Hekla Stålstrenga

norsk band
Hekla Stålstrenga
Periode2005 -
SjangerFolk, folkrock
Aktive år2008
Plateselskapta:lik
Nettstedwww.heklastalstrenga.no
Medlemmer
Ragnhild Furebotten (fele)
Tore Bruvoll (gitar)
Anne Nymo Trulsen (sang)
Trond-Viggo Solås (bass)
Ole-Jakob Larsen (trommer)
Tidligere medlemmer
Inge Dulin, Lena Kristin Ellingsen, Sigrid Randers Persson, Andreas Amundsen, Sondre Meisfjord

Hekla Stålstrenga er et norsk band som spiller folkemusikk/folkrock basert på nordnorsk tradisjonsmusikk. Hekla Stålstrenga består av Ragnhild Furebotten (fele og låtskriver), Tore Bruvoll (gitarer og låtskriver), Anne Nymo Trulsen (sang, trøorgel og låtskriver), Trond-Viggo Solås (bass) og Ole-Jakob Larsen (trommer).

Bandet er resultatet av samarbeidet mellom felespiller Ragnhild Furebotten og gitarist Tore Bruvoll som sammen ga ut albumet Hekla Stålstrenga i 2008, et album som ble nominert til Spellemannprisen 2008 i klassen folkemusikk/gammaldans. I 2011 ble albumet Makramé gitt ut under navnet Hekla Stålstrenga. Albumet ble nominert til Spellemannprisen 2011 i klassen folkemusikk/tradisjonsmusikk og var i tillegg inne på VG-lista.[1] De vant Folkelarmprisen 2014 i klassen årets folkemusiker. De er blitt nominert til Spellemannprisen 2013 for Dyrandé[2] til Spellemannprisen 2016 for Ventetid og til Spellemannprisen 2019 for Elske og ære, alle i klassen viser[3].

DiskografiRediger

Album
  • Hekla Stålstrenga (ta:lik, 2008) under navnet Ragnhild Furebotten & Tore Bruvoll
  • Makramé (ta:lik, 2011)
  • Dyrandé (ta:lik, 2013)
  • Hjertebank - Live med NOSO (ta:lik, 2014)
  • Ventetid (ta:lik, 2016)
  • Velkommen Inn (ta:lik, 2017)
  • Elske og ære (ta:lik, 2019)
Singler

ReferanserRediger

  1. ^ Makramé på VG-lista, vg.no
  2. ^ «Disse kjemper om spellemannpris». p3.no. 13. desember 2013. Besøkt 8. februar 2020. 
  3. ^ «Spellemannominasjoner 2019». nrk.no. 7. februar 2020. Besøkt 8. februar 2020. 

Eksterne lenkerRediger