Åpne hovedmenyen
Elna Kimmestad
Født30. juli 1918
Christiania
Død21. mars 1997 (78 år)
Ektefelle Kjell Stormoen
Barn Even Stormoen
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Norge

Elna Kimmestad (født 30. juli 1918, død 21. mars 1997) var en norsk skuespiller og regissør som var mest kjent fra teaterscenen, hvor hun for det meste hadde komiske roller.

Kimmestad debuterte 1942 i Erasmus MontanusTrøndelag Teater hvor hun var ansatt til 1948. Hun var også ved Den Nationale Scene fra 1944 til 1945 og igjen fra 1948 til 1968. Fra 1968 var hun ansatt ved Nationaltheatret. Hun har også i kortere perioder vært ved Riksteatret og Rogaland Teater.

På Nationalteatret medvirket hun i stykker som blant annet Den stundesløse (1968), Den spanske flue (1970), Spöksonaten (1972) og De besatte (1975). Ved Den Nationale Scene spilte hun blant annet rollen som Pauline i Nordahl Griegs Nederlaget og overlegen i Fysikerne. Hun regisserte også eventyr til barneforestillinger ved Den Nationale Scene.

Innhold

FilmografiRediger

TV-opptredenerRediger

  • 1979 Legenden om Svarta Björn (Fru Krog) (TV-film)
  • 1974 Fleksnes - Beklager, teknisk feil (tv-titter)
  • 1972 FleksnesBlodgiveren (fornærmet dame på venteværelse) (TV-serie)
  • 1971 Maksveringar (Post-Anna) - TV miniserie
  • 1963 Den stundesløse (Ane) (Fjernsynsteater)

RegiRediger

Eksterne lenkerRediger