Åpne hovedmenyen

Gli Scapoli var et norsk mannskor under ledelse av Reza Aghamir som eksisterte fra 1992 til 1998.[1]

Koret åpnet Gay Games i Amsterdam i 1997[2] og ble nominert til Spellemannprisen i 1997.[3] Høsten 1998 ble koret oppløst.

DiskografiRediger

  • 1993 – Grieg A Cappella
  • 1994 – Max Reger: Opus 83
  • 1995 – Kjell Habbestad: Ei natt på jorda
  • 1995 – Kjell Habbestad: Mostraspelet
  • 1997 – Everything Must Change
  • 1997 – «I Believe I Can Fly» (singel)

Utvalgte sangereRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Norges korforbund Oslo-Akershus Arkivert 14. juli 2007 hos Wayback Machine. «Med Gli Scapoli oppnådde han internasjonal suksess som musikalsk leder»
  2. ^ VG Harmonisk kollektiv «sang for over 50 000 på Ajax stadion i Amsterdam under åpningen av Gay Games» (08. oktober 2002)
  3. ^ DagbladetDisse bør få Spellemann «Åpen klasse...» (2. april 1998)
  4. ^ Vikebladet.no Arkivert 30. mars 2005 hos Wayback Machine. «Rein Alexander er eigentleg kormann. Han starta karrieren i Sølvguttene og song mellom anna i fleire år i mannsgruppa Gli Scapoli.» (31. august 2004)
  5. ^ a b c VG Harmonisk kollektiv «har sin bakgrunn i suksesskoret Gli Scapoli» (08. oktober 2002)
  6. ^ Bømlo kommune[død lenke] Heine Totland «var ein av drivkreftene i acapellakoret Gli Scapoli, og gav ut to plater med dei»

Eksterne lenkerRediger

  • VG-lista«Everything Must Change» hadde 9 uker på lista i 1997–1998