Hekla Stålstrenga

norsk band

Hekla Stålstrenga er et norsk band som spiller folkemusikk/folkrock basert på nordnorsk tradisjonsmusikk. Hekla Stålstrenga består av Ragnhild Furebotten (fele og låtskriver), Tore Bruvoll (gitarer og låtskriver), Anne Nymo Trulsen (sang, trøorgel og låtskriver), Trond-Viggo Solås (bass) og Ole-Jakob Larsen (trommer).

Hekla Stålstrenga
Periode2005 -
SjangerFolk, folkrock
Aktive år2008
Plateselskapta:lik
Nettstedwww.heklastalstrenga.no
Medlemmer
Ragnhild Furebotten (fele)
Tore Bruvoll (gitar)
Anne Nymo Trulsen (sang)
Trond-Viggo Solås (bass)
Ole-Jakob Larsen (trommer)
Tidligere medlemmer
Inge Dulin
Lena Kristin Ellingsen
Sigrid Randers Persson
Andreas Amundsen
Sondre Meisfjord

Bandet er resultatet av samarbeidet mellom felespiller Ragnhild Furebotten og gitarist Tore Bruvoll. De startet samarbeidet i 2005 og ga albumet Hekla Stålstrenga i 2008 mens de fortsatt var en duo.[1] For albumet ble de nominert til Spellemannprisen 2008 i klassen folkemusikk/gammaldans. I 2011 ble albumet Makramé gitt ut under navnet Hekla Stålstrenga. Albumet ble nominert til Spellemannprisen 2011 i klassen folkemusikk/tradisjonsmusikk og var i tillegg inne på VG-lista.[2] De vant Folkelarmprisen 2014 i klassen årets folkemusiker. De er blitt nominert til Spellemannprisen 2013 for Dyrandé[3] til Spellemannprisen 2016 for Ventetid og til Spellemannprisen 2019 for Elske og ære, alle i klassen viser[4].

DiskografiRediger

Album
  • Hekla Stålstrenga (ta:lik, 2008) under navnet Ragnhild Furebotten & Tore Bruvoll
  • Makramé (ta:lik, 2011)
  • Dyrandé (ta:lik, 2013)
  • Hjertebank - Live med NOSO (ta:lik, 2014)
  • Ventetid (ta:lik, 2016)
  • Velkommen Inn (ta:lik, 2017)
  • Elske og ære (ta:lik, 2019)
  • Skravla gård (ta:lik, 2021)
Singler

ReferanserRediger

  1. ^ «Ti år med Hekla Stålstrenga». folkemusikk.no. 12. april 2016. Besøkt 5. juni 2021. 
  2. ^ Makramé på VG-lista, vg.no
  3. ^ «Disse kjemper om spellemannpris». p3.no. 13. desember 2013. Besøkt 8. februar 2020. 
  4. ^ «Spellemannominasjoner 2019». nrk.no. 7. februar 2020. Besøkt 8. februar 2020. 

Eksterne lenkerRediger