Leif B. Lillegaard

norsk journalist og forfatter
Leif B. Lillegaard
Født1. mai 1918[1]Rediger på Wikidata
SandnessjøenRediger på Wikidata
Død24. april 1994[1]Rediger på Wikidata (75 år)
TrondheimRediger på Wikidata
Utdannet ved Haagaas ArtiumskursusRediger på Wikidata
Beskjeftigelse JournalistRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Bokhandlerprisen (1981), Alstahaug kommunes kulturpris (1993), Årets Ølhund (1984)Rediger på Wikidata

Leif Bryde Lillegaard (født 1. mai 1918 i Sandnessjøen, død 24. april 1994 samme sted) var en prisbelønt norsk journalist og forfatter.

Lillegaard var lenge journalist i Morgenbladet før han i 1965 gikk over til NRK, der han var hyppig bidragsyter i NRK radio. Lillegård utga en rekke romaner og dokumentarbøker, og mottok Bokhandlerprisen i 1981 for Mor, en av hans beste bøker. Han skrev også en rekke bygdebøker og jubileumsskrift.

Romanen Tigerstaden handler om Lillegaards møte med Oslo som «bondestudent» fra Nord-Norge, mens han tar examen artium ved Haagaas Artiumskursus.

PremierRediger

BibliografiRediger

  • Filipstad i flammer 1943 (1963)
  • Majavatn-tragedien (1964))
  • Siste mann fra borde (1965)
  • SOS langs norskekysten (1968)
  • Fangeskipet (1974)
  • Draugen roman (1975)
  • Hvis dere finner oss dokumentarroman (1976)
  • Natt uten morgen roman (1977)
  • Siste patrulje roman (1978)
  • Dramaet Folla (1978)
  • Korset på holmen roman (1978)
  • London kaller Trondheim! roman (1979)
  • Ildprøven roman (1979)
  • Stormhavet Vestfjorden (1979)
  • Hav-Norge (1980)
  • Ingen dag i morgen (1981)
  • En natt i november (1981)
  • For et liv! noveller (1981)
  • MOR' roman (1981)
  • Du skal telle dine dager roman (1982)
  • I storm og stille på alle hav (1982)
  • Orkan over Jærens rev (1982)
  • Hvis dere finner oss (1982)
  • Trønderen fra Waterloo (1982)
  • Arven roman (1982)
  • Flukten hjem roman (1982)
  • Camilla roman (1983)
  • Sørgående hurtigrute savnet roman (1983)
  • Tigerstaden roman (1983)
  • Den ensomme ungdomsbok (1983)
  • Ingen spor i sjøen (1983)
  • Familiebåten roman (1984)
  • Mens Dovre faller (1984)
  • Havdynastiet roman (1985)
  • Farvel Marienlyst (1985)
  • Havørn! ungdomsbok (1985)
  • Medaljen roman (1985)
  • Neskongen roman (1986)
  • Over alle hav (1986)
  • Arvingene roman (1987)
  • Havnatten: dynastiets siste kamp roman (1988)
  • Fra kamp til seier (1988)
  • Landkjenning på Røst dokumentar roman (1989)
  • Borea og Jørgen roman (1990)
  • Havøygavlen dokumentarfortelling (1990)
  • Konfirmasjonsdressen roman (1990)
  • Tåkenatten dokumentarroman (1991)
  • Rød sektor dokumentarroman (1992)
  • Ingen spor i sjøen roman (1993)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Norsk biografisk leksikon, 9. okt. 2017, Leif Bryde Lillegaard, Leif_B_Lillegaard

LitteraturRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Finn Alnæs og
Richard Herrmann
(1969)
Vinner av Bokhandlerprisen
Neste mottaker:
Anne Karin Elstad