Åpne hovedmenyen

Camilla Läckberg

svensk skribent
Camilla Läckberg
Camilla Läckberg in November 2012.jpg
Født30. august 1974[1][2] (45 år)
Fjällbacka
Ektefelle Martin Melin (20102014)
Utdannet ved Göteborgs universitet
Beskjeftigelse Forfatter, romanforfatter, programleder, samfunnsøkonom
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser SKTFs pris-årets forfatter (2005), Folkets litteraturpris (2006), Grand Prix de Littérature Policière

Jean Edith Camilla Läckberg Sköld (en periode Eriksson), (født 30. august 1974) er en svensk forfatter.

Hun er utdannet siviløkonom og bor med ektemannen Simon Sköld og fire barn på Södermalm i Stockholm. Läckbergs kriminalromaner er lagt til Fjällbacka i Bohuslän, der forfatteren selv vokste opp. Gjennomgangspersoner er forfatteren Erica Falck og politimannen Patrik Hedström, med Hedströms kolleger ved Tanumshede politistasjon i biroller. Romanene Isprinsessan og Predikanten er filmatisert av SVT2, med planlagt premiere i 2007.

Flere av Läckbergs bøker har toppet bestselgerlisten i hjemlandet. Hun har solgt over tre millioner eksemplarer bare i Sverige, og er oversatt til seks språk.

BibliografiRediger

  • Isprinsessan (2003)
  • Predikanten (2004)
  • Stenhuggaren (2005)
  • Olycksfågeln (2006)
  • Tyskungen (2007)
  • Snöstorm och mandeldoft – kortroman for ukebladet Allas juleummer 2006, senere trykt i begrenset opplag og utgitt som lydbok (2007)
  • Smaker från Fjällbacka – kokebok (2008)
  • Sjöjungfrun (2008)
  • Fyrvaktaren (2009)
  • Änglamakerskan (2011)
  • Super-Charlie (2011)
  • Super-Charlie & mormorsmysteriet (2013)
  • Super-Charlie & gosedjurstjuven (2013)
  • Super-Charlie & monsterbacillerna (2014)
  • Løvetemmeren (2015)

Oversettelser til norskRediger

Norsk tittel Utgitt Oversetter Originaltittel Utgitt
Predikanten 2005 Kari Bolstad Predikanten 2004
Steinhuggeren 2006 Gry Brenna Stenhuggaren 2005
Ulykkesfuglen 2007 Gry Brenna Olycksfågeln 2006
Tyskerungen 2008 Gry Brenna Tyskungen 2007
Isprinsessen 2008 Gry Brenna Isprinsessan 2003
Havfruen 2009 Gry Brenna Sjöjungfrun 2008
Fyrvokteren 2010 Gry Brenna Fyrvaktaren 2009
Snøstorm og mandelduft 2010 Gry Brenna Snöstorm och mandeldoft 2010
Englemakersken 2012 Gry Brenna Änglamakerskan 2011
Løvetemmeren 2015 Gry Brenna Lejontämjaren 2015
Heksen 2017 Kari Bolstad Häxan 2017

Alle bøker nevnt over er utgitt som Lydbok.

TV-opptredenerRediger

Sammen med Denise Rudberg var hun programleder i litteraturprogrammet Läckberg & Rudberg vinteren 2007/2008.

  • 2007 – Läckberg & Rudberg (TV-serie). Litteraturprogram.
  • 2010 – Välkommen åter (TV-serie). Spilte i en episode.
  • 2012 – Let's Dance. Nr 4 av 10 deltakere.
  • 2017 – Klassfesten (TV-serie)

Priser og utmerkelser (utvalg)Rediger

ReferanserRediger

  1. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Camilla Läckberg, 3344930
  2. ^ BD Gest', 9. okt. 2017, Camilla Läckberg, 35032

Eksterne lenkerRediger