Adelén

norsk sanger

Adelén Rusillo Steen (født 4. november 1996 i Tønsberg, oppvokst i Horten[2]) er en norsk sanger.

Adelén
Adelén MGP 2013.jpg
Adelén i 2013
FødtAdelén Rusillo Steen
4. nov. 1996[1]Rediger på Wikidata (24 år)
TønsbergRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk, elektronisk dansemusikk
InstrumentVokal
Aktive år2013
PlateselskapSony Music Norway
Nettstedhttp://www.adelenmusic.com
IMDbIMDb

Hun deltok i Melodi Grand Prix 2013 med sangen «Bombo», som konkurransens yngste (16 år). Adelén vant delfinalen i Larvik og gikk derfra videre til finalen i Oslo Spektrum 9. februar 2013, hvor hun kom på annenplass.[3]

Sangen «Bombo» vant samme år OGAE Second Chance Contest 2013, og dette var tredje gang et bidrag fra Norge vant førsteplass i konkurransen og den første siden 1993.[4] «Bombo» vant også i 2013 Eurodanceweb Award med den høyeste poengsummen i Eurodanceweb Awards historie (284 poeng) og den største avstanden til annenplass med 70 poeng.[5]

I 2014 var hun en av flere artister og eneste norske som var med på den offisielle albumet for VM i fotball 2014 i Brasil, One Love, One Rhythm med sin egen sang «Olé» i en Stadium Anthem Mix. Det er forøvrig Pitbull feat. Jennifer Lopez & Claudia Leitte som synger hovedsangen («We Are One (Ole Ola)» (The Official 2014 FIFA World Cup Song) på albumet som inneholder 14 sangspor.[6]

Høsten 2014 vant hun MTV-prisen «Best Norwegian Act» i konkurranse med blant annet Donkeyboy.[7]

Høsten 2015 var hun deltager i underholdningsprogrammet Skal vi danseTV 2 sammen med sin svenske dansepartner Benjamin Jayakoddi. Hun vant konkurransen og ble dermed den yngste som har vunnet «Skal vi danse».

DiskografiRediger

Singler
  • «Bombo» (2013)
  • «Baila Conmigo» (2013)
  • «Always On My Mind» (2014)
  • «Olé» (2014)
  • «Spell On Me» (2015)
  • «Wild Like Me» (2016)
  • «Go Home» (2017)
  • «BIG BAD BITTER» (2017)
  • «What's Next» (2019)
  • «Beat» (2019)
  • «Somewhere We Can Talk» (2019)
  • «Jaded» (2021)
  • «Safety Light» (2021)
  • «Obsessed» (2021)

ReferanserRediger

  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 3346600, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ «Adelén fra Horten er årets yngste MGP-artist» Vestfold Blad
  3. ^ «Årets yngste deltaker klar for finale i Melodi Grand Prix». VG Nett. Besøkt 2. februar 2013. 
  4. ^ Willy Lee Adams (7. oktober 2013). «"Bombo" Girl Adelen Wins OGAE Second Chance Contest». wiwibloggs.com. Besøkt 7. oktober 2013. 
  5. ^ «Norway wins Eurodanceweb Award 2013». oikotimes.com. 2. januar 2013. Besøkt 7. januar 2013. 
  6. ^ Brazil 2014 – Official Song released; Official Album tracklist revealed på www.fifa.com/worldcup/news/ Publisert 8. april 2014. Besøkt 31. mai 2014.
  7. ^ «Norske Adelén vinner MTV-pris» i Vestfold Blad

Eksterne lenkerRediger