Young Jeezy

Young Jeezy
Young Jeezy (cropped).jpg
FødtJay Wayne Jenkins
28. september 1977[1]Rediger på Wikidata (42 år)
ColumbiaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Rapper, sanger, låtskriver, narkotikasmuglerRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser BET Award for Viewer's Choice (2010)Rediger på Wikidata
OpphavAtlanta
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Young Jeezy
SjangerHiphop, pop rap
InstrumentVokal
Aktive år1997
PlateselskapCTE World
Nettstedhttp://www.youngjeezy.com
IMDbIMDb

Jay Wayne Jenkins (født 28. september 1977 i Columbia, Sør-Carolina), bedre kjent under artistnavnet Jeezy (tidligere «Young Jeezy»), er en amerikansk rapper og medlem av hiphop-gruppen USDA og et tidligere medlem av gruppen Boyz n da Hood. Han begynte sin karriere i 2001 under et uavhengig plateselskap, og ble med i Boyz n da Hood i 2005, samme år som albumet Let's Get It: Thug Motivation 101 ble gitt ut. Singelen «Soul Survivor», som artisten Akon medvirket på, ble en topp ti-hit i USA.

I 2006 ga Jeezy ut albumet The Inspiration, og i 2008 kom The Recession. Begge albumene inneholdt singler som toppet single-listene. Jeezy har også medvirket på en rekke andre rap- og R&B-singler, som «Say I» utgitt av Christina Millian, «I'm So Paid» av Akon og «Love In This Club» av Usher. Sistnevnte nådde førsteplass på Billboard Hot 100 i 2008.

DiskografiRediger

SoloalbumRediger

  • 2001 – Thuggin' Under the Influence (T.U.I.)
  • 2003 – Come Shop wit Me
  • 2005 – Let's Get It: Thug Motivation 101
  • 2006 – The Inspiration
  • 2008 – The Recession
  • 2011 – TM:103 Hustlerz Ambition
  • 2014 – Seen It All: The Autobiography
  • 2015 – Church in These Streets
  • 2016 – Trap or Die 3
  • 2017 – Pressure

Uavhengige albumRediger

  • 2001 – Thuggin' Under the Influence (T.U.I.)
  • 2003 – Come Shop wit Me

SamarbeidsalbumRediger

  • 2005 – Boyz n da Hood (medBoyz n da Hood)
  • 2007 – Young Jeezy Presents USDA: Cold Summer (med USDA)

ReferanserRediger

  1. ^ Internet Movie Database, 17. jun. 2019

Eksterne lenkerRediger