Velvet Belly

Velvet Belly er en pop/rock-gruppe opprinnelig fra Kristiansand. Bandet startet som en trio i 1989, og fikk med seg vokalist Anne Marie Almedal året etter. De ga ut to album før de fikk et bredere publikumsgjennomslag med sitt tredje album Window Tree i 1994. Albumet førte til kontrakt med plateselskapet BMG som gjenutga albumet med nytt cover og nå også med Europa som marked.

I forbindelse med albumet Lucia som ble gitt ut i 1997, ble Vidar Ersfjord med som keyboardist og bandets femte medlem. For albumet fikk bandet Spellemannprisen 1997 i klassen popgruppe. Bandet har samarbeidet med musikeren og forfatteren Erik Honoré som har produsert alle albumene.

MedlemmerRediger

DiskografiRediger

  • Colours (dBut, 1992) (gjenutgitt med nytt cover av BMG 1995)
  • Little Lies (dBut, 1993)
  • Window Tree (dBut, 1994)
  • Window Tree (BMG, 1995) (gjenutgivelse på nytt plateselskap)
  • The Landing (BMG, 1996)
  • Lucia (BMG, 1997)
  • Velvet Belly (Playground, 2003) dobbeltalbum

Eksterne lenkerRediger