Diskusjon:Fransk Polynesia

Siste kommentar: for 4 måneder siden av InternetArchiveBot i emnet Endret eksterne lenker
Utmerket artikkel Fransk Polynesia er en utmerket artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt verifisert som noe av det beste Wikipedia kan by på.


Wikipedia Fransk Polynesia har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 19, 2014.

Mulig kandidat for anbefalt eller utmerket? rediger

Ser ut som en ganske utfyllende artikkel, bør vel være kandidat for anbefalt eller utmerket? Eneste jeg ved en rask første titt reagerer på er kort ingress, bør utvides endel. Hva synes hovedbidragsyter? Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 1. jun 2013 kl. 19:21 (CEST)

Ja, enig, ingressen er kort. Har planer om å utvide den. Det er en del annet som gjenstår også. Det bør skrives mer på historie, slik at den framføres til nåtiden. Og det bør komme med mer om de sentrale politiske institusjonene og partiene. Så er det å få på plass artikler om de viktigste historiske personlighetene og politikerne i samtiden. Det er en god del andre rødlenker og jeg vet ikke om jeg kan gjøre alle blå. Regner med jeg pusler med dette noen uker til så fremt inspirasjonen holder seg. – Ordensherre (diskusjon) 1. jun 2013 kl. 19:53 (CEST)
Jeg er enig med Ulf: dette ser absolutt ut som en AA/UA i emning. Et lite innspill fra meg; i avsnittet Fransk_Polynesia#Kriminalitet står det at kriminaliteten er lav. Det er antagelig riktig, men det er for lite kildegrunnlag i å bare oppgi ett tall for dette landet for ett år. Til sammenligning: Norges tall er ca 77.4, mens FN-organet UNODC antagelig har relevante sammenligningstall. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 1. jun 2013 kl. 19:56 (CEST)

Jeg har lest første halvdel av artikkelen i dag og er meget imponert, dette er virkelig et solid stykke arbeid - og såvidt jeg kan se feilfritt språk - jeg fant i alle fall ikke noe å rette. Noen små kommentarer følger nedenfor:

  1. om havområde/økonomisk sone: Det heter nå: «Øyene er spredd over et havområde på 2,5 millioner km²... ...En økonomisk sone på 5 500 000 km² omgir øyene». For det første bør det være like skrivemåte for 2,5 og 5,5 millioner, jeg har ingen preferanse for hvilken så lenge samme er brukt. Videre er jeg usikker på om 5,5 er det totale havområdet øyene gjør krav på, eller om dette kommer i tillegg til de 2,5 «mellom» øyene (formoder det første men kan leses begge veier).
  2. Artene Euglandina rosea, Miconia calvescens, Wasmannia auropunctata, Homalodisca vitripennis og Partula er alle beskrevet på enwiki, og burde vært rødlenket her syns jeg
  3. « den første skiftelige lovsamling i Oseania, innført i 1819» Skulle dette vært skriftlige?
  4. Burde kanskje Mytteriet på Bounty vært nevnt, enten under historiedelen eller Europeisk fascinasjon? (Det var i alle fall denne historien som gjorde undertegnede fascinert av Tahiti i tidlig ungdom :) )

Finn Rindahl (diskusjon) 13. jul 2013 kl. 18:20 (CEST)

Takk for kommentar og pirk! Har forsøkt å pusse på punkt 1 til 3, men trenger hjelp til å få blålagt nyrødlenkede arter. Jeg har hatt som mål at artikkelen ikke skal gjøre Bounty (eller Kon-Tiki) til hovedpoeng, men godt mulig det blir plass til disse også.
Pirk gjerne videre direkte i artikkelen, så kan større saker luftes her på diskusjonssiden. – Ordensherre (diskusjon) 13. jul 2013 kl. 19:48 (CEST)
Håper å få lest resten av artikkelen i morgen. Fauna og flora er langt utenfor min kompetanse, så jeg er redd jeg ike blir til stor hjelp med å dekke rødlenker der - jeg mener uansett at rødlenker i seg selv ikke nødvendigvis er en svakhet med en artikkel. Lenker som polynesier burde være dekket før en UA, men ikke nødvendigvis disse nye. Enig i at verken Bounty eller KOn-Tiki/Heyerdahl må være noen stor sak, men synes nok begge burde være nevnt. Jeg var innstillt på å rette skrivefeil underveis, men fant jo ingen :) Finn Rindahl (diskusjon) 13. jul 2013 kl. 20:57 (CEST)

Mer pirk:

  1. Hva er «varige forbrukerprodukter»? - høres litt ut som en selvmotsigelse for meg.
  2. Hva er «Maison de la Culture»? Et kulturhus?

Svært lite å sette fingeren på her, et meget solid og omfattende arbeide. Finn Rindahl (diskusjon) 16. jul 2013 kl. 00:29 (CEST)

Her er det gjort mye og bra jobb! Tillot meg å legge inn en byline på et bilde, om mulig synes jeg det er bra å nevne fotografen, med et lønnlig håp om at det over tid gir mer bilder.

Ellers ser jeg at Gaston Flosse ikke har artikkel, den bør dekkes, men jeg kan eventuelt oversette fra den engelskspråklige artikkelen om han, dersom det er ønskelig. Med vennlig hilsen fra «The Capital of Scandinavia» Ulf Larsen (diskusjon) 16. jul 2013 kl. 14:21 (CEST)

Takk for merknader og spørsmål. Svar til begge:
  • Varige goder er nok mer dekkende enn «varige forbrukerprodukter». Har endret dette.
  • «Maison de la Culture» er et kulturhus. Ha presisert også det.
  • Gaston Flosse har jeg på notatblokken og regner med at han er biografert så snart jeg har oversikt over korrupsjonssakene han har vært involvert i (ikke få).
Er ellers enig når det gjelder byline. Har ikke satt inn det selv, så hjelp til det mottas med takk. – Ordensherre (diskusjon) 16. jul 2013 kl. 15:20 (CEST)
Da overlater jeg Gaston Flosse til hovedbidragsyter og tar en runde på bilder og mulig byline. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 16. jul 2013 kl. 15:52 (CEST)

Et par småting, under Politisk kultur bør sitatet fra Gaston Flosse oversettes til norsk. Under Helse så er billedteksten Hôpital du Taaone åpnet i 2010, det mangler vel en s der, dvs at det skal være Hôspital du Taaone åpnet i 2010. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 16. jul 2013 kl. 17:23 (CEST)

Nok en liten sak, eksterne lenker. Ser ut som tilsvarende artikler på engelsk og fransk har endel, noen av de bør vel kunne legges inn her også? Det ser ellers veldig bra ut og jeg innser at jeg nå må gi meg selv ett solid spark bak for å få løftet artikkelen om Sverige. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 16. jul 2013 kl. 17:36 (CEST)

Jeg er litt skeptisk til oversettelse av sitatet. Det kan godt være at utsagnet opprinnelig ble formulert på fransk, og jeg vet ikke hvor riktig det vil bli å gi det ytterligere en omgang med oversettelse.
fr:Hôpital er nok skrevet riktig, jf. cirkumfleks.
Har føyd til et knippe eksterne lenker, det må gjerne legges til fler.
Ellers trengs det hjelp til å gjøre mange biologi- og medisinrødlenker blå. Videre er det behov for artikler av ymse slag: varebil, skoleplikt, kullvandring, strandfotball… – Ordensherre (diskusjon) 16. jul 2013 kl. 18:02 (CEST)
En mulighet er jo å både la den engelske teksten og oversettelsen stå i boksen?
Skal se om jeg kan dekke noen rødlenker. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 16. jul 2013 kl. 19:20 (CEST)
Har dekket tre rødlenker (har begynt artikler og skal utvide de) og foreslår at den siste settes til å peke til artikkel om skole, den artikkelen har allerede noe om skoleplikt. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 17. jul 2013 kl. 15:25 (CEST)
Takk skal du ha, da er det lengre mellom rødlenkene i deler av artikkelen.
Jeg fant en gjengivelse av Flosse-sitatet på fransk slik at det er bedre grunnlag for å oversette til norsk. Sitatet på fransk og oversettelsen til engelsk er nå plassert i fotnoten. – Ordensherre (diskusjon) 17. jul 2013 kl. 17:30 (CEST)
Jeg kan eventuelt også oversette Pouvanaa a Oopa men er dårlig på botanikk og biologi. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 17. jul 2013 kl. 19:09 (CEST)
Pouvanaa (som hadde skandinavisk bakgrunn) har jeg også notater på og vil nok være klar med den i løpet av en dag eller to. – Ordensherre (diskusjon) 17. jul 2013 kl. 19:20 (CEST)
Den er grei, da overlater jeg den til deg. Om det er andre artikler du ønsker dekket, eller dekker selv, så list de gjerne her, så skal jeg se på det. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 17. jul 2013 kl. 19:26 (CEST)
Noen sjanse med disse?
I tillegg til Pouvanaa a Oopa, regner jeg med å ha dekket Tahoeraa huiraatira, innom kort og også Turo Raapoto, håper jeg. Men når det kommer til de gjenstående artiklene om natur, miljø og sykdommer, vil jeg nok slite med de fleste. – Ordensherre (diskusjon) 17. jul 2013 kl. 19:46 (CEST)
Jeg skal prøve å få tatt de tre over, må bare få utvidet kullvandring først. Det er ellers ikke noe krav til utmerket artikkel (UA) at alle «røde lenker» skal være dekket og jeg vil tro at artikkelen slik den står nå er innenfor kravet, med god margin. Både for AA og UA så har vi vel en uskreven regel at det ikke skal være «røde lenker» i første skjermbilde, altså øverst i artikkelen, og det kravet er jo dekket med artikkelen om Gaston Flosse. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 17. jul 2013 kl. 20:38 (CEST)
Jo, du må gjerne nominere artikkelen. Nå er det ferietid og litt til og fra, så vi får evt. se hva det kommer av kommentarer og hvor raskt det lar seg gjøre å få gjort noe med dem. – Ordensherre (diskusjon) 17. jul 2013 kl. 20:53 (CEST)
Den er god, da har jeg foreslått artikkelen som kandidat til utmerket for Morten Haugen (Orland), så regner jeg med at han setter den opp i løpet av et par dager. For UA så er jo kandidatperioden 2 uker så selv med sommerferie bør det være tid for interesserte til å gå gjennom den. Mvh - Ulf Larsen (diskusjon) 17. jul 2013 kl. 22:50 (CEST)

5 øygrupper? rediger

Artikkelen slår fast at Fransk Polynesia består av fem øygrupper. Dette ser imidlertid ut til å være litt definisjonsavhengig. På engelsk wikipedia er det regnet seks øygrupper, der Bass Islands er med i tillegg til de fem denne artikkelen har. Store Norske har også fem øygrupper. Men der er Selskapsøyene delt i to øygrupper, mens Tuamoto- og Gambier-øyene er slått sammen til en. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 37.191.142.104 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Her kommer det nok an på om man ser på den geografiske eller den administrative inndelingen. Store norske leksikon oppgir bare den administrative, vår artikkel behandler geografi først (2.2.) og administrativ inndeling senere (5.2.). Begge varianter av fem er med. Administrativt er det på første nivå fem grupperinger som ikke helt tilsvarer den geografiske inndelingen fordi administrativt er én øygruppe delt (Selskapsøyene) og to kombinert (Tuamotu og Gambierøyene). Den geografiske inndelingen i vår artikkel følger det som er vanlig, jf. ingressen på artikkelen på Wikipedia på fransk eller denne presentasjonen fra franske myndigheter i PF. Flere av de fem geografiske øygruppene kan deles videre (Marquesasøyene har også to undergrupper), men at Îlots de Bass/Marotiri regnes som en helt egen øygruppe tror jeg bare jeg har sett i artikkelen på engelsk. – Ordensherre (diskusjon) 15. apr. 2014 kl. 15:58 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 9 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jun. 2017 kl. 13:20 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 11. jul. 2017 kl. 11:31 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 12 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. jul. 2017 kl. 15:45 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 32 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 20:38 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 8. aug. 2017 kl. 20:10 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 4. sep. 2017 kl. 00:54 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 22. sep. 2017 kl. 01:33 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. mar. 2018 kl. 08:49 (CET)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. mai 2018 kl. 22:45 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. jun. 2018 kl. 12:22 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jun. 2018 kl. 04:28 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. aug. 2018 kl. 08:44 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. okt. 2018 kl. 20:10 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 15. feb. 2019 kl. 11:49 (CET)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. mar. 2019 kl. 23:28 (CET)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 5 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. mai 2019 kl. 01:33 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 5. feb. 2021 kl. 00:17 (CET)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. feb. 2021 kl. 10:52 (CET)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 30. jun. 2021 kl. 03:48 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. des. 2021 kl. 12:37 (CET)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. jun. 2022 kl. 02:50 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 6 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 11. feb. 2023 kl. 13:44 (CET)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. aug. 2023 kl. 08:06 (CEST)Svar

Endret eksterne lenker rediger

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Fransk Polynesia. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 15. des. 2023 kl. 14:53 (CET)Svar

Tilbake til siden «Fransk Polynesia».