Joan Armatrading

britisk sanger, låtskriver

Joan Armatrading (født 9. desember 1950 i Basseterre, Saint Kitts) er en britisk sanger, låtskriver og gitarist.

Joan Armatrading
Joan armatrading.jpg
FødtJoan Anita Barbara Armatrading
9. des. 1950[1][2][3]Rediger på Wikidata (70 år)
Basseterre, Saint Kitts og Nevis
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Gitarist[4], sanger-låtskriver[4], komponist[4], plateprodusent[4], arrangør[4], plateartistRediger på Wikidata
Utdannet ved Open UniversityRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Utmerkelser Medlem av Den britiske imperieordenen, kommandør i den britiske imperieordenRediger på Wikidata

Armatrading har blitt nominert til Grammy Award tre ganger og to ganger til en BRIT Award som beste kvinnelige artist. Hun har også mottatt Ivor Novello Awards for Outstanding Contemporary Song Collection 1996.

Armatrading ble i 2020 forfremmet til kommandør av Order of the British Empire (CBE).[5]

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • 1972: Whatever’s for Us
  • 1975: Back to the Night
  • 1976: Joan Armatrading
  • 1977: Show Some Emotion
  • 1978: To the Limit
  • 1979: How Cruel (EP)
  • 1979: Steppin’ Out
  • 1980: Me Myself I
  • 1982: Walk Under Ladders
  • 1983: The Key
  • 1985: Secret Secrets
  • 1986: Sleight of Hand
  • 1988: The Shouting Stage
  • 1990: Hearts and Flowers
  • 1992: Square the Circle
  • 1995: What’s Inside
  • 1999: The Messenger (En hyllest til Nelson Mandela)
  • 2003: Lovers Speak
  • 2004: Live All the Way From America
  • 2007: Into the Blues
  • 2010: This Charming Life
  • 2010: Live At The Royal Albert Hall
  • 2012: Starlight
  • 2018: ‘’Not too far away’’

Best-of-samlealbumRediger

  • 1991: The Very Best Of Joan Armatrading
  • 1996: Love and Affection (1971-1992) (Dobbelt-CD)
  • 2001: Drop the Pilot – Best (1971-1995)
  • 2003: Love and Affection: Classics (1975-1983) (Dobbelt-CD)

Deltakelse på samlealbumRediger

  • 1998: Lullabies With a Difference

Som gjestesangerinneRediger

Som filmkomponistRediger

  • 1978: Die Wildgänse kommen (Tittel-sang «Flight of the Wild Geese»)

ReferanserRediger

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Joan-Armatrading, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6459cwd, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm0035347, besøkt 17. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ a b c d e Allmusic[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ The London Gazette, nr. 63135, 10. oktober 2020, s. B9.

Eksterne lenkerRediger