Jill Moursund

Jill Moursund (født 3. november 1971 i Bodø) er en norsk illustratør og barnebokforfatter.

Jill Moursund
Født3. nov. 1971[1]Rediger på Wikidata (49 år)
Beskjeftigelse IllustratørRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Som avgangsstudent ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo i 2000 fikk hun oppmerksomhet ved å lage datamanipulerte bilder av Kronprins Haakon i lett erotiske motiver.[2] Hun har siden arbeidet med bokomslag, barnebøker og illustrasjoner til magasiner og tidsskrifter. Illustrasjonene hennes er ofte i en computerbehandlet blandingsteknikk.

Jill Moursund bor og arbeider i Oslo. Hun er yngre søster av illustratøren Gry Moursund.

BibliografiRediger

Bøker med egen tekst og egne illustrasjonerRediger

  • 2006: Kake, KAKE! – billedbok, Gyldendal forlag
  • 2009: Gjemmestreker – billedbok, Cappelen Damm
  • 2010: Lillebrors gaver – billedbok, Cappelen Damm
  • 2011: Min venn reven og jeg – billedbok, Cappelen Damm
  • 2013: Feber – billedbok, Cappelen Damm
  • 2014: Vulkanøya – billedbok, Cappelen Damm
  • 2015: Bella og Bob lager bøll – billedbok, Cappelen Damm
  • 2017: Stormfugler – billedbok, Cappelen Damm
  • 2018: Ester og hvalen – billedbok, Cappelen Damm
  • 2019: Zombiene kommer! Slik overlever du – barnebok i serien Leseløve, Cappelen Damm
  • 2021: Midt på treet – billedbok, Vigmostad & Bjørke

Illustrasjoner til andres teksterRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger