Jan-Tore Saltnes

norsk sanger
Jan-Tore Saltnes
Født24. januar 1972 (47 år)
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
Instrumentvokal
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Jan-Tore Saltnes, (født 24. januar 1972), er en norsk tenor fra Holmestrand i Vestfold. Han er gift og har tre barn. Saltnes er utdannet ved Norges musikkhøgskole i Oslo og har bakgrunn fra mannskoret Gli Scapoli.

Han er medlem av gruppa Nordic Tenors sammen med Roald Haarr og Sveinung Hølmebakk. I 2006 fikk gruppa Komiprisen for beste nykommer for showet Bella Notte. I 2007 gav han ut soloalbumet Mylder. I 2010 ble han sammen med Nordic Tenors nominert til Komiprisen for årets nummer: Joddlermelodi.

I 2019 var Saltnes en av dommerne i TVNorges sangkonkurranse All Together Now. [1]

DiskografiRediger

Utgitt Tittel Type
2007 Mylder Album
2015 «Mary, Did You Know?» Singel
2016 Sweet Dreams Album
2016 «If Christmas Never Came» Singel
2017 «En stjerne skinner i natt» Singel
2018 Source of Love Album
2018 «Unge helter ifra Holmestrand» (med Inga S) Singel
2018 «Vår beste dag» Singel
2018 «Firebird» Singel
2018 «Julenatt» Singel
2019 «Better» (med Anna-Lisa Kumoji) Singel
2019 «Marias sang» Singel

ReferanserRediger

  1. ^ «(+) Kommer på TV: Nå skal tenor Saltnes bedømme andre talenter». www.jarlsbergavis.no (norsk). 7. desember 2018. Besøkt 9. desember 2019. 

Eksterne lenkerRediger

Jan-Tore Saltnes hjemmeside

 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.