Adelén

norsk sanger

Adelén Rusillo Steen (født 4. november 1996 i Tønsberg, oppvokst i Horten[2]) er en norsk sanger.

Adelén
Adelén MGP 2013.jpg
Adelén i 2013
FødtAdelén Rusillo Steen
4. nov. 1996[1]Rediger på Wikidata (25 år)
TønsbergRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger Popmusikk, elektronisk dansemusikkRediger på Wikidata
InstrumentVokal
Aktive år2013
PlateselskapSony Music Norway
Nettstedhttp://www.adelenmusic.com
IMDbIMDb · IMDb

Hun deltok i Melodi Grand Prix 2013 med sangen «Bombo», som konkurransens yngste (16 år). Adelén vant delfinalen i Larvik og gikk derfra videre til finalen i Oslo Spektrum 9. februar 2013, hvor hun kom på annenplass.[3]

Sangen «Bombo» vant samme år OGAE Second Chance Contest 2013, og dette var tredje gang et bidrag fra Norge vant førsteplass i konkurransen og den første siden 1993.[4] «Bombo» vant også i 2013 Eurodanceweb Award med den høyeste poengsummen i Eurodanceweb Awards historie (284 poeng) og den største avstanden til annenplass med 70 poeng.[5]

I 2014 var hun en av flere artister og eneste norske som var med på den offisielle albumet for VM i fotball 2014 i Brasil, One Love, One Rhythm med sin egen sang «Olé» i en Stadium Anthem Mix. Det er forøvrig Pitbull feat. Jennifer Lopez & Claudia Leitte som synger hovedsangen («We Are One (Ole Ola)» (The Official 2014 FIFA World Cup Song) på albumet som inneholder 14 sangspor.[6]

Høsten 2014 vant hun MTV-prisen «Best Norwegian Act» i konkurranse med blant annet Donkeyboy.[7]

Høsten 2015 var hun deltager i underholdningsprogrammet Skal vi danseTV 2 sammen med sin svenske dansepartner Benjamin Jayakoddi. Hun vant konkurransen og ble dermed den yngste som har vunnet «Skal vi danse».

DiskografiRediger

Singler
  • «Bombo» (2013)
  • «Baila Conmigo» (2013)
  • «Always On My Mind» (2014)
  • «Olé» (2014)
  • «Spell On Me» (2015)
  • «Wild Like Me» (2016)
  • «Go Home» (2017)
  • «BIG BAD BITTER» (2017)
  • «What's Next» (2019)
  • «Beat» (2019)
  • «Somewhere We Can Talk» (2019)
  • «Jaded» (2021)
  • «Safety Light» (2021)
  • «Obsessed» (2021)
  • «Mala» (2022)

ReferanserRediger

  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 3346600, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Adelén fra Horten er årets yngste MGP-artist» Vestfold Blad
  3. ^ «Årets yngste deltaker klar for finale i Melodi Grand Prix». VG Nett. Besøkt 2. februar 2013. 
  4. ^ Willy Lee Adams (7. oktober 2013). «"Bombo" Girl Adelen Wins OGAE Second Chance Contest». wiwibloggs.com. Besøkt 7. oktober 2013. 
  5. ^ «Norway wins Eurodanceweb Award 2013». oikotimes.com. 2. januar 2013. Besøkt 7. januar 2013. 
  6. ^ Brazil 2014 – Official Song released; Official Album tracklist revealed Arkivert 13. april 2014 hos Wayback Machine. på www.fifa.com/worldcup/news/ Publisert 8. april 2014. Besøkt 31. mai 2014.
  7. ^ «Norske Adelén vinner MTV-pris» i Vestfold Blad

Eksterne lenkerRediger