Åpne hovedmenyen

Cyndi Lauper

amerikansk vokalist, låtskriver og skuespiller
Cyndi Lauper
Cyndi Lauper Australia 2017.png
Cyndi Lauper i 2017
FødtCynthia Ann Stephanie Lauper
22. juni 1953[1][2][3][4] (66 år)
New York[5]
Ektefelle David Thornton (1991ingen)
Utdannet ved Johnson State College
Beskjeftigelse
9 oppføringer
Fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, sanger, skuespiller, sanger-låtskriver, komponist, teaterskuespiller, stemmeskuespiller, plateartist[6]
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Primetime Emmy Award, Grammy Award for beste nye artist (1985)
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Cyndi Lauper
SjangerPop
Dansepop
New Wave
InstrumentVokal, dulcimer, gitar, blokkfløyte, omnichord, trombone, perkusjon, bassgitar
Stemmetypesopran
Aktive år1977 -
PlateselskapPortrait / Epic (1982–1986)
Epic (1987–1998)
Edel (1999–2002)
Daylight / Epic (2003–2009)
Downtown (2010–)
Nettstedhttps://www.cyndilauper.com/
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Tidligere band
Blue Angel
Signatur
Cyndi Laupers signatur

Cynthia Ann Stephanie «Cyndi» Lauper (født 22. juni 1953 i Queens i New York City) er en amerikansk vokalist, låtskriver og skuespiller. Tidligere medlem av bandet Blue Angel (1979-1982).

Særlig i 1980-årene ble Lauper kjent med sanger som cover-låten «Girls Just Want To Have Fun» (hennes gjennombrudd), «Time After Time», «She Bop», «All Through The Night», «True Colors» og «I Drove All Night».

Lauper er kjent for livlig pop med lys, jenteaktig stemme blandet med forskjellige sjangere. Hun er blitt mer mainstream med åra.[7]

Som skuespiller har Cyndi Lauper spilt i filmer, TV-serier samt musikaler. Lauper har blant annet medvirket i Life with Mikey, hvor hun spilte mot Michael J. Fox og hadde et gjestespill i komedien Mad About You.

I 1984 fikk Lauper Grammy som «Beste nykommer», og i 1995 Emmy Award for «Beste kvinnelige gjesteskuespiller i en komedieserie» for rollen i Mad About You.

Lauper er gift med skuespiller David Thornton og har en sønn.

Cyndi Lauper har solgt til sammen 60 millioner albumer og singler på verdensbasis.

DiskografiRediger

  • 2016: Detour
  • 2010: Memphis Blues
  • 2008: Bring Ya to the Brink
  • 2005: The Body Acoustic (samlealbum)
  • 2004: Shine
  • 2003: At Last
  • 1998: Merry Christmas...Have a Nice Life
  • 1996: Sisters of Avalon
  • 1993: Hat Full of Stars
  • 1989: A Night to Remember
  • 1986: True Colors
  • 1983: She's So Unusual

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 9. apr. 2014
  2. ^ Filmportal.de, 9. okt. 2017, Cyndi Lauper, c01421ca00bf445aba172cf1b060cae0
  3. ^ Internet Broadway Database, 9. okt. 2017, Cyndi Lauper, 391830
  4. ^ SNAC, 9. okt. 2017, Cyndi Lauper, w63v07vg
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 10. des. 2014
  6. ^ 5. sep. 2019
  7. ^ Dagbladet 17. september 2008. CV. Cyndi Lauper. Side 51

Eksterne lenkerRediger