Store Kongensgade er en av hovedgatene i bydelen Ny-København i København, anlagt i 1663 som Ny Kongensgade. Gaten løper fra Kongens Nytorv til Østerport med et knekk ved Esplanaden.

Store Kongensgade
Store Kongensgade fra Kongens Nytorv
Basisdata
LandDanmark
KommuneKøbenhavns kommune

Kart
Store Kongensgade
55°41′05″N 12°35′18″Ø

Store Kongensgade inngår i Ring 2 og er enveiskjørt fra Østerport mot Kongens Nytorv, mens Bredgade/Grønningen er enveiskjørt i den motsatte retning. Disse ensretningene ble innført 9. april 1940.

I husrekken mellom nummer 7 og nummer 17B er det inngang til etablissementet Boltens Gård. Gullsmedfirmaet A. Dragsted ligger i Store Kongensgade 20. I gaten ligger også Ritzaus Byrå (i nr. 14) og Dagbladet Information (i nr. 40C, i Sankt Annæ Passage).

Mellom Store Kongensgade og Bredgade ligger Marmorkirken, og Marmorkirken Station, som er under oppførelse, kommer til å ha hovedtrapp ut mot Store Kongensgade.

Mellom Store Kongensgade og Grønningen er et lite bornholmerkvarter med gatene Hammerensgade, Jens Kofods Gade, Poul Ankers Gade og Bornholmsgade. I nordenden av Store Kongensgade, hvor den støter sammen med Grønningen, er det et lite grønt anlegg, hvor skulpturen Atlas bærende Himmelkuglen paa Skuldrene er oppstilt.