Liste over episoder av Karl & Co

Wikimedia-listeartikkel

Liste over episoder i Karl & Co er en oversikt over episodene i den norske situasjonskomedien Karl & Co.

Episodeliste, sesong 1 (1998)Rediger

Episode nr. Totalt episode nr. Navn på episode Beskrivelse av episoden Dato på TV
1 1 «Går på igjen» Karl forlater sitt gamle hus og flytter inn til en leilighet i byen. Til slutt er det eneste som mangler en sofa som Karl har noen problemer med å få levert. Videre oppdager han at han får en rekke med plageånder på uønsket besøk, som søsteren hans Vigdis som har med seg sin nye "venn". 2. mars 1998
2 2 «Går på igjen - del 2» Karl får besøk av sin kjære mor som har kommet hjem fra Amerika. Senere møter han mange av gårdens ansatte på uventet tid, og alt går helt i spinn når Vigdis tar med seg kjæresten sin igjen. 9. mars 1998
3 3 «Får aldri fred» Ulf kommer uinvitert opp til Karl får å ta seg en kopp kaffe og spør om han er villig til å holde 17. mai-talen. Etter det hilser han på sin nye kunstinteresserte nabo som flørter seg inn i leiligheten hans med sine erotiske kunstbøker. Senere sier Karl ja til å passe på tjavsen hennes, men det blir mer den som passer på ham. Fru Fransen kommer for å vaske og tar med tjavsen ut på tur når Vigdis kommer med sin nye "venn" av det underligste slag. 16. mars 1998
4 4 «Går i vannet» Karl får i oppgave å markedsføre et nytt tysk slankemiddel, Kammer Wasser. Til hjelp får han med seg Ulf som kommer på slagord, men som trenger et annet sted å overnatte mens fruen Magda roer seg ned. Kampanjen går etter hvert ganske bra, siden Karl får en telefon fra selveste Per Ståle Lønning om å få være med i Sentrum, men tingene går ikke helt etter planen. 23. mars 1998
5 5 «På nye eventyr» Ulf kommer på besøk og er enda mer plagsom enn vanlig, siden han gjerne vil la Magda få sove lenger. Karls mor kommer på besøk og mener hun trenger å passe på at Karl får nok mosjon. Dette er noe hun får god anledning til ettersom hun må overnatte mens leiligheten blir pusset opp. Vigdis har truffet en fyr hun mener er synsk og prøver etter beste evne å bevise det for Karl. 30. mars 1998
6 6 «Rider igjen» Ulf har laget en regel om forbud mot kjæledyr, akkurat når Karls nabo Mette drar med seg en hest inn i leiligheten. Derfor lurer hun Karl til å passe på ham. Dette skaper en god del problemer mens Ulf er der og både Smestad og fru Fransen har ferie. 20. april 1998
7 7 «Møter veggen» Karl finner Smestad sovende på sofaen hans, som har fått tillatelse av Karls mor. Hun er hjemme i leiligheten og utnytter han i den tro av at han har arvet grådigheten etter sin far. Karl får et kjempetilbud fra et head-hunter firma. Men siden det sier at han må ha behersket og kontrollert temperament sier moren hans at han må ta en blodprøve som innebærer en vond diett. Imens føler Smestad seg litt svak for Karls mor og tar med seg blomster og dress opp til Reverud. 11. mai 1998
8 8 «I full forvirring» Karl får besøk av fru Smiths niese Lisa som kommer for å låne litt gjær. Karl blir med en gang stormende forelsket så Ulf tilbyr å sende dikt, noe som fører til en del konflikter. 18. mai 1998
9 9 «Holder dampen oppe» Ulf har fått en idé om at sameiet burde stille eget lag til Holmenkollstafetten. Karl er først imot forslaget, men ombestemmer seg etterhvert, og skal løpe Sjarmør-etappen etter at han har hørt at TV sporten dekker begivenheten. Imens holder Vigdis på å lage heiagjeng til laget. 25. mai 1998
10 10 «På ville veier» Mange i gården snakker om Karl, av mange årsaker at han bor alene og bor med sin mor. Vigdis har vært på billigsalg og har med seg en feminin genser. Etter dette mener folk at alt er klart: Karl er homse! Karl får også mange besøk av en han jobber for, noe som blir misforstått i aller høyeste grad av beboerne. 24. august 1998
11 11 «I syvende himmel» Karl har fått i oppdrag å markedsføre en ny kjøkkenmaskin og mener at den passer best til TV-kjøp. Han beslutter å snakke med selveste Knut Bjørnsen om å få være programleder selv. Det viser seg til at dette blir en svært suksessfull idé. Ulf har blant annet blitt ansatt som Securitasvakt, og vil ha Karl med ned til garasjene og kjellerne for å sjekke dem. 31. august 1998
12 12 «I syvende himmel - del 2» Karl er blitt en stor kjendis og ser ut til å nyte dette i aller høyeste grad. Han får mange fans og blir intervjuet av Se & Hør, som ikke går helt bra. Men når Knut Bjørnsen ringer er suksessen dessverre over. 7. september 1998
13 13 «I festhumør» Ulf har oppdaget at Smestad kan synge, og Karl tar jobben som manager. 14. september 1998
14 14 «Den gode hjelper» Karl har fått en date med niesen til fru Smith, så Smestad hjelper ham med å lage middag. Karl er også veldig irritert over all reklamen han får så han henger opp lapp på postkassen, og får postmannen rett på døren. I byen blir Karl nesten rundlurt av en drosjesvindler. 21. september 1998
15 15 «På farten» Karl er sammen med Lisa og i godt humør, Ulf har vært på ferie med Magda til Strömstad og blir nervøs etter at Karl forteller ham hvor mye vin som egentlig er tillatt å ta med seg. Ulf får seg også jobb som selger, og senere må han hente bilen til Magda sammen med Smestad. 28. september 1998

Episodeliste, sesong 2 (1998 - 1999)Rediger

Episode nr. Totalt episode nr. Navn på episode Beskrivelse av episode Dato på TV
1 16 «I lykkerus» Ulf er fortvilet fordi sameiet har økonomiske problemer. Karl foreslår at de lager kakelotteri - en glimrende idé. Smestad på sin side sysler med helt andre ting. Han har truffet kvinnen i sitt liv. 5. oktober 1998
2 17 «Lykkerusen går videre» Karl har Torstein på besøk. I utgangspunktet er ikke det noe problem, men når Karl må dusje i kaldt vann og finner Torstein og Vigdis i sin seng sprekker det. 12. oktober 1998
3 18 «Store planer» Vigdis og Torstein har planer om å gifte seg på selveste nyttårsaften. Men etter at Vigdis får høre fru Frantzens dystre spådommer, tenker hun seg om en gang til. 19. oktober 1998
4 19 «Penger er ikke alt» Kemneren har varslet at han vil ta en titt i bøkene til Karls firma. Karl henter inn faglig hjelp. 26. oktober 1998
5 20 «Det hoper seg opp» Karl bestiller en bilstøvsuger fra en postordrekatalog, men får seg en aldri så liten overraskelse i posten. 2. november 1998
6 21 «Høyt henger dem» Etter at Smestad har fått sykemelding har Ulf tatt ansvar. Problemet er bare det at Ulf overhodet ikke har talenter innen vaktmesteryrket. 9. november 1998
7 22 «Når lykken smiler» Magda har vunnet i Lotto. Ulf er i skyene og ber Karl om råd om investering av pengene. Karl gleder seg med dem, men mest fordi han har mer enn dem. 16. november 1998
8 23 «Den søte juletid» Det er snart jul og alle beboerne gleder seg, spesielt Ulf. Elisabeth Andreassen spiller seg selv. 7. desember 1998
9 24 «På usikker grunn» Karl får muligheten til å bli medlem i en eksklusiv vinklubb. Problemet er bare at han ikke har peiling på vin. Men han tar saken alvorlig og øver blant annet på prøvesmaking. 11. januar 1999
10 25 «Skumle symptomer» Karl oppdager en kul på brystet. Han tar det hele med stor ro, men når han får høre hva som har skjedd med andre med samme symptomer, kommer han seg raskt til legen. 18. januar 1999
11 26 «Det klør, det klør, tiddelibom» Karl skal markedsføre et nytt vaskepulver. Ulf melder seg som tekstforfatter hos Karl, men etter hvert blir han plaget av en forferdelig kløe og smitter Karl. 25. januar 1999
12 27 «Valgets kvaler» Det skal velges ny styreformann i sameiet der Karl bor. Ulf tar det som en selvfølge at han vil bli gjenvalgt. Men en nyinnflyttet kjekkas har samme mål for øyet, og Ulf får svært hard konkurranse. 15. februar 1999
13 28 «På salg» Karl er ikke typen som flyr på salg. At alle andre gjør det er greit nok for ham så lenge han slipper å bli dratt inn i debatter om alt de har spart. Men en kommode som Vigdis har kjøpt til ham skaper trøbbel. 1. mars 1999
14 29 «Prøv lykken» Vigdis er på jakt etter en mann. Hun har kontaktet et ekteskapsbyrå og vil ha hjelp av Karl til utfylling av diverse skjema. Karl stiller opp med videokamera og bøttevis med råd. 8. mars 1999
15 30 «Et skikkelig mannfolk» Karl mener at Ulf er på vei til å bli utryddet, for det står faktisk i avisen! Ulf skjønner lite av det, men Karl forklarer nøye med ord og rollespill. 15. mars 1999
16 31 «Den eneste rette» Den tidligere Playboy-modellen Lillian Müller dukker opp hos Karl. Vennene hans har nemlig funnet ut at han umulig kan leve et lykkelig liv alene. 22. mars 1999
17 32 «Borte bra, men hjemme best» Ulf har laget et glimrende dikt. Et dikt som han skal delta i en diktkonkurranse med, der premien er et cruise i Middelhavet. Karl nekter å høre på fremførelsen hans, og før Ulf får sendt diktet fra seg, er det borte. 29. mars 1999
18 33 «God bedring» Karl får magesmerter og må på sykehuset. Vennene hans er svært lite bekymret og låner like godt leiligheten hans til pokerspill. Det blir et stort syn for Karl når han kommer hjem fra sykehuset. 23. august 1999
19 34 «Den uheldige vinner» Smestad pleier alltid å rådføre seg med Karl før han finner på noe. Stort sett er det uskyldige saker som står på spill, men når han forsyner seg av sameiets penger går han utvilsomt over streken. 30. august 1999
20 35 «En overraskelse kommer sjelden alene» Vigdis forteller Ulf at Karl har bursdag førstkommende mandag, og planlegger å holde et selskap. Karl ber Ulf imidlertid å holde tett om det, han har overhodet ikke noe ønske om å bli feiret. 6. september 1999
21 36 «Kjære venn» Karl vurderer å flytte, han har nemlig fått snusen i et leilighetskompleks der kjendiser og rikfolk flytter inn. 13. september 1999
22 37 «Deilig er jorden» Ulf har fått med seg at det er et stort hull i ozonlaget og at verden kommer til å gå under. Han starter like så godt sin egen miljøorganisasjon. 20. september 1999
23 38 «Store ord og fleskefett» Karl må stille sin egen leilighet til disposisjon for Vigdis. Hun har fått seg jobb som selger, nå skal hun selge skjønnhetsprodukter på hjemmebane. Problemet er at hun ikke får solgt så mye, men kjøper mest til seg selv på tilbud. Ulf greier å spise opp en brødskive med et ansiktskrem produkt på. 27. september 1999
24 39 «Familieidyll» Ulf og Magda får besøk av Magdas søster og svoger. Det som skulle bli et hyggelig familiebesøk ender katastrofalt og Karl må la søstra og svogeren overnatte hos han, og svogeren er veldig glad i konjakk. Ulf blir fastsittende i heisen. 4. oktober 1999
25 40 «Hele folket i arbeid» Det er tid for dugnad i boligblokka til Karl & Co. Som i mange andre borettslag er det største problemet å skaffe nok folk til pussing og flikking i hage og oppganger. Ulf er uforbederlig optimist, han prøver å lokke med 'nogo attåt'. Karl greier å lure seg vekk fra dugnaden. 11. oktober 1999
26 41 «Det glade budskap» Karl skal markedsføre den nye sjampoen Krøll og får hjelp av sine naboer. 18. oktober 1999

Episodeliste, sesong 3 (1999 - 2001)Rediger

Episode nr. Totalt episode nr. Navn på episode Beskrivelse av episode Dato på TV
1 42 "En sten til byrden" Ulf har fått jobb i Norsk Gallupp og flyr rundt og spør spørsmål. Karl får nyrestein og må tilkalle en lege som blir nokså oppgitt over masingen til Ulf og Smestad. Vigdis og Laila lager en urtesuppe til Karl mot smertene, men Karl tar en stikkpille og forsvinner ut i ørska. 25. oktober 1999
2 43 "En topp modell" Ulf har fått seg jobb som aktmodell på kunstakademiet, men han vet ikke helt hva det innebærer. 8. november 1999
3 44 "Full Pott" Fru Frantzen presenterer et nytt tippesystem for Karl. Ulf blir uvenner med Karl og Smestad føler seg tilsidesatt. 15. november 1999
4 45 "Et viktig vedtak" Sameiet har penger til overs, og Karl foreslår at pengene skal brukes til et lysthus. Men skal det stå på østsiden eller vestsiden? 22. november 1999
5 46 "Lyse utsikter" Karl håper på å slå seg inn på sjokolademarkedet. 31. januar 2000
6 47 "Tjukke slekta" Vigdis er kjempeengasjert i det nye slektsgranskings-kurset og finner ut at hun og Karl er i slekt med det norske kongehuset. 7. februar 2000
7 48 "I beste mening" Karl og beboerne i blokken får en ny nabo. Ikke alle er like begeistret, men de tar seg sammen og lager en ordentlig velkomstfest. 14. februar 2000
8 49 "Evig Din" Fru Frantzen har endelig funnet mannen i sitt liv, men Karl er ikke særlig imponert over valget da han hører det er Vaktmester Smestad som er den utvalgte. Når hun siden forteller hvordan han forførte henne blir han enda mer i tvil, da det virker som Smestad bare var ute etter en kjapp en. Men etter en kraftig reprimande fra Karl og Vigdis blir det forlovelse, men vareprøven fra det Cateringfirmaet som Karl markedsfører blir stående urørt da turtelduene har valgt og markere begivenheten på danskebåten i fred og ro. Men takket være Magda, slipper maten og gå til spille! 21. februar 2000
9 50 "Kjærleik og rosa drømmer" Fru Frantzen flytter inn til Smestad, og dermed blir Karl bedt om å oppbevare et par småting. Ulf har fått beskjed av Magda om at han må bidra til husholdningskassa, og Vigdis finner seg en ny mann. 28. februar 2000
10 51 "Kjærleik og rosa drømmer - del 2" Magda har gitt Ulf et ultimatum - enten tjener han penger eller så er det rett ut. 6. mars 2000
11 52 "Gode råd er dyre" Smestad har bestemt seg for å dra til Tyskland for å videreutdanne seg i vaktmesteryrket. Ulf hjelper Smestad ved å lære ham tyske setninger. 13. mars 2000
12 53 "På solsiden" At Vigdis har forretningsteft, er et godt skjult talent. Men når hun nevner ideen om å starte solstudio, griper Karl inn. Han skjønner at her er det penger å hente og tar like godt over hele greia, i hvert fall det økonomiske. 20. mars 2000
13 54 "Til tjeneste" Vigdis har problemer med å få kunder til solstudioet. Ulf har nok engang fått beskjed om å skaffe seg jobb - og det får han. 27. mars 2000
14 55 "Velvære i bøtter og spann" Karl utlyser navnekonkurranse for en elektrisk massasjestol han skal promotere. Ulf foreslår navnet "Johnny". 3. april 2000
15 56 "Den store dagen nærmer seg" Det lakker og lir mot bryllupsdag, men spørsmålet er bare hvor festen etterpå skal avholdes. Ulf er som vanlig raskt ute med og tolke Karls "Vi får se litt på det" som ja, og forteller både Smestad, Fru Frantzen og Vigdis att Karl har godtatt og låne bort leiligheten sin til festlokale. Men Karl blir som vanlig rasende da han oppdager att Ulf i tilegg har sagt att han vil spandere HELE festen. Vigdis kommer dem til unseting når hun forteller att Stein-Joar vil spandere mat og drikke. Men noen særlig demper for Karl blir det ikke, da det fremdeles er mye dyrt som gjenstår som bryllupsreise og bryllupskake. Fru Frantzen får derimot gå bananas ved valg av brudeantrekk da Vigids tar henne med på shopping med Stein-Joar`s kredittkort. Men hvor skal brudeferden gå? Paris eller Strömstad? 10. april 2000
16 57 "Tre menn og en liten sofa" Smestad har kranglet med sin forlovede fru Frantzen, og blir regelrett kastet på dør. Magda får nyss i dette og tenner straks på idéen. Snart er også Ulf husløs. 17. april 2000
17 58 "Har du en femmer?" Karl har hatt suksess med et markedsføringsprosjekt, det benytter hans venner seg stort av. 19. februar 2001
18 59 "Evig ung?" Hvorfor ikke en egen avis i sameiet? Det tenker Ulf og overtaler den ene og den andre til å være med. Vigdis er opptatt av utseendet sitt, og spesielt puppene. 26. februar 2001
19 60 "Stå på krava" Åtte uker ferie og fallskjerm. Smestad har kravene klare og nøler ikke med å gå ut i streik. Karl og Ulf prøver å megle etter beste evne. 5. mars 2001
20 61 "Smil til fotografen" Ulf har begynt på fotokurs. Han trenger modeller og bruker mer enn gjerne sine venner. Men bruken av bildene har han ikke avklart på forhånd. 12. mars 2001
21 62 "Det stunder til" Om få dager er det dags for bryllup, men så ser det hele ut til å strande fordi brudgommen får panikk. 19. mars 2001
22 63 "Det stunder til - del 2" Smestad vil gifte seg, men klarer ikke å gå inn på Tinghuset. Han får helt panikk og oppsøker profesjonell hjelp. 26. mars 2001