Gudny Ingebjørg Hagen

norsk manusforfatter
(Omdirigert fra «Gudny Hagen»)

Gudny Ingebjørg Hagen (født 22. august 1954) er en norsk forfatter, barnebokredaktør og musikant.

Gudny Ingebjørg Hagen
Født22. aug. 1954Rediger på Wikidata (69 år)
BeskjeftigelseManusforfatter, skuespiller
EktefelleTom Harald Jenssen
NasjonalitetNorge
IMDbIMDb

Fra 1976 til 1987 var Gudny Ingebjørg Hagen skuespiller og musiker i teater- og visegruppa Visvas, der hun sang og spilte klarinett og trekkspill. Hun hadde mange sceneroller og spilte blant annet den svenske bildebokfiguren Albert Åberg, også på to plater som Visvas gav ut. Gudny Ingebjørg Hagen har vært manusforfatter og programleder for Barne-TV i en rekke serier. Hun har skrevet manuskriptene til flere barne-TV-serier for NRK, blant annet julekalenderene Vertshuset den gyldne hale (1989), Amalies jul (1995), Jul i Blåfjell (1999) og Jul på Månetoppen (2002). Gudny Ingebjørg Hagen har skrevet flere barnebøker. For film og fjernsyn har hun dramatisert Anne Cath Vestlys bøker om Ole Aleksander Filibom-bom-bom (1998), og filmene Julenatt i Blåfjell (2009) og Blåfjell 2: Jakten på det magiske horn (2011) er basert på Hagens nisseunivers.

Hagen har eksamen fra Barnevernsakademiet i Oslo og har arbeidet som førskolelærer for hørselshemmede barn på Voldsløkka barnehage i Oslo. Hun er medlem av kunstnerorganisasjonene NBU, Nopa og Norske Dramatikeres Forbund, hvor hun i tre år satt i Dramatisk Råd. Ved siden av forfatterarbeidet er Hagen barnebokredaktør.

Hun er gift med forlagsmannen Tom Harald Jenssen.[trenger referanse]

Priser rediger

Fjernsynsproduksjon rediger

Forfatterskap rediger

  • Tåketroll i Blåfjell
  • Tåketroll på tåketokt
  • Storm og Jentungen
  • Den Store Blåfjellboka
  • Serien Josefine Olsens Barnehage med titlene: Erteris, Skøytesirkus, Sommerklubben, Josefines Jul, Påskemysterier, Snøkongen
  • Serien Fest og feiring med fem bøker: God id!, God hanukka!, God jul!, God vesak!, God divali! (Bragepris 2016)

Prosjekter/prosjektledelse rediger

Referanser rediger

  1. ^ «Tekstforfatterfondets ærespris til Gudny Ingebjørg Hagen». ballade.no. 21. november 2018. Besøkt 27. november 2018. 

Eksterne lenker rediger