Åpne hovedmenyen

Liste over duer

Wikimedia-listeartikkel
Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.

Innhold

AlectroenasRediger

Vitenskapelig navn Norsk navn Utbredelse Biotoper Bilde
Madagascariensis Blodhaleblådue Madagaskar  
Nitidissima Vorteblådue Maskarenene  
Payandeei † Rodrigues
Pulcherrima Seychellblådue Seychellene  
Sganzini Brilleblådue Komorene  · Mayotte  · Seychellene  

CaloenasRediger

Vitenskapelig navn Norsk navn Utbredelse Biotoper Bilde
Canacorum †
Maculata †
Nicobarica Mankedue Indonesia · Nikobarene Tropisk skog  

ChalcophapsRediger

Vitenskapelig navn Norsk navn Utbredelse Biotoper Bilde
Indica Smaragddue Fra India til nordlige deler av Australia Regnskog  · Skog  · Dyrkede områder  · Hager  · Mangrover  · Hede  
Stephani Hvitpannedue Indonesia  · Papua Ny-Guinea · Salomonøyene  

ClaravisRediger

Vitenskapelig navn Norsk navn Utbredelse Biotoper Bilde
Godefrida Purpurbånddue Mata atlântica Bambusskog
Mondetoura Bambusdue Bolivia · Colombia · Costa Rica · Ecuador · El Salvador · Guatemala · Honduras · Mexico · Panama · Peru  · Venezuela Subtropisk og tropisk fuktig fjellskog
Pretiosa Grådue Mexico  · Peru  · Argentina  · Trinidad Åpen skogsområde opp til 1200 moh  

ColumbaRediger

Vitenskapelig navn Norsk navn Utbredelse Biotoper Bilde
livia Klippedue
livia domestica Bydue
rupestris Steindue
leuconota Snødue
guinea Spragledue
albitorques Etiopiadue
oenas Skogdue
eversmanni Morbærdue
oliviae Somalidue
palumbus Ringdue
trocaz Madeiradue
bollii Kanaridue
unicincta Skiferdue
junoniae Laurbærdue
arquatrix Gulbrilledue
sjostedti Flekkpurpurdue
thomensis Saotomédue
delegorguei Krittnakkedue
iriditorques Bronsenakkedue
malherbii Glansnakkedue
larvata Trolldue
simplex Saotométrolldue
pollenii Komordue
hodgsonii Sølvhodedue
albinucha Hvitnakkedue
pulchricollis Kragedue
elphinstonii Nilgiridue
torringtoni Singaleserdue
punicea Blekkronedue
argentina Sølvdue
palumboides Andamandue
janthina Mikadodue
versicolor  † Bonindue
jouyi  † Ryukyudue
vitiensis Hvitstrupedue
leucomela Dronningdue
pallidiceps Praktdue

ColumbinaRediger

Vitenskapelig navn Norsk navn Utbredelse Biotoper Bilde
Buckleyi Buskdue
Cruziana Kvekkedue
Cyanopis Blåøyedue
Inca Kaktusdue
Minuta Dvergdue
Passerina Spurvedue
Picui Picuidue
Squammata Marmordue
Talpacoti Kaneldue

CryptophapsRediger

Vitenskapelig navn Norsk navn Utbredelse Biotoper Bilde
Poecilorrhoa Tåkedue Sulawesi Subtropisk og tropisk skog  

DidunculusRediger

Vitenskapelig navn Norsk navn Utbredelse Biotoper Bilde
Strigirostris Tanndue Samoa  
Placopedetes†

DrepanoptilaRediger

Vitenskapelig navn Norsk navn Utbredelse Biotoper Bilde
Holosericea Sølvbånddue Ny-Caledonia Skog og savanner  

DuculaRediger

Vitenskapelig navn Norsk navn Utbredelse Biotoper Bilde
Poliocephala Jadekeiserdue
Forsteni Smaragdkeiserdue
Mindorensis Mindorokeiserdue
Radiata Sulawesikeiserdue
Carola Brynjekeiserdue
Aenea Bronsekeiserdue
Perspicillata Brillekeiserdue
Concinna Sølvkeiserdue
Pacifica Knollkeiserdue
Rubricera Rødknoppkeiserdue
Oceanica Mikronesiakeiserdue
Aurorae Makateakeiserdue
Galeata Nukuhivakeiserdue
Myristicivora Svartknoppkeiserdue
Rufigaster Rødhalekeiserdue
Basilica Molukkeiserdue
Finschii Bismarckkeiserdue
Chalconota Papuakeiserdue
Pistrinaria Gråkeiserdue
Rosacea Rosenkeiserdue
whartoni Raggkeiserdue
Pickeringii Sulukeiserdue
Latrans Fijikeiserdue
Brenchleyi Salomonkeiserdue
Bakeri Vanuatukeiserdue
Goliath Goliatkeiserdue
Pinon Storkeiserdue
Melanochroa Svartkeiserdue
Mullerii Kragekeiserdue
Zoeae Ringkeiserdue
Badia Fjellkeiserdue
Lacernulata Sotryggkeiserdue
Cineracea Timorkeiserdue
Bicolor Krittkeiserdue
Spilorrhoa Snøkeiserdue
Luctuosa Hvitkeiserdue
Subflavescens
Harrisoni

Ectopistes †Rediger

Vitenskapelig navn Norsk navn Utbredelse Biotoper Bilde
Migratorius † Vandredue USA  · Canada  

GallicolumbaRediger

Vitenskapelig navn Norsk navn Utbredelse Biotoper Bilde
luzonica Luzonbloddue
crinigera Mindanaobloddue
platenae Mindorobloddue
keayi Negrosbloddue
menagei Tawitawibloddue
rufigula Gulbrystjorddue
tristigmata Sulawesijorddue
jobiensis Hvitbrynjorddue
kubaryi Karolinejorddue
erythroptera Tuamotujorddue
xanthonura Marianejorddue
stairi Eremittjorddue
sanctaecrucis Santacruzjorddue
ferruginea † Tannajorddue
salamonis † Salomonjorddue
rubescens Hvitvingejorddue
beccarii Blåjorddue
canifrons Palaujorddue
hoedtii Wetarjorddue

GeopeliaRediger

Vitenskapelig navn Norsk navn Utbredelse Biotoper Bilde
Cuneata Diamantdue Australia  
Humeralis Skjellryggdue Australia  
Maugei Nymfedue De små Sundaøyer  
Placida Billabongdue Australia  · Ny-Guinea  
Striata Sebradue Sørøst-Asia  

GeophapsRediger

Vitenskapelig navn Norsk navn Utbredelse Biotoper Bilde
Lophotes Toppdue
Plumifera Spirdue Australia Krattskog og Triodia gress  
Scripta Rypedue Australia  
Smithii Rapphønedue Australia Krattskog og Gressletter

GeotrygonRediger

GouraRediger

GymnophapsRediger

HemiphagaRediger

HenicophapsRediger

LeptotilaRediger

LeucosarciaRediger

LopholaimusRediger

MacropygiaRediger

MetriopeliaRediger

Microgoura †Rediger

OcyphapsRediger

OenaRediger

OtidiphapsRediger

PatagioenasRediger

PetrophassaRediger

PhapitreronRediger

PhapsRediger

PtilinopusRediger

ReinwardtoenaRediger

StarnoenasRediger

StreptopeliaRediger

TreronRediger

TuracoenaRediger

TurturRediger

UropeliaRediger

ZenaidaRediger