Samantha Morton

Samantha Morton (født 13. mai 1977 i Nottingham i England) er en britisk skuespiller.

Samantha Morton
SamanthaMorton09TIFF.jpg
Født13. mai 1977[1]Rediger på Wikidata (43 år)
NottinghamRediger på Wikidata
Partner(e) Charlie Creed-Miles (19992000)Rediger på Wikidata
Utdannet ved West Bridgford SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, skuespiller, filmregissør, manusforfatter, filmprodusent, teaterskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata

Hun filmdebuterte i Under the skin i 1997 og hun har blitt Oscar-nominert to ganger, en gang i klassen beste kvinnelige birolle for sin rolle som «Hattie» i Woody Allen-filmen Tekkelig og tarvelig og for sin rolle som «Sarah» i filmen In America i klassen beste kvinnelige hovedrolle.

Filmografi (utvalg)Rediger

År Norsk tittel Originaltittel Rolle
2012 John Carter John Carter Sola
2005 Lassie Lassie Sarah Carraclough
2004 The Libertine The Libertine Elizabeth Barry
2002 In America In America Sarah
2002 Morvern Callar Morvern Callar Morvern
2002 Minority Report Minority Report Agatha
1999 Tekkelig og tarvelig Sweet and Lowdown Hattie
1997 Under the Skin Under the Skin Iris Kelly

ReferanserRediger

  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 3781117, besøkt 9. oktober 2017

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.