Åpne hovedmenyen
Silvi Vrait
Silvi Vrait 1989.jpg
Født28. april 1951
Kehra
Død28. juni 2013 (62 år)
Tallinn
Gravlagt Metsakalmistu
Utdannet ved Universitetet i Tallinn, Universitetet i Tartu
Beskjeftigelse Vokalist, musikklærer
Nasjonalitet Estland, Sovjetunionen
Utmerkelser 5. klasse av Den hvite stjernes orden
Musikalsk karriere
SjangerJazz, country, rock, folkemusikk
InstrumentPiano
Aktive år19722013
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Silvi Vrait (født 28. april 1951 i Kehra, død 28. juni 2013 i Tallinn)[1] var en estisk sangerinne og musikklærer. Vrait fullførte sin pianistutdannelse fra Kehra musikkskole i 1968, og studerte engelsk filologi ved Universitetet i Tartu.[1]

I 1994 representerte hun hjemlandet i Eurovision Song Contest med melodien Nagu merelaine, som ble nummer 24 av 25 deltakerland.[2] Silvi Vrait døde av hjernesvulst i 2013.[1]

DiskografiRediger

Musikkalbum utgitt av Silvi Vrait:

  • 1986: Silvi Vrait, LP utgitt på Мелодия.[3]
  • 1989: Embrace, ‎LP utgitt på Мелодия.[3]
  • 1992: 22 English Songs for Children, kassett utgitt av Auvi.[4]
  • 1994: Mõnus ja soe, samlealbum med Justament utgitt av BMG.[4]
  • 1994: Nagu merelaine - Like the Sea, CD-singel utgitt på IS.[4]
  • 2001: Hümn armastusele, CD-album utgitt på Hitivabrik.[4]
  • 2002: Eesti kullafond, samlealbum utgitt av Hitivabrik.[4]

ReferanserRediger

  1. ^ a b c Eurovision.tv 29. juni 2013, Silvi Vrait dies at age 62. Besøkt 8. mars 2014. (en)
  2. ^ Eurovision.tv, Eurovision Song Contest 1994. Besøkt 8. mars 2014. (en)
  3. ^ a b Discogs.com, Silvi Vrait. Besøkt 8. mars 2014. (en)
  4. ^ a b c d e rateyourmusic.com, Silvi Vrait. Besøkt 8. mars 2014. (en)