Shohreh Aghdashloo

iransk skuespiller
Shohreh Aghdashloo
ShohrehAghdashloo08TIFF.jpg
Født11. mai 1952Rediger på Wikidata (68 år)
TeheranRediger på Wikidata
Ektefelle Aydin Aghdashloo (19721980)Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, skuespiller, stemmeskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet IranRediger på Wikidata
Utmerkelser Emmy-prisenRediger på Wikidata
Aktive år1976
IMDbIMDb

Shohreh Aghdashloo (persisk: شهره آغداشلو, født 11. mai 1952 i Teheran i Iran) er en iransk-amerikansk filmskuespiller.

I 2003 var hun Oscar-nominert for beste birolle som «Nadereh 'Nadi' Behrani» i filmen Hus i sand og skodde (House of Sand and Fog) der hun spilte mot blant andre Ben Kingsley og Jennifer Connelly.

Filmografi (utvalg)Rediger

År Tittel Originaltittel Rolle
2006 Huset ved vannet The Lake House Dr. Anna Klyczynski
X-Men: The Last Stand X-Men: The Last Stand Dr. Kavita Rao
American Dreamz American Dreamz Nazneen Riza
2005 The Exorcism of Emily Rose The Exorcism of Emily Rose Dr. Adani
2003 Hus i sand og skodde House of Sand and Fog Nadereh 'Nadi' Behrani
2002 Maryam Homa Armin
2001 America So Beautiful Skuespiller i eksil
2000 Surviving Paradise Pari
1993 Twenty Bucks Ghada Holiday

Eksterne lenkerRediger