Retsinformation, i dagligtale simpelthen Retsinfo, er den danske statens nettbaserte juridiske informasjonssystem, etablert i 1996.[1][2]

Innhold rediger

På Retsinformation er det adgang til alle gjeldende lover, bekjentgjørelser og sirkulærer. Videre er det adgang til Folketingets dokumenter og til Folketingets Ombudsmands beretningssaker samt avgjørelser fra visse andre organer, for eksempel Pressenævnet.

Det foregår ingen utvelgelse av dokumenterne, da formålet med Retsinformation er å sikre at det finnes et system hvor borgere og andre kan få adgang til alle normerende rettsforskrifter.

Systemet administreres av Civilstyrelsen, men det er de enkelte ministerier og Folketinget selv som legger lover og andre dokumenter inn på Retsinformation. Retsinformation oppdateres minst en gang i døgnet.

Bruk rediger

Retsinformation finnes på hjemmesiden www.retsinformation.dk. Det er mulighet for både å søke i systemet og for å finne den relevante lov på lister over gjeldende lover.

Lover og bekjendtgjørelser på Retsinformation gjengis uredigerte. Eventuelle senere lovendringer er ikke alltid skrevet inn i lovteksten, men skal finnes gjennom en henvisning til senere endringslover.

Se også rediger

Referanser rediger

Eksterne lenker rediger