January Jones

amerikansk skuespiller
January Jones
Mad Men at the 67th Annual Peabody Awards - January Jones.jpg
FødtJanuary Kristen Jones
5. januar 1978[1][2]Rediger på Wikidata (42 år)
Sioux FallsRediger på Wikidata
Partner(e) Will Forte (2015–)Rediger på Wikidata
Søsken Jina JonesRediger på Wikidata
Utdannet ved Roosevelt High SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller[3], modell[3], filmskuespiller, fjernsynsskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Lucy Award (2013)Rediger på Wikidata

January Jones (født 5. januar 1978 i Sioux Falls i Sør-Dakota) er en amerikansk skuespiller, mest kjent for rollen som «Betty Draper» i TV-serien Mad Men. Hun ble nominert til beste skuespillerinne i en TV-serie før Golden Globe-utdelingen i 2008.

Jones er også kjent for rollen som «Cadence Flaherty» i American Pie: Bryllupet fra 2003, den tredje filmen i American Pie-serien. Hun har også hatt biroller i Terapi for korte lunter (2003) og Dirty Dancing 2 (2004). I 2005 opptrådte hun i filmen The Three Burials of Melquiades Estrada, regissert av og med Tommy Lee Jones i hovedrollen.

Før Jones startet en karriere som skuespiller, var hun modell for Abercrombie & Fitch. Hun var sammen med skuespilleren Ashton Kutcher fra 1998 til 2001. I 2003 ble hun sammen med sangeren Josh Groban.

Utvalgt filmografiRediger

År Film Originaltittel Rolle
2007 Mad Men (TV-serie) Betty Draper
2005 The Three Burials of Melquiades Estrada Lou Ann Norton
2004 Dirty Dancing 2 Dirty Dancing: Havana Nights Eve
2004 Huff (TV-serie) Marissa Wells
2003 Love Actually Jeannie
2003 American Pie: Bryllupet American Wedding Cadence Flaherty
2003 Terapi for korte lunter Anger Management Gina
2002 Full Frontal Tracy
2002 Taboo Elizabeth
2001 Bandits Pink Boots
2001 The Glass House Jente

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger