George Adams

amerikansk musiker

George Rufus Adams (født 29. april 1940 Covington i USA, død 14. november 1992 i New York) var en amerikansk jazzmusiker som spilte tenorsaksofon, fløyte og bassklarinett.[6]

George Adams
George Adams (Sax).jpg
Født29. apr. 1940[1][2]Rediger på Wikidata
CovingtonRediger på Wikidata
Død14. nov. 1992[3]Rediger på Wikidata (52 år)
New YorkRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Jazzmusiker, saksofonist, komponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger Jazz, opera, storbandRediger på Wikidata
InstrumentSaksofon,[4] fløyte,[5] vokal,[5] tenorsaksofon[5]
Aktive år1960
PlateselskapBlue Note, Enja Records

Han er blant annet kjent for sitt arbeid med Charles Mingus, Gil Evans, Roy Haynes og i kvartetten han ledet sammen med pianisten Don Pullen, der også bassisten Cameron Brown og trommeslageren Dannie Richmond spilte.

Den musikalske stilen Adams har blitt kjent for har sine røtter i blues og afroamerikansk populærmusikk. Som saksofonist hadde han tilsynelatende Rahsaan Roland Kirk som inspirasjon, en han i enkelte sammenhenger spilte med i Mingus sitt band, i tillegg til John Coltrane og Albert Ayler. Av og til bøyde han seg bakover og endte nesten på ryggen flere ganger.[trenger referanse]

NorgesbesøkRediger

Adams besøkte Kongsberg Jazzfestival i 1990.

DiskografiRediger

Som bandlederRediger

  • 1975 Song of Adams
  • 1979 Sound Suggestions
  • 1988 Nightingale
  • 1989 America
  • 1989 Paradise Space Shuttle
  • 1991 Old Feeling

George Adams – Don Pullen Quartet

  • 1979 Don't Lose Control
  • 1979 All That Funk (Palcoscenico Records)
  • 1979 More Funk (Palcoscenico)
  • 1980 Earth Beams
  • 1981 Life Line
  • 1982 Melodic Excursions
  • 1983 City Gates
  • 1983 Live at the Village Vanguard
  • 1983 Live at the Village Vanguard – Vol. 2
  • 1984 Decisions
  • 1985 Live at Montmartre
  • 1986 Breakthrough
  • 1987 Song Everlasting

George Adams-Dannie Richmond

  • 1980 Hand In Hand
  • 1983 Gentlemen's Agreement

Som medvirkendeRediger

Med Charles Mingus

Med James Blood Ulmer

Med McCoy Tyner

Med Gil Evans

  • 1975 There Comes a Time
  • 1977 Priestess
  • 1981 Lunar Eclypse (live in Europe 1981)
  • 1984 Live at Sweet Basil: Volume 1 and 2
  • 1987 Live At Umbria Jazz: Volume 1 and 2

Med Phalanx

  • 1988 Original Phalanx
  • 1988 In Touch

ReferanserRediger

  1. ^ Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Social Networks and Archival Context, oppført som George Adams (musician), SNAC Ark-ID w6xk8vvn, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Library of Congress Authorities, Library of Congress autoritets-ID n86102049, besøkt 20. februar 2020[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Montreux Jazz Festival Database, Montreux Jazz Festival konsert ID 592, fra Wikidata 
  5. ^ a b c Montreux Jazz Festival Database, Montreux Jazz Festival konsert ID 196, fra Wikidata 
  6. ^ Allmusic

Eksterne lenkerRediger