Nordic Tenors

norsk vokalgruppe

Nordic Tenors er en norsk vokalgruppe bestående av tenorene Jan-Tore Saltnes, Sveinung Hølmebakk og Roald Haarr.

Ensemblet fikk sammen med pianisten Sjur Hjeltnes Komiprisen 2006 i klassen beste nykommer. I løpet av 2007 hadde de forestillingen Bella Notte på Christiania teater i Oslo med Teodor Janson som regissør. De var også syngende toastmastere ved kong Haralds 70-årsdag på Akershus slott, og var med på å åpne Operahuset i Oslo våren 2008. I 2009 hadde de première på showet Nytt Show/Live at Logen i Logen Teater i Bergen. Regissør var Tore Nysæther, mens Hilde Sol Erdal var koreograf og regiassistent. I 2010 ble de igjen nominert til Komiprisen, denne gangen i klassen «Årets nummer» for sangen «Jodlermelodi». Showet ble deretter satt opp i Drammens Teater og i Frimurerlogen i Trondheim. Desember 2010 hadde de premiere på juleforestillingen Christmas Special 2010. Regissør var Tore Nysæther.

I 2011 satte Nordic Tenors opp en ny juleforestilling med Tore Nysæther som regissør, Christmas with Nordic Tenors and the Neumann Strings, denne gangen sammen med det svenske seksmannsensemblet the Neumann Strings ledet av Tobias Neumann fra Malmö. Forestillingen hadde première i Askim, og for første gang turnerte også tenortrioen i Sverige. Deres første studioalbum, med samme navn, ble gitt ut november samme år. I 2012 fortsatte de sitt samarbeid med Neumann Strings, og 22.september hadde de première på showet An Evening with Nordic Tenors and The Neumann Strings i Grieghallen i Bergen. Regissør var Mikael Neumann, koreograf Katarina Sörenson Palm.

2013 inngikk Nordic Tenors et samarbeid med Blå Kors og Barnas Stasjon til deres «Sammen»-kampanje. Sammen med pianisten Øystein Lund Olafsen turnerte de seks norske byer. Til kampanjen gav de også ut en singel med video kalt «Vi kan male himlen blå» sammen med barn fra Vestfold, Kristiansand og Trondheim.

Gruppens ti-årsjubileum ble markert med forestillingen Ten years with Nordic Tenors som ble arrangert for brassband og janitsjar i 2013.

Fra 2014 fortsatte trioen å turnere med pianist Øystein Lund Olafsen i Skandinavia og USA[1]. Julekonsertturnéen endret navn til Christmas with Nordic Tenors, og de fortsatte også sitt samarbeid med Blå Kors[2]. I 2016 hadde de premiere på forestillingen Con Amore på Hotell Klubben i Tønsberg.[3]

Fra 2018 dro Nordic Tenors sammen med Olafsen på norgesturné med sin nye konsert Viva la Musica (Lenge leve musikken), regissert av Mikael Neumann.

26.januar 2020 ble det annonsert at Nordic Tenors skulle delta i delfinale 4 i Melodi Grand Prix 2020 med sangen "In This Special Place" skrevet av Einar Kristiansen Five og Jan-Tore Saltnes[4]. Delfinalen ble avholdt lørdag 1.februar 2020 på H3 Arena Fornebu. Seerne stemte frem Nordic Tenors til gullfinale på bekostning av Hege Bjerk, men røk samme kveld ut mot Magnus Bokn i gullfinalen[5].

TenorerRediger

Navn Begynnelsesår Sluttår
Roald Haarr 2011 +
Jan-Tore Saltnes 2005 +
Sveinung Hølmebakk 2003 +
Aasmund Kaldestad 2003 2010
Magnus Staveland 2003 2005
Fredrik Akselberg 2003 2003

DiskografiRediger

Utgivelsesår CD-tittel Type
2009 Live at Logen CD
2010 Hope in a Hanging Snore CD-single
2010 Christmas Special CD
2011 Christmas with Nordic Tenors and The Neumann Strings CD
2012 Bestefar CD-single
2012 Desemberkveld CD-single
2013 Vi kan male himlen blå CD-single
2013 An Evening with Nordic Tenors and The Neumann Strings DVD
2013 Allelu EP
2014 Moments with Nordic Tenors CD
2015 Live Christmas CD
2016 Con Amore CD
2017 Julenatt CD-single
2018 Viva la Musica CD
2018 Jeg er så glad hver julekveld CD
2020 In This Special Place CD-single

ReferanserRediger

  1. ^ «Norsk Hostfest». hostfest.com (engelsk). Besøkt 18. oktober 2017. 
  2. ^ «Brukte juleturne til å fokusere på barn fra rusbelastede familier | Blå Kors». Blå Kors. 15. desember 2014. Besøkt 18. oktober 2017. 
  3. ^ «Nordic Tenors - Con Amore - Konsert - Hotell Klubben». VESTFOLD GUIDE (norsk). Besøkt 18. oktober 2017. 
  4. ^ Hyttebakk, Jon Marius (6. januar 2020). «Her er finalistene i MGP 2020!». NRK. Besøkt 13. februar 2020. 
  5. ^ «Magnus Bokn til MGP-finale». www.vg.no. Besøkt 13. februar 2020. 

Eksterne lenkerRediger


 Denne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.