Åpne hovedmenyen
Anne Nymo Trulsen
Født8. juni 1978 (41 år)
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Norge

Anne Nymo Trulsen (født 8. juni 1978Finnsnes) er en norsk sanger. Hun er oppvokst på Olsborgmoen i Målselv kommune i indre Troms. Hun har sin utdannelse fra Tromsø hvor hun tok en bachelor i praktisk-estetisk lærerutdanning i 2001–2005 med musikk og norsk som fag. Hun spiller også tangentinstrumenter som piano og trøorgel, samt gitar og ukulele.

Hun er kjent som vokalist og trøorganist i bandet Hekla Stålstrenga som spiller folkemusikk/folkrock basert på nordnorsk tradisjonsmusikk. Bandet ga ut albumet Hekla Stålstrenga i 2008. I 2011 utkom albumet Makramé der vi finner sangen «Har du fyr» (skrevet av Ola Bremnes). Oppfølgeralbumet Dyrandé kom i 2013, og der finner vi sanger som «Båtbygger Jo», «Vise Ved Vintersolkverv» og «Folketonen». Alle disse låtene har vært listet på NRK P1. I 2014 ga de ut livealbumet Hjertebank sammen med Nordnorsk Opera og Symfoniorkester. Albumet Ventetid kom i 2016, og i november 2017 gir bandet ut si første juleplate Velkommen inn

Som vokalist har Trulsen også sunget med band som The Rebels, Misvær Skaforening, Midt-Troms Storband, Senjahopen, Publiners, Vamp og jazzbandet Moen Melk & Jazz. Hun var organist og sanger i bandet The Northern Lies sammen med Henry Johnsen, Håvard Stangnes og Ida Karoline Nordgård fra 2010–2016. I 2013 ga hun ut soloalbumet Skråblikk[1], og hennes andre soloplate er planlagt utgitt februar 2018. Albumet skal hete Valg

Trulsen har jobbet som instruktør og musikkpedagog ved Alfheim Aktivitetshus siden 2006, og som dramainstruktør ved Rådstua Teaterhus[2] med den integrerte teatergruppa Alfheimteateret fra 2007. Hun har jobbet med flere prosjekt for Den kulturelle skolesekken, blant annet prosjektene «Musikk og dans fra Nordområdene» med musikere som Sigurd Johan Heide, Ole Morten Indigo Lekang og Lene Larsen, og «Forent i Sang» med Lene Larsen. 

Innhold

Priser og utmerkelserRediger

  • 2013: Coop Nords kulturpris
  • 2014: Årets folkemusiker med Hekla Stålstrenga 
  • 2003: 3.-plass i semifinalen i første sesong av Idol Norge[3]
  • 2009: 2.-plass i Det store korslaget under TEAM JØRN. Trulsen var både korist, solist og koreograf for koret. 
  • Nominasjoner til Spellemannprisen med Hekla Stålstrenga: 
    • 2008: Hekla Stålstrenga 2008 (kategorien folkemusikk) 
    • 2011: Makramé (kategorien folkemusikk/tradisjonsmusikk)
    • 2013: Dyrandé (kategorien viser) 
    • 2016: Ventetid (kategorien viser) 
  • 2017: Rolf Gammleng-prisen (kategorien viser/folkemusikk)[4]

DiskografiRediger

  • 2006: Ragnar Olsen: Ragnar Olsen med Golfstrømmen, (Tylden & Co AS)
  • 2008: Hekla Stålstrenga: Hekla Stålstrenga, CD (ta:lik records)
  • 2011: Hekla Stålstrenga: Makramé, CD (talik records) 
  • 2013: Hekla Stålstrenga: Dyrandé, CD (talik records) 
  • 2013: The Northern Lies: Midnight Medicine, Vinyl (Lunheim Grammofon)  
  • 2013: Anne Nymo Trulsen: Skråblikk, CD (talik Records) 
  • 2014: Hekla Stålstrenga og NOSO: Hjertebank (talik records) 
  • 2016: Hekla Stålstrenga: Ventetid, CD og Vinyl (talik records) 
  • 2017: Hekla Stålstrenga: Velkommen inn (talik records) 

ReferanserRediger

  1. ^ «Nyhetssak om albumet Skråblikk». 
  2. ^ «Rådstua Teaterhus». 
  3. ^ «Idol». 
  4. ^ «Disse fikk årets Rolf Gammleng-priser». ballade.no. 6. november 2017. Besøkt 17. november 2017. 

Eksterne lenkerRediger