Åpne hovedmenyen

Willy Dahl

norsk professor i litteratur
Willy Dahl
Født26. mars 1927[1] (92 år)
Bergen[2]
Beskjeftigelse Litteraturhistoriker, skribent, professor, litteraturkritiker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Rivertonklubbens ærespris (1997)

Willy Melkior Dahl (født 26. mars 1927 i Bergen) er en norsk professor i litteratur og forfatter av et betydelig omfang populærvitenskapelige bøker om kunst og litteratur. Han har vært særlig opptatt av kriminal- og masselitteratur. Han har også forfattet teoriboken Stil og struktur, som har kommet i flere opplag. I tillegg har han utgitt satiriske romaner og annen humoristisk litteratur under psevdonymet Melkior Pedersen.

BibliografiRediger

  • Stil og struktur (1965)
  • Ordene og verden (1967)
  • Perspektiver (1968)
  • Sekstitallsprosa (1969)
  • Tekstopplevelser (1970)
  • Nytt norsk forfatterleksikon (1971)
  • Ord – form – meining (1972)
  • Garman & Worse i nærlys og perspektiv (1973)
  • Fra 40-tall til 70-tall (1973)
  • I kiosken og på skjermen (1973)
  • Ibsen (1974)
  • «Dårlig» lesning under parafinlampen (1974)
  • Blå briller og løsskjegg i Kristiania (1975)
  • Vår egen tid, Norsk litteraturhistorie 6. bind (1975)
  • Morgan Kane fra Norge. En studie i litterær suksess, J. W. Eide Forlag (1976) ISBN 82-514-0119-4
  • Trivialiteter (1986)
  • "Norges litteratur" i tre bind (1814-1972) (Aschehoug) (1981-1989)
  • Fortellingen om Bergen (2000) – praktverk om Bergens historie
  • Inn i diktet, fra Edda til Eldrid, Eide (2002)
  • Mykle og Bergen (2012) ISBN 9788271286200

Som Melkior Pedersen:

  • Dikt! (1968) – parodi på samtidig norsk lyrikk
  • I all elskverdighet. Funderinger over det ene og det tredje (1971)
  • Natteritt. En roman om godtfolks barn i det villeste vesten (1978)
  • Homansbyens hemmelighet. En Kristiania-roman (1979)
  • Kampen om fristaten Bergen. En science fiction-roman (1980)
  • Tenk om de hadde vært fra Bergen (1980)

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)