Åpne hovedmenyen

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1920–1924

Norge hjemme mot Finland den 25. mai 1921.

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1920–1924 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge i perioden fra januar 1920 til desember 1924.

Innhold

Norges landskamper 1920Rediger

Vennskapskamp, 13. juni 1920

  Norge 1–1 (1–1)   Danmark Holmen gressbane (Aker)

Einar Gundersen   10'

Bernhard V. Andersen   42'

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Kaare Engebretsen (Einar Wilhelms fra 42'), Einar Gundersen, Michael Paulsen, Johnny Helgesen, Per Holm.


Dommer: Ernst Albihn
Tilskuere: 14 000

Vennskapskamp, 27. juni 1920

  Norge 0–3 (0–2)   Sverige Holmen gressbane (Aker)

Sune Andersson   10'
Rune Bergström   22'
Herbert Karlsson   65'

Norges lag:
Sigurd Wathne, John Johnsen, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Alexander Olsen, Kaare Engebretsen, Einar Gundersen (Rolf Semb-Thorstvedt fra 46'), Michael Paulsen, Johnny Helgesen, Per Holm.


Dommer: Hagbard Vestergaard
Tilskuere: 14 000

1. runde kvalifisering OL, 28. august 1920

  Norge 3–1 (1–1)   Storbritannia Olympiastadion (Antwerpen)

Einar Gundersen   13'
Einar Gundersen   51'
Einar Wilhelms   63'

Frederick Nicholas   25'

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Michael Paulsen, Einar Wilhelms, Johnny Helgesen, Einar Gundersen, Per Holm.


Dommer: Johannes Mutters
Tilskuere: 5 000

  • Kvalifiseringskampen til kvartfinalen under Sommer-OL 1920 ble spilt mot det engelske amatørlandslaget, som representerte Storbritannia i fotball.

Kvartfinale OL, 29. august 1920

  Tsjekkoslovakia 4–0 (2–0)   Norge La Butte (Brussel)

Jan Vanik   8'
Antonín Janda   17'
Antonín Janda   66'
Antonín Janda   77'

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Michael Paulsen, Rolf Aass, Johnny Helgesen, Einar Gundersen, Per Holm.


Dommer: Charles Barette
Tilskuere: 4 000

Plasseringskamp OL, 31. august 1920

  Italia 2–1 (1–0)   Norge Broodstraat (Antwerpen)

Enrico Sardi   46'
Emilio Badini   96' (e.t.t.)

Arne Andersen   40'

Norges lag:
Sigurd Wathne, Otto Aulie, John Johnsen, Ellef Mohn, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Michael Paulsen, Arne Andersen, Johnny Helgesen, Rolf Semb-Thorstvedt, Per Holm.


Dommer: Louis Fourgous
Tilskuere: 500

Vennskapskamp, 26. september 1920

  Sverige 0–0 (0–0)   Norge Stockholms stadion (Stockholm)
Norges lag:
Alf Lagesen, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Einar Wilhelms, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Johnny Helgesen, Per Holm.


Dommer: Wolf Simon Boas
Tilskuere: 15 000

Norges landskamper 1921Rediger

Vennskapskamp, 25. mai 1921

  Norge 3–2 (2–2)   Finland Holmen gressbane (Aker)

Finn Berstad   30'
Finn Berstad   43'
Michael Paulsen   48'

Verner Eklöf   15'
Bruno Mantila   31'

Norges lag:
Arnt Simensen, John Johnsen, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Alexander Olsen, Harald Strøm, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Finn Berstad, Per Holm.


Dommer: Ernst Albihn
Tilskuere: 14 000

Vennskapskamp, 19. juni 1921

  Norge 3–1 (1–0)   Sverige Holmen gressbane (Aker)

Einar Gundersen   44'
Harald Strøm   48'
Fridtjof Resberg   73'

Rudolf Kock   75'

Norges lag:
Harald Finstad, John Johnsen, Per Skou, Adolph Wold (Reidar Høilund fra 23'), Alexander Olsen, Gunnar Andersen, Harald Strøm, Finn Berstad (Einar Gundersen fra 20'), Michael Paulsen, Fridtjof Resberg, Per Holm.


Dommer: Jack T. Howcroft
Tilskuere: 15 000

Vennskapskamp, 18. september 1921

  Sverige 0–3 (0–3)   Norge Stockholms stadion (Stockholm)

Einar Gundersen   9'
Per Holm   19'
Einar Wilhelms   44'

Norges lag:
Harald Finstad, Otto Aulie, Per Skou, Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Einar Wilhelms, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Johnny Helgesen, Per Holm.


Dommer: Lauritz Andersen
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 2. oktober 1921

  Danmark 3–1 (1–0)   Norge Idrætsparken (København)

Poul Nielsen   7'
Poul Nielsen   51'
Poul Nielsen   75'

Johnny Helgesen   59'

Norges lag:
Arnt Simensen, Otto Aulie, Per Skou (John Johnsen fra 46'), Adolph Wold, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Einar Wilhelms, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Johnny Helgesen, Martinius Kristoffersen.


Dommer: Arthur Björklund
Tilskuere: 22 000

Norges landskamper 1922Rediger

Vennskapskamp, 23. august 1922

  Sverige 0–0 (0–0)   Norge Stockholms stadion (Stockholm)
Norges lag:
Arnt Simensen, John Johnsen, Per Skou, Reidar Høilund, Alexander Olsen, Gunnar Andersen, Einar Wilhelms, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Harald Strøm, Erland Ellingsen.


Dommer: Einar Ulrich
Tilskuere: 14 000

Vennskapskamp, 26. august 1922

  Finland 1–3 (0–2)   Norge Tölö bollplan (Helsingfors)

Verner Eklöf   60'

Wilhelm Nielsen   38'
Harald Strøm   43'
Einar Gundersen   85'

Norges lag:
Arnt Simensen, John Johnsen, Per Skou, Reidar Høilund, Ellef Mohn, Gunnar Andersen, Wilhelm Nielsen, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Harald Strøm, Einar Wilhelms.


Dommer: Eric Gustavsson
Tilskuere: 5 000

Vennskapskamp, 10. september 1922

  Norge 3–3 (1–2)   Danmark Fredrikstad Idræts- og Fotbaldplads (Fredrikstad)

Einar Gundersen   5'
Einar Wilhelms   74'
Rolf Aas   89'

Christian Grøthan   30'
Poul Nielsen   38'
Poul Nielsen   76'

Norges lag:
Arnt Simensen, Johan Gaarder, Per Skou, Reidar Høilund, Ellef Mohn, Gunnar Andersen, Einar Wilhelms, Einar Gundersen, Rolf Aas, Fridtjof Resberg, Herbert Lunde.


Dommer: [[]]
Tilskuere: 11 000

Vennskapskamp, 24. september 1922

  Norge 0–5 (0–4)   Sverige Holmen gressbane (Aker)

Otto Malm   4'
Otto Malm   25'
Albin Dahl   30'
Albin Dahl   40'
Albin Dahl   75'

Norges lag:
Arnt Simensen, John Johnsen, Per Skou, Reidar Høilund, Alexander Olsen, Gunnar Andersen, Einar Wilhelms, Einar Gundersen, Michael Paulsen, Harald Strøm, Herbert Lunde.


Dommer: Lauritz Andersen
Tilskuere: 15 000

Norges landskamper 1923Rediger

Vennskapskamp, 17. juni 1923

  Norge 3–0 (1–0)   Finland Holmen gressbane (Aker)

Harald Strøm   29'
Harald Strøm   60'
Bjarne Johnsen   75'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Rolf Westgaard, Per Skou, Petter Pedersen, Alexander Olsen, Gunnar Andersen, Harald Strøm, Einar Gundersen, Rolf Aas, Bjarne Johnsen, Martinius Kristoffersen.


Dommer: John W. D. Fowler
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 21. juni 1923

  Norge 2–2 (0–2)   Sveits Holmen gressbane (Aker)

Finn Berstad   62'
Bjarne Johnsen   68'

Robert Afflerbach   38'
Arnold Charpillod   40'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Rolf Westgaard, Per Skou, Petter Pedersen, Harald Strøm, Gunnar Andersen, Alf Simensen, Finn Berstad, Michael Paulsen, Bjarne Johnsen, Herbert Lunde.


Dommer: John W. D. Fowler
Tilskuere: 10 000

Vennskapskamp, 16. september 1923

  Norge 2–3 (1–0)   Sverige Holmen gressbane (Aker)

Einar Wilhelms   28'
Berthel Ulrichsen   65' (Straffe)

Per Kaufeldt   52'
Rudolf Kock   73'
Sven Rydell   80'

Norges lag:
Arnt Simensen, Thaulow Goberg, Per Skou, Reidar Høilund, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Harald Strøm, Einar Wilhelms, Rolf Aas, Berthel Ulrichsen, Per Holm.


Dommer: Lauritz Andersen
Tilskuere: 14 000

Vennskapskamp, 30. september 1923

  Danmark 2–1 (0–1)   Norge Idrætsparken (København)

Steen Steensen Blicher   47' (Straffe)
Viggo Jørgensen   53'

Bjarne Johnsen   22'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Jacob Berner, Alexander Olsen, Gunnar Andersen, Einar Wilhelms, Finn Berstad, Egil Jacobsen, Bjarne Johnsen, Per Holm.


Dommer: Johannes Mutters
Tilskuere: 20 000

Vennskapskamp, 28. oktober 1923

  Frankrike 0–2 (0–2)   Norge Parc des Princes (Paris)

Einar Wilhelms   13'
Finn Berstad   19'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Jacob Berner, Sverre Eika, Gunnar Andersen, Harald Strøm, Finn Berstad, Einar Wilhelms, Bjarne Johnsen, Herbert Lunde.


Dommer: Robert Walton
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 4. november 1923

  Tyskland 1–0 (1–0)   Norge Victoria-Sportplatz (Hamburg)

Otto Harder   22'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Sverre Eika, Asbjørn Halvorsen, Gunnar Andersen, Harald Strøm, Finn Berstad, Einar Wilhelms, Bjarne Johnsen, Herbert Lunde.


Dommer: Theo van Zwieteren
Tilskuere: 20 000

Norges landskamper 1924Rediger

Vennskapskamp, 15. juni 1924

  Norge 0–2 (0–2)   Tyskland Holmen gressbane (Aker)

Hans Sutor   18'
Ludwig Wieder   36'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Jacob Berner, Arvid Lindberg, Gunnar Andersen (Nils Berntsen fra 67'), Hans Dahl, Finn Berstad, Michael Paulsen, Oscar Thorstensen, Herbert Lunde.


Dommer: Arthur Björklund
Tilskuere: 6 000

Vennskapskamp, 23. august 1924

  Finland 2–0 (2–0)   Norge Tölö bollplan (Helsingfors)

William Kanerva   34'
Kalle Korma   42'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Jacob Berner, Alf Flinth, Gunnar Andersen, Hans Dahl, Jean Louis Bretteville (Arne Andersen fra 20'), Arne Møller, Erich Graff-Wang, Herbert Lunde.


Dommer: Ruben Gelbord
Tilskuere: 3 000

Nordisk mesterskap, 14. september 1924

  Norge 1–3 (1–3)   Danmark Holmen gressbane (Aker)

Finn Berstad   9' (Straffe)

Alf Olsen   21'
Poul Nielsen   26'
Poul Nielsen   31'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Arvid Syrrist, Alexander Olsen, Gunnar Andersen, Hans Dahl, Finn Berstad, Arne Møller, Erich Graff-Wang, Sigmund Frogn.


Dommer: Eric Ohlson
Tilskuere: 15 000

Nordisk mesterskap, 21. september 1924

  Sverige 6–1 (2–1)   Norge Råsundastadion (Stockholm)

Tore Keller   2'
Per Kaufeldt   44'
Per Kaufeldt   54'
Sven Rydell   66'
Sven Rydell   78'
Sven Rydell   89'

Finn Berstad   32'

Norges lag:
Hugo Hofstad, Martin Johansen, Thaulow Goberg, Andreas Johansen, Sigurd Eek, Arvid Syrrist (Arvid Lindberg fra 46'), Hans Dahl, Gunnar Dahl, Arne Møller, Finn Berstad, Gudmund Frederiksen.


Dommer: John Langenus
Tilskuere: 8 000

Eksterne lenkerRediger