Bent Vinn Nielsen

Bent Vinn Nielsen (født 4. mars 1951 i Sulsted i Vendsyssel[4]) er en dansk forfatter. Han har skrevet en lang rekke romaner, noveller og radiospill.

Bent Vinn Nielsen
Født4. mars 1951[1] (70 år)
VendsysselRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Forfatter, skribent, lyrikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata
SpråkDansk[2]
Utmerkelser Kritikerprisen (1998), Søren Gyldendal-prisen (2001), Det Danske Akademis Store Pris (2006), Otto Gelstedprisen (1993), Limfjordsegnens Litteraturpris (2001)[3]Rediger på Wikidata
DebutArbejdssky (roman) i 1978
IMDbIMDb

Vinn Nielsen er født og oppvokst i et arbeiderklassemiljø og har ingen formell utdannelse.[5] Han debuterte i bokform med romanen Arbejdssky i 1978.[4]

Han har mottatt flere priser og utmerkelser for sine bøker; i 2001 fikk han Søren Gyldendal Prisen og i 2006 Det Danske Akademis Store Pris.[4]

Vinn Nielsen har mottatt Statens Kunstfonds hædersydelse siden 1996.[4][6]

Bibliografi - utvalgRediger

  • 1978 Arbejdssky
  • 1980 Opkøb af dødsboer
  • 1981 Det sejrende proletariat
  • 1982 Og tjørnehækken blev så stor
  • 1995 Rejsens mål
  • 1998 En skidt knægt (Kritikerprisen)
  • 2000 Godheden selv
  • 2000 Onkel Alban og sangerinden
  • 2001 I nødens stund
  • 2002 Fru Ingvarsens chatol
  • 2003 Elegante damer
  • 2003 Labyrintbyen
  • 2004 En bedre verden
  • 2010 Et liv i almindelighed
  • 2014 Den svævende tankbestyrer, roman[7]

Priser utvalgRediger

ReferanserRediger

  1. ^ www.litteraturpriser.dk
  2. ^ http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb12321385n; Autorités BnF; besøksdato: 10. oktober 2015; BNF-ID: 12321385n.
  3. ^ nordjyske.dk, besøkt 12. oktober 2020
  4. ^ a b c d Bent Vinn Nielsen fra Litteraturpriser.dk
  5. ^ Bent Vinn Nielsen fra Litteratursiden.dk
  6. ^ «Modtagere af hædersydelse». Statens Kunstfond. Arkivert fra originalen 29. november 2014. Besøkt 25. september 2014. 
  7. ^ (da) Bent Vinn Nielsenbibliografi.dk

Eksterne lenkerRediger