Isabelle Aubret

fransk sanger

Isabelle Aubret (født Thérèse Coquerelle 27. juli 1938 i Lille) er en fransk sangerinne.

Isabelle Aubret
Isabelle Aubret en 2017.jpg
FødtThérèse Coquerelle
27. juli 1938[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (82 år)
LilleRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Ektefelle Gérard MeysRediger på Wikidata
Nasjonalitet FrankrikeRediger på Wikidata
Utmerkelser Kommandør av Ordre des Arts et des Lettres, Æreslegionen, Vinner av Eurovision Song Contest[5]Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerChanson
InstrumentVokal
Aktive år19522021
PlateselskapPhilips
Nettstedhttp://www.isabelle-aubret.com/
IMDbIMDb

Aubret vant Eurovision Song Contest i 1962 hun representerte Frankrike med sangen «Un premier amour» («Den første kjærlighet»), med musikk komponert av Claude-Henri Vic og tekst av Roland Stephane Valade. I 1968 deltok hun nok en gang i konkurransen for Frankrike og endte som nummer tre med «La source» («Våren») med musikk av Daniel Faure og tekst av Henri Dijan og Guy Bonnet.

Aubret var videre med i de franske nasjonale finalene flere andre år. Hennes første forsøk var i 1961 med sangen «Le gars de n'importe où». Hun ble nummer to dette året. Hun ble også nummer to i 1970 da hun sammen med Daniel Bératta sang «Olivier, Olivia». Hun gjorde det ikke fullt så bra da hun ble nummer seks av syv i den andre semifinalen i 1976 med «Je te connais déjà». Siste gang hun prøvde seg var i 1983, da hun sang den patriotiske «France, France» og ble nummer tre.

Diskografi (utvalg)Rediger

  • 1969: Isabelle Aubret
  • 1981: Liberté
  • 1984: Le monde chante
  • 1987: Vague à l'homme
  • 1989: 1989
  • 1990: Vivre en flèche
  • 1990: Allez allez la vie
  • 1991: In love
  • 1992: Coups de cœur
  • 1992: Isabelle Aubret chante chante Aragon
  • 1993: Isabelle Aubret chante Ferrat
  • 1993: C'est le bonheur
  • 1995: Elle vous aime
  • 1995: Isabelle Aubret chante Brel
  • 1997: Isabelle Aubret chante pour les petits et les grands
  • 1997: Changer le monde
  • 1999: Parisabelle
  • 2001: Le paradis des musiciens
  • 2001: Bobino 2001

ReferanserRediger

  1. ^ Babelio, Babelio forfatter-ID 134477
  2. ^ Roglo, Roglo person ID p=therese;n=coquerelle, oppført som Thérèse Coquerelle
  3. ^ GeneaStar, GeneaStar person ID aubreti
  4. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6pr8z5g, besøkt 9. oktober 2017
  5. ^ eurovision.tv, besøkt 14. november 2020

Eksterne lenkerRediger


Utmerkelser og prestasjoner
Forrige vinner:
   Luxembourg
Jean-Claude Pascal med «Nous les amoureux» 
Vinner av Eurovision Song Contest
Neste vinner:
   Danmark
Grethe & Jørgen Ingmann med «Dansevise» 
Forgjenger:
 Jean-Paul Mauric med «Printemps, avril carillonne» 
Frankrikes deltaker i Eurovision Song Contest
Etterfølger:
 Alain Barrière med «Elle était si Jolie» 
Forgjenger:
 Noëlle Cordier med «Il doit faire beau là-bas» 
Frankrikes deltaker i Eurovision Song Contest
Etterfølger:
 Frida Boccara med «Un jour, un enfant»