Åpne hovedmenyen
Christina Milian
CUN2008 Oscar party Christina Milian.jpg
Født26. september 1981 (37 år)
Jersey City
Ektefelle The-Dream (20092011)
Utdannet ved Matthew Henson Middle School, Los Angeles County High School for the Arts
Beskjeftigelse
11 oppføringer
Sanger, skuespiller, sanger-låtskriver, komponist, musiker, låtskriver, danser, modell, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, plateprodusent
Nasjonalitet USA

Christine Flores (født 26. september 1981, mest kjent som Christina Milian) er en dobbelt Grammy-nominert amerikansk singer-songwriter, skuespillerinne og plateprodusent. Hun har hatt fire singler inn på den britiske top fem hitlisten, samt en rekke hits i resten av Europa og i USA. Hun opptrådte i filmen Love Don't Cost a Thing fra 2003, der hun spilte mot Nick Cannon. Hun har også opptrådt som «Linda Moon» i Be Cool, oppfølgeren til Get Shorty, samt i skrekkfilmen Pulse, som ble lansert i august 2006.

Innhold

BiografiRediger

Tidlig livRediger

Milian ble født i Jersey City i New Jersey, men familien flyttet til Waldorf i Maryland kort tid etter fødselen hennes, og hun bestemte seg for å skape en karriere innen underholdningsindustrien allerede i en alder av fire år. Hun medvirket i en rekke reklamefilmer, og hadde hovedrollen i musikalen Annie, før hun flyttet til Los Angeles da hun var 13 år for å bli skuespiller.

SkuespillerkarriereRediger

Milians første større rolle var som journalist i Disney Channels Movie Surfers i 1998, der hun ble kreditert som «Tina Flores». Mens hun hadde denne rollen opptrådte hun også i små roller i filmene Småkryp og American Pie, samt i gjesteroller i TV-seriene Charmed, Clueless, Get Real, The amanda Show og The Steve Harvey Show.

I 2002 fikk Milian jobben som vertinne i TV-programmet WannabesMTV. I en av episodene av Wannabes møtte hun regissør Joseph Kahn, som foreslo at hun møtte opp til en audition til filmen Torque, der hun kunne ende opp med en rolle mot Ice Cube. Auditionen ble en suksess, og førte etterhvert til at hun fikk hovedrollen i Love Don't Cost a Thing i 2003. I 2005 hadde hun roller i filmene Man of the House mot Tommy Lee Jones, og Be Cool mot John Travolta og Uma Thurman. Hun opptrådte også i skrekkfilmen Pulse som ble lansert i august 2006, der hun spilte mot Veronica Mars-skuespillerinnen Kristen Bell. I 2006 ble Milian plassert på 10.-plass på Maxims liste over de 100 hotteste kvinnene.[1]

MusikkarriereRediger

I 2000 utførte Milian vokal på Ja Rules sang «Between Me and You» fra albumet Rule 3:36. Sangen ble en hit, og ga Milian et rykte som sangerinne. Hun var også med å skrive, samt kore sporet «Play» på Jennifer Lopez' album J. Lo fra 2001, en sang som også ble en stor hit.

I 2001 lanserte Milian sin første singel som soloartist, «AM To PM», og senere albumet Christina Milian. Singelen ble en hit verden over, og kom på topp 5 i Storbritannia og Danmark, topp 7 i Norge, topp 10 i Nederland, og topp 40 på den amerikanske Billboard-listen. Suksessen av singelen hjalp henne å lansere sitt første album, og senere en rekke andre singler som også havnet høyt på hitlistene.

DiskografiRediger

AlbumRediger

SinglerRediger

År Tittel Listeplasseringer Album
U.S. Hot 100 NOR UK AUS CAN
2000 «Between Me & You» (med Ja Rule) 11 26 8 Rule 3:36
2001 «AM To PM» 27 7 3 25 1 Christina Milian
2002 «When You Look At Me» 3 7 14 Christina Milian
2002 «Get Away» (feat. Ja Rule) (kun video) Christina Milian
2002 «It's All Gravy» (med Romeo) 9 63 Solid Love
2002 «The Answer» (med S-Word) 98 One Piece
2004 «Dip It Low» (feat. Fabolous) 5 8 2 31 1 It's About Time
2004 «Whatever U Want» (feat. Joe Budden) 100 9 26 It's About Time
2006 «Say I» (feat. Young Jeezy) 21 4 45 So Amazin'
2006 «Gonna Tell Everybody» 143 So Amazin'

FilmografiRediger

År Tittel Rolle Merknader
2009 Ghosts of girlfriends past Liten rolle
2009 Bring it on;Figth to the finish Nina Hovedrolle
2008 Crood Awakening
2006 Pulse Isabel
2005 Be Cool Linda Moon
2005 Man of the House Anne
2004 Torque Nina
2003 Love Don't Cost a Thing Paris Morgan
1999 The Wood Jente på dans
1999 American Pie Band Geek
1999 Durango Kids Ellie
1998 Småkryp Stemme

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger