Åpne hovedmenyen
Peter Laugesen
Peter Laugesen.JPG
Født5. mars 1942 (77 år)
København[1][2]
Beskjeftigelse Forfatter og oversetter
Nasjonalitet Danmark
Medlem av Situasjonisme
Utmerkelser Kritikerprisen (2003), Beatriceprisen (1985)[6], Det Danske Akademis Store Pris (1992), Dan Turèll Medaljen (2018)[7]
BevegelseBeat-generasjonen
DebutDiktsamlingen Landskab 1967
Påvirket avAllen Ginsberg, Jack Kerouac og William Burroughs.
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Peter Laugesen (født 5. mars 1942) er en dansk lyriker og oversetter som har sine røtter i Beat-generasjonen.

Laugesen hadde i mange år en intensiv dialog og samarbeide med forfatteren Dan Turèll. Sammen med kunstneren Henrik Have startet han i 1973 forlaget og trykkeriet After Hand.[8]

Fra 1997 har han vært medlem av Det Danske Akademi.[9] Laugesen har i flere år vært medlem av utvalget som nominerer danske forfatteres verker til Nordisk råds årlige litteraturpris. Han sitter i Odin Teatrets styre.

Laugesen mottar Statens Kunstfonds hædersydelse.[10]

Bibliografi utvalgRediger

  • 1967Landskab
  • 1969Skrift
  • 1969Man kan ikke sige
  • 1970Katatonien
  • 2003Forstad til alt

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

KilderRediger