Kjell Løvik

Kjell Bjørn Alnes Løvik (født 13. mars 1954Voss) er en norsk forfatter, journalist og kommunikasjonsrådgiver.

Kjell Løvik
Født13. mars 1954Rediger på Wikidata (68 år)
VossRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Forfatter, journalistRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Løvik skriver faglitteratur om krisehåndtering, beredskap, kommunikasjon og risikovurderinger. Disse bøkene har kommet ut på Dreyer og Cappelen Damm forlag. I tillegg skriver han humorbøker som han gir ut på eget forlag.

Løvik har arbeidet i mange år i NRK, Nordisk Beredskap og Mattilsynet.

Han meldte seg inn i Røde Kors i 1972 og hatt mange verv innenfor organisasjonen. I tillegg har han i flere år vært engasjert i håndball, blant annet i Steinkjer Håndballklubb.

Utdannelse og yrkeslivRediger

Etter framhaldsskolen tok Løvik maritim utdannelse på Croftholmen Yrkesskole for Sjømenn ved Stathelle. Etter en kort periode på sjøen mønstret han av og dro tilbake til Norge, der han hadde landmåler, snekker, selger, hotellsjåfør, skibakkevakt, langtransportsjåfør og bussjåfør. Han var deretter ambulansepersonell ved Telemark Sentralsykehus i rundt åtte år. Etter radio og TV-utdanning ved NLA Mediehøgskolen, Gimlekollen i Kristiansand fra 1985 til 1987 ble han ansatt i NRK Nord-Trøndelag, der han arbeidet som journalist i radio og TV, vaktsjef og redaksjonssjef. I 2001 sluttet han i NRK og etablerte selskapet Nordisk Beredskap, som spesialiserte seg på krisehåndtering og krisekommunikasjon. Etter noen år ble selskapet kjøpt opp av NOR PR.

Løvik tok en mastergrad i samfunnssikkerhet ved Universitetet i Stavanger som deltidsstudier i perioden 2003 til 2009. I 2009 tok han en mastergrad med en oppgave om dyretragedier. I 2006 ble han ansatt i Mattilsynet som kommunikasjonsrådgiver.

Røde KorsRediger

Kjell Løvik begynte i Ringerike Røde Kors (Soknalaget) i 1972, og har vært aktiv i organisasjonen både lokaghjlt og på nasjonalt plan. Han var nasjonal leder for hjelpekorpsene fram til 1999.[trenger referanse] Tidsskriftet Hjelpekorpsbladet ble til på hans initiativ, og han var også initiativtær til Norges Røde Kors' fjellskikkpris. Han har mottatt flere av Røde Kors' utmerkelser.[trenger referanse]

ForfatterskapRediger

Kjell Løvik debuterte som forfatter med debattboken Ambulansen dreper, som ble utgitt på Dreyer forlag i 1986.[1] Boken handler om livet som ambulansesjåfør, tragediene, hendelsene og ikke minst en dødsulykke under utrykning. Boken fikk mye omtale og var med å endre opplæringen av ambulansepersonell i Norge.[trenger referanse]

BibliografiRediger

  • 1986: Ambulansen dreper, Dreyer[2]
  • 1993: Dødssvingen, Norsk Luftambulanse/Kilden forlag
  • 1999: På kors og tvers, Norges Røde Kors
  • 2001: Jeg har kjøpt lodd, eget forlag
  • 2007: Håndbok i informasjonsberedskap, Høyskoleforlaget[3]
  • 2009: Dyretragedier – masteroppgave UiS
  • 2010: Øvelse gjør mester: planlegging, kommunikasjon og gjennomføring av øvelser, Høyskoleforlaget[4]
  • 2015: Krisehåndtering online : sosiale medier i krisekommunikasjon og beredskapsarbeid, Cappelen Damm Akademisk[5]
  • 2017: Hæren fløtte meg – humorbok om livet bak scenen på Spelet om Heilag Olav, eget forlag
  • 2018: Hæren være med deg – humorbok om livet bak scenen på Spelet om Heilag Olav, eget forlag
  • 2021: Bare 1 fot – en hyllest til helsearbeidere og kommunikasjon i helsevesenet, eget forlag

ReferanserRediger

  1. ^ «Ambulansen dreper». www.nb.no. Nasjonalbiblioteket. Besøkt 16. desember 2021. 
  2. ^ Løvik, Kjell (1954-) (1986). Ambulansen dreper. Oslo: Dreyer. ISBN 8209102710. 
  3. ^ Løvik, Kjell (1954-) (2007). Håndbok i informasjonsberedskap. Kristiansand: Høyskoleforl. ISBN 9788276347593. 
  4. ^ Løvik, Kjell (1954-) (2010). Øvelse gjør mester: planlegging, kommunikasjon og gjennomføring av øvelser. Kristiansand: Høyskoleforl. ISBN 9788276348743. 
  5. ^ Løvik, Kjell (1954-) (2015). Krisehåndtering online : sosiale medier i krisekommunikasjon og beredskapsarbeid. Oslo: Cappelen Damm Akademisk. ISBN 9788202458638.