Corinna Harfouch

tysk skuespiller
Corinna Harfouch
Corinna Harfouch.JPG
Født16. oktober 1954[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (65 år)
Suhl[5]Rediger på Wikidata
Ektefelle Michael Gwisdek (19852007)Rediger på Wikidata
Partner(e) Wolfgang Krause Zwieback (2004–)Rediger på Wikidata
Barn Robert GwisdekRediger på Wikidata
Utdannet ved Hochschule für Schauspielkunst „Ernst Busch“ BerlinRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet Øst-Tyskland, TysklandRediger på Wikidata
Medlem av Akademie der Künste Berlin, Deutsche FilmakademieRediger på Wikidata
Utmerkelser Deutscher Filmpreis, Bayerns fjernsynspris (1997)[6]Rediger på Wikidata
Aktive år1986
IMDbIMDb

Corinna Harfouch (født Corinna Meffert 16. oktober 1954) er en tysk skuespiller.

Harfouch ble født i Suhl i Thüringen. Hun er datter av læreren Wolfgang Meffert og hans kone Marianne (pikenavn Kleber).

Harfouch arbeidet som sykepleier i Øst-Tyskland og studerte for å bli skuespiller i Berlin fra 1978 til 1981. Hennes første mann var Nabil Harfouch, som hun har en datter med. I 1985 giftet hun seg med Michael Gwisdek, som hun har to sønner, Johannes og Robert Gwisdek, med. I 1994 var hun jurymedlem for Filmfestivalen i Berlin.[7]

UtmerkelserRediger

  • 1993 43. Filmfestivalen i Berlin[8]
  • 1996 Bayerischer Filmpreis, Beste skuespillerinne[9]

FilmografiRediger

  • 1986: The House on the River
  • 1987: Yasemin
  • 1988: Treffen in Travers
  • 1988: Fallada: The Last Chapter
  • 1989: Pestalozzi's Mountain
  • 1991: The Tango Player
  • 1994: Charlie & Louise – Das doppelte Lottchen
  • 1998: Solo für Klarinette
  • 1998: Big Mambo
  • 1999: To the Horizon and Beyond
  • 2002: Bound
  • 2004: Der Untergang – som Magda Goebbels
  • 2006: Perfume: The Story of a Murderer
  • 2008: Berlin Calling
  • 2012: Home for the Weekend
  • 2013: Finsterworld

Hun har også hatt en rolle i den svenske serien om Martin Beck.

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 9. apr. 2014
  2. ^ Brockhaus Enzyklopädie, Corinna Harfouch, harfouch-corinna
  3. ^ Munzinger-Archiv, 9. okt. 2017, Corinna Harfouch, 00000022058
  4. ^ FemBio, 9. okt. 2017, Corinna Harfouch, 12614
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 10. des. 2014
  6. ^ https://www.stmwi.bayern.de/fileadmin/user_upload/stmwi/Themen/Wettbewerbe/Medienpreise/2017-01-16_Bayerische_Fernsehpreistraeger-1989-2016__2017-01_.pdf, 22. jun. 2019
  7. ^ «Berlinale: 1994 Juries». berlinale.de. Besøkt 9. juni 2011. 
  8. ^ «Berlinale: 1993 Prize Winners». berlinale.de. Besøkt 29. mai 2011. 
  9. ^ «Bayern» (PDF). bayern.de. Arkivert fra originalen (PDF) 25. mars 2009. Besøkt 29. mai 2011. 

Eksterne lenkerRediger