Sort Sol (band)

Sort Sol er et dansk rockeband fra København som startet opp som punkband høsten 1977 under navnet Sods.

Gruppen deltok som Sods på Pære Punk i 1979 og i generasjons-manifestasjonen NÅ!!80 i Huset i Magstræde, København i 1980. Skiftet i 1983 navn til Sort Sol. I 1991 fikk gruppen en Grammy for Flow My Firetear.

BandmedlemmerRediger

DiskografiRediger

  • Minutes To Go (1979) (som Sods)
  • Under En Sort Sol (1980) (som Sods)
  • Dagger & Guitar (1983)
  • Everything That Rises Must Converge (1987)
  • Flow My Firetear (1991)
  • Fog Things (oppsamling 1979-1991) (1992)
  • Glamourpuss (1993)
  • Unspoiled Monsters (1996)
  • Snakecharmer (2001)
  • Circle Hits The Flame – Best Off (oppsamling 1991-2002) (2002)

KulturkanonenRediger

Bandets forestillinger i 1987–1988 kalt Sort Sol live, Carlton og Wurst er tatt opp i den danske kulturkanonen under scenekunst.[1]

ReferanserRediger

  1. ^ «Scenekunst / Sort Sol live, Carlton og Wurst, 1987-1988» (PDF) (dansk). Kulturministeriet. s. 208. Arkivert fra originalen (PDF) 23. oktober 2013. Besøkt 9. mars 2020. 

Eksterne lenkerRediger