Åpne hovedmenyen

Leif B. Lillegaard

norsk journalist og forfatter
Leif B. Lillegaard
Født1. mai 1918[1]
Sandnessjøen
Død24. april 1994[1] (75 år)
Trondheim
Utdannet ved Haagaas Artiumskursus
Beskjeftigelse Journalist
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Bokhandlerprisen (1981), Alstahaug kommunes kulturpris (1993), Årets Ølhund (1984)

Leif Bryde Lillegaard (født 1. mai 1918 i Sandnessjøen, død 24. april 1994 samme sted) var en prisbelønt norsk journalist og forfatter.

Lillegaard var lenge journalist i Morgenbladet før han i 1965 gikk over til NRK, der han var hyppig bidragsyter i NRK radio. Lillegård utga en rekke romaner og dokumentarbøker, og mottok Bokhandlerprisen i 1981 for Mor, en av hans beste bøker. Han skrev også en rekke bygdebøker og jubileumsskrift.

Romanen Tigerstaden handler om Lillegaards møte med Oslo som «bondestudent» fra Nord-Norge, mens han tar examen artium ved Haagaas Artiumskursus.

PremierRediger

BibliografiRediger

  • Filipstad i flammer 1943 (1963)
  • Majavatn-tragedien (1964))
  • Siste mann fra borde (1965)
  • SOS langs norskekysten (1968)
  • Fangeskipet (1974)
  • Draugen roman (1975)
  • Hvis dere finner oss dokumentarroman (1976)
  • Natt uten morgen roman (1977)
  • Siste patrulje roman (1978)
  • Dramaet Folla (1978)
  • Korset på holmen roman (1978)
  • London kaller Trondheim! roman (1979)
  • Ildprøven roman (1979)
  • Stormhavet Vestfjorden (1979)
  • Hav-Norge (1980)
  • Ingen dag i morgen (1981)
  • En natt i november (1981)
  • For et liv! noveller (1981)
  • MOR' roman (1981)
  • Du skal telle dine dager roman (1982)
  • I storm og stille på alle hav (1982)
  • Orkan over Jærens rev (1982)
  • Hvis dere finner oss (1982)
  • Trønderen fra Waterloo (1982)
  • Arven roman (1982)
  • Flukten hjem roman (1982)
  • Camilla roman (1983)
  • Sørgående hurtigrute savnet roman (1983)
  • Tigerstaden roman (1983)
  • Den ensomme ungdomsbok (1983)
  • Ingen spor i sjøen (1983)
  • Familiebåten roman (1984)
  • Mens Dovre faller (1984)
  • Havdynastiet roman (1985)
  • Farvel Marienlyst (1985)
  • Havørn! ungdomsbok (1985)
  • Medaljen roman (1985)
  • Neskongen roman (1986)
  • Over alle hav (1986)
  • Arvingene roman (1987)
  • Havnatten: dynastiets siste kamp roman (1988)
  • Fra kamp til seier (1988)
  • Landkjenning på Røst dokumentar roman (1989)
  • Borea og Jørgen roman (1990)
  • Havøygavlen dokumentarfortelling (1990)
  • Konfirmasjonsdressen roman (1990)
  • Tåkenatten dokumentarroman (1991)
  • Rød sektor dokumentarroman (1992)
  • Ingen spor i sjøen roman (1993)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Norsk biografisk leksikon, 9. okt. 2017, Leif Bryde Lillegaard, Leif_B_Lillegaard

LitteraturRediger

Eksterne lenkerRediger