Åpne hovedmenyen
Borgermester i Klaksvík
Jógvan Skorheim
Sittende
Jógvan Skorheim

siden 2013
Utpekes avkommunestyret
Terminlengde4 år
Første embedsholderOle Frederik Joensen
1908

Liste over borgermestre i Klaksvík er en oversikt over alle borgermestre i KlaksvíkFærøyene.

Klaksvík ble utskilt som egen kommune i 1908.

Nåværende borgermester siden 2013 er Jógvan Skorheim, som representerer partiet Sjálvstýrisflokkurin.

ListeRediger

Periode Navn[1] Parti Stilling Levetid
1908–1911 Ole Frederik Joensen Sambandsflokkurin Kjøpmann 1876–1964
1911–1914 Olaf Olsen Kjøpmann
1914–1920 Thomas Juul Petersen Sambandsflokkurin Kjøpmann 1868–1926
1920 Ole Frederik Joensen Sambandsflokkurin Kjøpmann 1876–1964
1921–1922 Jógvan í Grótinum Smed 1871–1957
1922–1924 Mourits Winther Sjálvstýrisflokkurin Kjøpmann 1869–1950
1925 Jógvan Frederik Kjølbro Sjálvstýrisflokkurin Kjøpmann 1887–1967
1926–1930 Mourits Winther Sjálvstýrisflokkurin Kjøpmann 1869–1950
1931–1934 Símun Petur Zachariasen Sjálvstýrisflokkurin Lærer 1887–1977
1935–1938 Jacob E. Jacobsen Javnaðarflokkurin Havnefogd 1889–1947
1939–1943 Sámal Petersen Sjálvstýrisflokkurin Lærer 1904–1976
1944–1948 Símun Andreasen Fólkaflokkurin Kontorist 1911–?
1949 Sámal Petersen Sjálvstýrisflokkurin Lærer 1904–1976
1950–1951 Hákun Djurhuus Fólkaflokkurin Lærer 1908–1987
1951–1953 J. Michael Jacobsen Fólkaflokkurin[a] Kjøpmann 1899–1959
1954 Josias Matras Fólkaflokkurin Skipper
1955 Richard Jacobsen Javnaðarflokkurin Skipper 1908–1992
1956–1958 Poul J. Olsen Javnaðarflokkurin Skipper 1927–1993
1959–1961 Sámal Petersen Sjálvstýrisflokkurin Lærer 1904–1976
1962–1963 Otto Joensen Fólkaflokkurin Verftsmester
1964–1966 Poul J. Olsen Javnaðarflokkurin Skipper 1917–1997
1967–1968 Asbjørn Joensen Sjálvstýrisflokkurin Ingeniør 1927–1993
1969 Jógvan Isaksen Tjóðveldisflokkurin Direktør 1931–2007
1970 Ove Frederiksen Sambandsflokkurin Lærer
1971 Páll á Dul Fólkaflokkurin[b] Fullmektig 1916–?
1972–1976 Trygvi Laksáfoss Javnaðarflokkurin Direktør 1931–1989
1977–1980 Jógvan Isaksen Tjóðveldisflokkurin Direktør 1931–2007
1981–1988 Jógvan við Keldu Fólkaflokkurin Kjøpmann 1944–
1989–1992 Óli Heinesen Javnaðarflokkurin Avdelingsleder
1993–2000 Jógvan við Keldu Fólkaflokkurin Kjøpmann 1944–
2001–2008 Steinbjørn O. Jacobsen Tjóðveldisflokkurin Murermester 1948–
2009–2012 Gunvá við Keldu Fólkaflokkurin Grafiker 1966–
2013– Jógvan Skorheim Sjálvstýrisflokkurin Direktør 1982–

FotnoterRediger

  1. ^ J. Michael Jacobsen ble i 1950 valgt på en partiløs liste, men var knyttet til Fólkaflokkurin.[2]
  2. ^ Páll á Dul ble i 1970 valgt på en partiløs liste, tett forbundet med Fólkaflokkurin.[3] I 1974 og 1976 ble Páll á Dul valgt på Fólkaflokkurins liste.[4][5]

ReferanserRediger

  1. ^ «Borgarstjórar. Yvirlit yvir borgarstjórar 1908–2013» (færøysk). Klaksvíkar kommuna. Arkivert fra originalen 8. juli 2016. Besøkt 20. januar 2016. 
  2. ^ «Fólkaflokkurin vann stórsigur í Klakksvík». Dagblaðið (færøysk): 1. 19. desember 1950. 
  3. ^ «Fólkaflokkurin sigurharri við sóknarstýrisvalið í Klakksvík seinasta týsdag». Dagblaðið (færøysk): 1. 12. desember 1970. 
  4. ^ «Kunngerð». Norðlýsið (færøysk): 6. 29. november 1974. 
  5. ^ «Kunngerð». Norðlýsið (færøysk): 8. 26. november 1976.