Bent Vinn Nielsen

Bent Vinn Nielsen
Født4. mars 1951[1] (69 år)
VendsysselRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Forfatter, skribent, lyrikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata
SpråkDansk[2]
Utmerkelser Kritikerprisen (1998), Søren Gyldendal-prisen (2001), Det Danske Akademis Store Pris (2006), Otto Gelstedprisen (1993), Limfjordsegnens Litteraturpris (2001)[3]Rediger på Wikidata
DebutArbejdssky (roman) i 1978
IMDbIMDb

Bent Vinn Nielsen (født 4. mars 1951 i Sulsted i Vendsyssel[4]) er en dansk forfatter. Han har skrevet en lang rekke romaner, noveller og radiospill.

Vinn Nielsen er født og oppvokst i et arbeiderklassemiljø og har ingen formell utdannelse.[5] Han debuterte i bokform med romanen Arbejdssky i 1978.[4]

Han har mottatt flere priser og utmerkelser for sine bøker; i 2001 fikk han Søren Gyldendal Prisen og i 2006 Det Danske Akademis Store Pris.[4]

Vinn Nielsen har mottatt Statens Kunstfonds hædersydelse siden 1996.[4][6]

Bibliografi - utvalgRediger

  • 1978 Arbejdssky
  • 1980 Opkøb af dødsboer
  • 1981 Det sejrende proletariat
  • 1982 Og tjørnehækken blev så stor
  • 1995 Rejsens mål
  • 1998 En skidt knægt (Kritikerprisen)
  • 2000 Godheden selv
  • 2000 Onkel Alban og sangerinden
  • 2001 I nødens stund
  • 2002 Fru Ingvarsens chatol
  • 2003 Elegante damer
  • 2003 Labyrintbyen
  • 2004 En bedre verden
  • 2010 Et liv i almindelighed[7]

Priser utvalgRediger

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger