Tarjei Sandvik Moe

Tarjei Sandvik Moe
Tarjei Sandvik Moe, Oslo 2018.jpg
Født24. mai 1999[1]Rediger på Wikidata (21 år)
OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, fjernsynsskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Tarjei Sandvik Moe (født 24. mai 1999) er en norsk skuespiller, mest kjent for rollen som Isak Valtersen i NRK-serien Skam. Moe hadde hovedrollen i seriens tredje sesong, høsten 2016.[2] Sammen med Henrik Holm, som spilte kjæresten Even, vant han publikumsprisen Folkets favoritt under Gullruten 2017 for sin innsats som Isak i serien.[3] Moe var dessuten nominert i klassen Beste mannlige skuespiller.[4]

Etter videregående ble Tarjei Sandvik Moe teaterskuespiller. Etter flere roller i Antiteateret og en rolle i musikalen GreaseChateau Neuf i Oslo, ble han i 2018 engasjert som skuespiller på Oslo Nye Teater. Der har han blant annet spilt i teateroppsetningen basert på Elena Ferrantes romaner som med en fellesbetegnelse kalles Napoli-kvartetten.

Gjennombruddet i SkamRediger

Moe var elev på Hartvig Nissens skole, den samme skolen der mye av handlingen i Skam foregikk.[5] I september 2016 var han gjest på underholdningsprogrammet Skavlan sammen med Josefine Frida Pettersen, som spiller Noora i Skam.[6]

FamilieRediger

Moe er barnebarn av skuespilleren Torgils Moe.[7]

FilmografiRediger

År Titel Rolle Notering
2015-2017 SKAM Isak Valtersen TV-serie
2017 Melk TV-serie
2017 The Emoji Movie Alex Stemme
2018 En Affære Markus
2019 Vi Burde Ha Vært På Film Alvin Kortfilm. Manus skrevet av Tarjei.
2019 Strømmeland TV-serie
2019 On/Off Kortfilm. Alt. tittel: The boyfriend experience
2019 Skitten Snø Nicolas TV-serie
2020 Gledelig Jul Petter Premiere December 2020

TeaterRediger

År Tittel Rolle Notering
2016 What Would Jesus Do Antiteateret
2017 Det Går Bra Antiteateret
2017 Woman 2 Woman - A pussycal! Justin bimbolake
2018 Grease Doody Chateau Neuf
2018 Nyanser Av Gris Milan Antiteateret
2018 Fru Guri av Edøy Halvard Smøla
2018 Snøfall Håkon Oslo Nye Teater
2019 En sporvogn til begjær Oslo Nye Teater
2019 Min briljante venninne Alfonso, Peppe, Dario Oslo Nye Teater
2019 Snøfall Håkon Oslo Nye Teater
2020 Til Ungdommen Oslo Nye Teater
2020 20. November Sebastian Oslo Nye Teater. Premiere 23. april

ReferanserRediger

  1. ^ 9. okt. 2017, Tarjei Sandvik Moe, 282905
  2. ^ Sofie Braseth (15. desember 2016). «Tarjei (17) hylles for «Skam»-rollen. Men kan han vinne Gullruten?». Dagbladet. Besøkt 21. januar 2017. 
  3. ^ «Skam vant årets TV-øyeblikk og publikumsprisen-pris». nrk.no. 12. mai 2017. Besøkt 14. mai 2017. 
  4. ^ «Nobel, Valkyrien, Leo Ajkic, Anne Lindmo, Petter Uteligger og Lothepus nominert til Gullruten». dagbladet.no. Besøkt 8. april 2017. 
  5. ^ «Skam-stjärnorna om att förväxlas med sina rollfigurer». SVT Nyheter. 20. desember 2016. Besøkt 21. januar 2017. 
  6. ^ «Skavlan». NRK. september 2016. Besøkt 21. januar 2017. 
  7. ^ Braseth, Sofie (18. august 2017). ««Skam»-Tarjei (18): - Hvis alle tror du har kjæreste, er det et veldig dårlig utgangspunkt for å skaffe seg kjæreste». Dagbladet.no (norsk). Besøkt 26. januar 2020. 

Eksterne lenkerRediger