Beth Hart

Beth Hart
Beth Hart i Tivoli Friheden Aarhus 24 juni 2016 (cropped).jpg
Født24. januar 1972[1]Rediger på Wikidata (48 år)
Los AngelesRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Sanger-låtskriver, musiker, sanger, komponist, kunstmaler, gitaristRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerSoulmusikk, bluesrock, jazz-fusion, blues
InstrumentGitar, piano, vokal
Stemmetypealt
Aktive år1993
Plateselskap143 Records, Lava Records, Atlantic, eOne, Mascot Records
Nettstedhttp://www.bethhart.com
IMDbIMDb

Beth Hart (født 24. januar 1972 i Los Angeles) er en amerikansk sanger som slo igjennom med sangen «LA Song (Out of This Town)».

Beth Hart på Notodden Blues Festival i 2009

Hun synger en blanding av rock, blues og gospel, og har visse likhetstrekk med Janis Joplin og Joan Armatrading. Hun debuterte musikalsk i 1996 med «The Beth Hart Band» og musikkalbumet Immortal.Hun har flere ganger opptrådt i Norge, blant annet på Rockefeller, Notodden Blues Festival, Skånevik Bluesfestival, Wrightegaarden, Hell Blues Festival, Månefestivalen i Fredrikstad, Sommerspillet i Arendal og på Midnattsrocken i Lakselv.

Hun har lagt et liv med narkotika- og alkoholmisbruk bak seg, og dette har klart influert hennes sangtekster.

DiskografiRediger

  • Immortal (1996)
  • Screamin' for Supper (1999)
  • Leave the Light on (2003)
  • Live at Paradiso (2005)
  • 37 days (2007)
  • My California (2010)
  • Don't Explain med Joe Bonamassa (2011)
  • Bang Bang Boom Boom (2012)
  • Seesaw med Joe Bonamassa (2013)
  • Live In Amsterdam med Joe Bonamassa (2014)
  • Better Than Home (2015)
  • Fire On The Floor (2016)
  • Black Coffee med Joe Bonamassa (2018)
  • Front and Center (Live from New York) (2018)

ReferanserRediger

  1. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Beth Hart, 389157

Eksterne lenkerRediger