Tanel Padar

estlandsk sanger

Tanel Padar (født 27. oktober 1980 i Haljala i Lääne-Viru fylke) er en estisk sanger. Han er best kjent for å vinne Eurovision Song Contest 2001 for Estland sammen med Dave Benton og guttegruppen 2XL med sangen «Everybody». Padars søster, Geril Padar, er også en berømt sanger i Estland.

Tanel Padar
Padar, Tanel 2011 240.jpg
Født27. okt. 1980[1]Rediger på Wikidata (40 år)
HaljalaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SangerRediger på Wikidata
Søsken Gerli PadarRediger på Wikidata
Nasjonalitet EstlandRediger på Wikidata
Utmerkelser 5. klasse av Den hvite stjernes ordenRediger på Wikidata

Tanel Padar

Padar ble kjent i hjemlandet da han vant «Kakis takti ette», et TV-program for unge estiske sangere, i 1999. I 2000 var han en av koristene da Ines – som på den tiden var kjæresten hans – deltok i Eurovision Song Contest. Padar opptrer også sammen med et band kalt The Sun, og sangen «Hopelessness You» kom inn på MTV World Chart Express. Tanel Padar var tidligere gift med den tidligere modellen Katarina Kalda.

DiskografiRediger

  • «The Greatest Hits» (2005)
  • «Veidi valjem kui vaikus» (2005)
  • «Tüdrukune» (2006)
  • «Milles On Asi?» (2006)
  • «100% Rock'n'roll» (2006)
  • «The Sun Live 2006» (2007)
  • «Veidi valjem kui vaikus II » (2007)
  • «Here Comes The Sun» (2008)

ReferanserRediger

  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 834606, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger :
  Danmark
Olsen Brothers med «Fly on the Wings of Love»


Vinner av Eurovision Song Contest
2001 sammen med Dave Benton og 2XL med
«Everybody»
Etterfølger :
  Latvia
Marie N med «I Wanna»
Forgjenger :
Ines med «Once in a Lifetime»


Estlands deltaker i Eurovision Song Contest
2001
Etterfølger :
Sahlene med «Runaway»