Tapper, den pysete hunden

Tapper, den pysete hunden (orig: Courage the Cowardly Dog) er en amerikansk animert TV-serie for barn og unge som gikk på Cartoon Network fra 1999 og 2002. Serien handler om hunden Tapper som bor sammen med Matilda og Rasmus Knot i den fiktive byen «Ødeby» i den amerikanske delstaten Kansas. Vanligvis må Tapper redde Matilda og Rasmus fra farer og skumle ting.

Tapper, den pysete hunden
orig. Courage the Cowardly Dog
Generell informasjon
SjangerAnimasjon / Barn / Komedie / Eventyr
Prod.landUSA
Sesonger4
Episoder52
Lengde22 (per episode)
SpråkNorsk
Foran kamera
Stemmer avJim Cummings, Fran Brill, Arnold Stang, Linda Lavin, John R. Dilworth, Fred Melamed, Jason Antoon
MedvirkendeMarty Grabstein
Thea White
Lionel Wilson
Arthur Anderson
Paul Schoeffler
Billie Lou Watt
Simon Prebble
Mary Testa
Bak kamera
Skaper(e)John R. Dilworth
ManusBill Marsilii
RegiJohn R. Dilworth
Prod.selskapStretch Films
Sending
Periode12. nov. 199922. nov. 2002
TV-kanalCartoon Network
Eksterne lenker
IMDb

Rollefigurer rediger

Tapper rediger

(oppr. Courage "the Cowardly Dog")Tapper er en hund som ble forlatt etter at en gal veterinær sendte foreldrene hans ut i rommet. Heldigvis ble han funnet av Matilda Knot som bor midt i Ødeby med sin mann Rasmus Knot. Tapper er redd for alt som er ukjent, men når virkelige farer truer eierne hans greier han å overvinne frykten sin og prøver å beskytte eierne sine mot ondskap. Når Tapper forsøker å advare Matilda eller Rasmus om farer, babler han helt uforståelig. Han kompenserer for dette ved å komme med høyst livaktige imitasjoner av faren, som for eksempel at han transformerer seg til et uhyre. En av hans beste egenskaper er at han aldri gir opp.

Matilda Knot rediger

(oppr. Muriel Bagge) Matilda er en snill gammel dame som fant Tapper alene og forlatt som valp. Hun bor i Ødeby med mannen sin, Rasmus Knot. Matilda er meget snill og inviterer gjerne fremmede inn i huset for en matbit eller en kopp te, selv om disse fremmede ofte er folk med ondt i sinnet. Ofte når Rasmus er slem mot Tapper slår Matilda Rasmus i hodet med en kjevle, alltid fulgt av at han svarer: «Hva har jeg gjort?». Matilda er også meget flink på kjøkkenet og Tapper elsker rettene hennes. Som regel bruker hun en hemmelig ingrediens i maten sin, og den er nesten alltid eddik.

Rasmus Knot rediger

(oppr. Eustace Bagge) Rasmus er Matildas mann. Han avskyr Tapper og nyter å gjøre livet surt for ham. Når Rasmus virkelig ønsker å skremme Tapper, tar han på seg en svær, fryktinngytende maske og skriker, «Ooga booga booga!». Han kaller ofte Tapper «dumme hund» eller «dustebikkje».

Vanlige replikker fra Rasmus
  • «Dustebikkje»
  • «Dustebikkje, du dumma meg ut!»
  • «Blah, blah, blah» (når Tapper forsøker å advare ham om noe)
  • «Matilda, jeg er sulten!»
  • «Hvorfor sitter den dustebikkja ved bordet?»
  • «Au, hva har jeg gjort?» (når Matilda slår ham i hodet med en kjevle)
  • «Vi ska'ke ha no'!» (når noen banker på døra)
  • «Ooga booga booga!»
  • «Hva har jeg gjort?»

Datamaskinen rediger

Tappers datamaskin gir han råd om hvordan han kan håndtere ulike hendelser. Han er veldig kynisk og sarkastisk mot Tapper, og pleier å slenge en vits i de fleste situasjoner.

Doktor Vindaloo rediger

Doktor Vindaloo er en indisk lege med en ganske tjukk aksent, som Rasmus og Mathilda benytter seg av hvis noe er galt. Han er en av svært få karakterer i serien, som innehar evnen til å fullt ut forstå hva Tapper forsøker å si. Som oftest konkluderer han med at pasientene er friske, eller at han ikke er kapabel til å behandle problemet. I enkelte tilfeller har han dog vært til stor hjelp, for eksempel i episoden "Usynlige Mathilda", hvor han klarte å finne ut hvordan de skulle få Mathilda tilbake til normal tilstand.

Ma Knot rediger

Ma Knot er Rasmus sin mor, og Mathildas svigermor. Hun har et elsk-hat forhold til sin sønn, og lever i en campingvogn ute på landet. Som sin sønn er hun også skallet, men ikler seg en rødlig parykk, og ligner ellers veldig mye på han, bare mye kortere av vekst.

Norske stemmer rediger

Engelske/originale stemmer rediger

Referanser rediger


Eksterne lenker rediger