Åpne hovedmenyen

Leif B. Lillegaard

norsk journalist og forfatter
Leif B. Lillegaard
Født1. mai 1918
Sandnessjøen
Død24. april 1994 (75 år)
Trondheim
Utdannet ved Haagaas Artiumskursus
Beskjeftigelse Journalist
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse Bokhandlerprisen (1981), Alstahaug kommunes kulturpris (1993), Årets Ølhund (1984)

Leif Bryde Lillegaard (født 1. mai 1918 i Sandnessjøen, død 24. april 1994 samme sted) var en prisbelønt norsk journalist og forfatter.

Lillegaard var lenge journalist i Morgenbladet før han i 1965 gikk over til NRK, der han var hyppig bidragsyter i NRK radio. Lillegård utga en rekke romaner og dokumentarbøker, og mottok Bokhandlerprisen i 1981 for Mor, en av hans beste bøker. Han skrev også en rekke bygdebøker og jubileumsskrift.

Romanen Tigerstaden handler om Lillegaards møte med Oslo som «bondestudent» fra Nord-Norge, mens han tar examen artium ved Haagaas Artiumskursus.

Innhold

PremierRediger

BibliografiRediger

  • Filipstad i flammer 1943 (1963)
  • Majavatn-tragedien (1964))
  • Siste mann fra borde (1965)
  • SOS langs norskekysten (1968)
  • Fangeskipet (1974)
  • Draugen roman (1975)
  • Hvis dere finner oss dokumentarroman (1976)
  • Natt uten morgen roman (1977)
  • Siste patrulje roman (1978)
  • Dramaet Folla (1978)
  • Korset på holmen roman (1978)
  • London kaller Trondheim! roman (1979)
  • Ildprøven roman (1979)
  • Stormhavet Vestfjorden (1979)
  • Hav-Norge (1980)
  • Ingen dag i morgen (1981)
  • En natt i november (1981)
  • For et liv! noveller (1981)
  • MOR' roman (1981)
  • Du skal telle dine dager roman (1982)
  • I storm og stille på alle hav (1982)
  • Orkan over Jærens rev (1982)
  • Hvis dere finner oss (1982)
  • Trønderen fra Waterloo (1982)
  • Arven roman (1982)
  • Flukten hjem roman (1982)
  • Camilla roman (1983)
  • Sørgående hurtigrute savnet roman (1983)
  • Tigerstaden roman (1983)
  • Den ensomme ungdomsbok (1983)
  • Ingen spor i sjøen (1983)
  • Familiebåten roman (1984)
  • Mens Dovre faller (1984)
  • Havdynastiet roman (1985)
  • Farvel Marienlyst (1985)
  • Havørn! ungdomsbok (1985)
  • Medaljen roman (1985)
  • Neskongen roman (1986)
  • Over alle hav (1986)
  • Arvingene roman (1987)
  • Havnatten: dynastiets siste kamp roman (1988)
  • Fra kamp til seier (1988)
  • Landkjenning på Røst dokumentar roman (1989)
  • Borea og Jørgen roman (1990)
  • Havøygavlen dokumentarfortelling (1990)
  • Konfirmasjonsdressen roman (1990)
  • Tåkenatten dokumentarroman (1991)
  • Rød sektor dokumentarroman (1992)
  • Ingen spor i sjøen roman (1993)

LitteraturRediger

Eksterne lenkerRediger