Åpne hovedmenyen
Elsebeth Egholm
Født17. september 1960[1] (59 år)
Nyborg
Ektefelle A. J. Quinnell (19952005)
Utdannet ved Aarhus Universitet
Beskjeftigelse Journalist, skribent, manusforfatter
Nasjonalitet Danmark
Utmerkelser Årets Æreshåndværker i Østjylland (2015), Harald Mogensen-prisen (2017)

Elsebeth Egholm (født 17. september 1960 i Nyborg, Danmark) er en dansk forfatter.

Egholm studerte i ett år musikkvitenskap ved Aarhus Universitet, og var deretter i fire år ved Det jyske Musikkonservatorium med hovedfag klaver. I 1985 begynte hun ved Danmarks Journalisthøjskole. Hun arbeidet i perioden 198992 i Berlingske Tidende. I 1992 flyttet Egholm til Malta, og etablerte seg som frilansskribent. Siden 1994 har hun bodd delvis i Århus og delvis på en maltesisk øy. I 1999 debuterte hun med romanen De frie kvinders klub.

Fra 2002 har Egholm utgitt en serie kriminalromaner med journalisten Dicte Svendsen i hovedrollen, begynnende med Skjulte feil og mangler.

Elsebeth Egeholm var gift med den britiske thrillerforfatteren Philip Nicholson (A. J. Quinnell) inntil hans død i 2005.

BibliografiRediger

  • De frie kvinders klub (1999)
  • Sirocco (2000)
  • Opium (2001)
  • Skjulte feil og mangler (2002)
  • Selvrisiko (2004)
  • Personskade (2005)
  • Nærmest pårørende (2006)
  • Liv og legeme (2008)

Oversettelser til norskRediger

Norsk tittel Utgitt Oversetter Originaltittel Utgitt ISBN
Nærmeste pårørende 2008 Silje Beite Løken Nærmest pårørende 2006 ISBN 87-595-1996-7

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger