Åpne hovedmenyen
Josh Groban
Josh Groban (Cropped).jpg
Født27. februar 1981[1][2][3] (38 år)
Los Angeles[4]
Utdannet ved Carnegie Mellon University, Los Angeles County High School for the Arts
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Sanger-låtskriver, musiker, operasanger, skuespiller, pianist, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet USA

Joshua Winslow Groban (født 27. februar 1981 i Los Angeles, California, USA) er en amerikansk sanger.

Josh Groban's karriere startet i 1999, da han sang «The Prayer» med Celine Dion under øvelsene til Grammy-utdelingen. Etter dette var han gjest på flere TV-programmer, inkludert Rosie O'Donnell, Oprah, Senkveld med Thomas og Harald og The Tonight Show med Jay Leno. Han spilte også rollen som Malcolm Wyatt i to episoder av Ally McBeal.

De første åreneRediger

Groban har jødisk-amerikansk far (av polsk-russiske immigranter) og norsk-amerikansk mor. Hans norske tippoldemor kom fra Toten. Faren konverterte til kristendommen da han giftet seg med moren hans. Josh debuterte med sang i 7. klasse, men satte karrieren på vent for å forbedre karakterene sine.

Han har opptrådt på Oscar-utdelingen, avslutningsseremonien i vinter-OL i Salt Lake City, Live 8 og Nobels fredspriskonsert. Han har turnert over hele verden, og har en stor fanskare som kaller seg selv «Grobanites».

Til sammen har Josh Groban solgt over 15 millioner musikkalbum. Han har sunget duetter med store artister som Sissel Kyrkjebø, Celine Dion, Lara Fabian, Sarah McLachlan, Sarah Brightman, Charlotte Church, Faith Hill og Beyoncé.

DiskografiRediger

  • Josh Groban (2001)
  • Josh Groban Live In Concert (2002)
  • Closer (2003)
  • Josh Groban Live At The Greek (2004)
  • Awake (2006).
  • Noel (2007).
  • A collection (2008).
  • Illuminations (2010).
  • All that Echoes (2013).

ReferanserRediger

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, 9. okt. 2017, Josh Groban, biography/Josh-Groban
  2. ^ Internet Broadway Database, 9. okt. 2017, Josh Groban, 109519
  3. ^ Internet Movie Database, 17. okt. 2015, nm1169011
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, 11. des. 2014

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.