Åpne hovedmenyen
Poul Vad
Født27. april 1927[1]
Silkeborg
Død18. august 2003[1] (76 år)
Beskjeftigelse Biograf, lyriker, kunsthistoriker
Nasjonalitet Danmark
Utmerkelser

Poul Vad (født 27. april 1927, død 18. august 2003) var en dansk forfatter. Vad var født i Silkeborg og flyttet til København i forbindelse med studier. Vad utdannet seg til kunsthistoriker.

Vad debuterte med diktsamlingen Den fremmede dag i 1956.

Bibliografi - utvalgRediger

  • Den fremmede dag, 1956
  • Vilhelm Hammershøi, 1957
  • De nøjsomme, 1960
  • Ejler Bille, 1961
  • Hammershøi : værk og liv, 1988
  • Dagbog fra rejsen til Geron, 1990
  • Vilhelm Hammershøi : tre unge kvinder, 1991

Priser og legater (utvalg)Rediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b data.bnf.fr, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb122864480

Eksterne lenkerRediger