Jørund Fluge Samuelsen

Jørund Fluge Samuelsen (født 6. desember 1972Notodden) er en norsk musiker, komponist og plateprodusent utdannet ved musikklinjen på Bergen lærerhøgskole.[2] Han var fløytist, vokalist og låtskriver i Trang fødsel 19952009.

Jørund Fluge Samuelsen
Født6. des. 1972Rediger på Wikidata (50 år)
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Amandaprisen for beste musikk (2022)[1]Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
InstrumentVokal
IMDbIMDb

Han har vært produsent, arrangør og komponist/tekstforfatter for blant andre Asgeir Borgemoen, Bjarte Hjelmeland, Aasmund Nordstoga, Gjermund Larsen Trio og Jan Toft gjennom sitt studio Audioskop. Han deltar for øvrig som musiker på en rekke utgivelser med artister og band som Ni Liv, Odd Nordstoga og Bobby Hughes Experience.

Han laget musikken til Hallvar Witzøs film Alle hater Johan fra 2022. For filmen vant han Amandaprisen 2022 i klassen beste originalmusikk.[3]

DiskografiRediger

Album
  • Alle hater Johan (Musikken fra filmen) (2022)
  • Eggensongar (2008)
Singler/EP-er
  • Due (2008)
  • Det funker jo! (2015)
  • God dag, kjære Østmarka (2015)
  • Falle tilbake (2018)
  • Bærbar harddisk (2018)

Trang fødselRediger

Singler
  • Kursiv (1997)
  • Hippie (1997)
  • Livet det er helt ålreit (1997)
  • James Bond (1997)
  • Midt i trynet (1997)
  • Manisk (1998)
  • Bing bang (1998)
  • Drømmedame (1998)
  • Hele veien hjem (1999)
  • Ligg unna (1999)
  • Det kimer i klokker og klirrer i glass (2003)
  • Fredag (2005)
  • Ikke meg (2007)
  • Utopia (2009)

Deltar påRediger

ReferanserRediger

  1. ^ «Her er årets Amandavinnere», besøkt 21. august 2022[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Jørund Fluge Samuelsen». Noroff. 
  3. ^ «Dette er årets Amandavinnere». vg.no. 20. august 2022. Besøkt 21. august 2022. 

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.