyll"
Kortform: Llanfair PG (10 bokstaver), Llanfairpwll (12 bokstaver) eller Llanfairpwllgwyngyll (20 bokstaver)
Sted: Isle of Anglesey i Wales
Språk: Walisisk
Kortform: Lake Chaubunagungamaug (17 bokstaver)[1]
Sted: en innsjø i Webster i USA
Språk: Nipmuc
Sted: en gård i North West province i Sør-Afrika
Språk: Afrikaans
Sted: Lappland i Finland
Språk: Finsk
Sted: en innsjø i Manitoba i Canada
Språk: Cree
Sted: en landsby i Andhra Pradesh i India
Språk: Telugu
Sted: en gård Karoo i Sør-Afrika
Språk: Afrikaans
Sted: en ås i South Australia i Australia
Språk: Pitjantjatjara
Sted: en grend ved Schmedeswurth i Schleswig-Holstein i Tyskland.
Språk: Tysk
Sted: en bullaun i County Galway i Irland
Språk: Irsk [6]
Sted: en grend i Drenthe i Nederland
Språk: Nederlandsk
Sted: en kommune på Island
Språk: Islandsk
Sted: et torg i Paramaribo i Surinam
Språk: Nederlandsk
Sted: Ringerike, Buskerud i Norge
Språk: Norsk
Sted: en øy i Quebec i Canada
Sted: en by i Michoacán i Mexico
Språk: Purépecha
Sted: en bro i County Tipperary i Irland
Språk: Irsk
Sted: en by i County Galway i Irland
Språk: Irsk
Sted: Ibusuki, Kagoshima i Japan
Språk: Japansk
Sted: en forstad i Michelbach an der Bilz, Baden-Württemberg i Tyskland
Språk: Schwabisk
  • Fullt navn: Старонижестеблиевская (21 bokstaver)
Sted: en stanitsa i Krasnodar Krai i Russland
Språk: Russisk
Sted: en landsby i Jász-Nagykun-Szolnok i Ungarn
Språk: Ungarsk
Sted: en landsby i Hajnówka i Polen
Språk: Polsk
Sted: Lierne, Nord-Trøndelag i Norge
Språk: Norsk
Sted: Finland
Språk: Finsk
Sted: en landsby i County Wicklow i Irland
Språk: Engelsk
Sted: en grend i Northumberland i England
Språk: Engelsk
Sted: en liten landsby i Baranya i Ungarn
Språk: Ungarsk
Sted: en liten landsby i Alsace i Frankrike
Språk: Elsassisk
Sted: en by i Kerala i India
Språk: Malayalam
Sted: en landsby i Alsace i Frankrike
Språk: Elsassisk
Sted: en landsby i Molise i Italia
Språk: Italiensk
Sted: en liten by i Lombardia i Italia
Språk: Italiensk
Sted: Hunedoara i Romania
Språk: Rumensk

ReferanserRediger

  1. ^ Geographic Names Information System: Lake Chaubunagungamaug
  2. ^ «How Tweebuffelsmeteenskootmorsdoodgeskietfontein Got its Name». Arkivert fra originalen 26. mai 2009. Besøkt 25. april 2010.  Arkivert 26. mai 2009 hos Wayback Machine.
  3. ^ «Professor AM de Lange». Besøkt 25. april 2010. 
  4. ^ «HUNT FOR TWO BUFFALOES». Besøkt 25. april 2010. 
  5. ^ «Tweebuffels». Geocodes. Besøkt 27. juli 2011. 
  6. ^ a b «Bullaunanchaeathrairalainn». Placenames Database of Ireland. 
  7. ^ Lonely Planet. «Onafhankelijkheidsplein». Lonely Planet. 
  8. ^ «Lonely Planet Destinations». Arkivert fra originalen 2. april 2012. Besøkt 30. juli 2015. 
  9. ^ «O. Rygh: Norske Gaardnavne». uio.no.