Åpne hovedmenyen
Shirley Douglas
Født2. april 1934[1] (85 år)
Weyburn
Ektefelle Donald Sutherland (19661970)
Far Tommy Douglas
Barn Kiefer Sutherland, Rachel Sutherland
Utdannet ved Royal Academy of Dramatic Art (–1954)
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Canada
Utmerkelser Offiser av Order of Canada, Canada’s Walk of Fame (2004)
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Shirley Douglas (født 2. april 1934 i Weyburn i Saskatchewan i Canada) er en kanadisk filmskuespiller og aktivist. Hun har en sønn, Thomas, fra første ekteskap, og tvillingene Rachel og Kiefer Sutherland fra sitt annet ekteskap. Hun var gift med skuespilleren Donald Sutherland i tidsrommet 19661971.

FilmografiRediger

  • Corner Gas (2008) – Shirley Douglas ('The Final Countdown')
  • The Path to 9/11 (2006) – Madeleine Albright
  • Corner Gas (2005) – Peg ('Trees a Crowd')
  • Robson Arms (2005)- Pauline Dubois
  • The Christmas Shoes (2002) – Ellen Layton
  • Made in Canada (2001) – Cybill Thornbush ('Beaver Creek Commercials')
  • The Law of Enclosures (2000) – Myra
  • A House Divided (2000) – Elizabeth Dickson
  • Woman Wanted (2000) – Peg
  • Shadow Lake (1999) – ?
  • Barney's Great Adventure (1998) – Grandma Greenfield
  • The Silver Surfer (1998) – Infectia
  • Franklin (television series) (1997) – Narrator
  • Wind at My Back (1996) – May Bailey
  • Flash Gordon (1996) – ?(voice)
  • Johnny's Girl (1995) – Mrs. Hardwick
  • Redwood Curtain (1995) – Schyler Noyes
  • Mesmer (1994) – Duchess DuBarry
  • Shattered Trust: The Shari Karney Story (1993) – Vivian Karney
  • The Hat Squad (1992) – Kitty (#1) (pilot)
  • Road to Avonlea (1992) – Miss Cavendish ('High Society')
  • The Shower (1992) – Marie
  • Passage of the Heart (1992) – Katherine Ward
  • Street Legal (1990–91) – Mayor Riley
  • Alfred Hitchcock Presents (1989) – Monica Logan ('Driving Under the Influence')
  • Tvillingskjebner (1988) – Laura
  • Shadow Dancing (1988) – Nicole
  • Really Weird Tales (1987) – Edna Besley ('Cursed with Charisma')
  • Screwball Academy (1986) – Dadapopoplous' wife
  • Turning to Stone (1985) – Lena
  • The Wars (1983) – Mrs. Lawson
  • Nellie McClung (1978) – Nellie McClung
  • Lolita (1962) – Mrs. Starch
  • Joe MacBeth (1955)
  • Singin' in the Rain (1952)
  • The Wizard of Oz (1939) – Young Munchkin

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger