Peter Laugesen

Peter Laugesen
Peter Laugesen.JPG
Født5. mars 1942Rediger på Wikidata (78 år)
København[1][2]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Lyriker[3][4][5], oversetterRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata
SpråkDansk[6]
Medlem av SituasjonismeRediger på Wikidata
Utmerkelser Kritikerprisen (2003), Beatriceprisen (1985)[7], Det Danske Akademis Store Pris (1992), Dan Turèll Medaljen (2018)[8]Rediger på Wikidata
BevegelseBeat-generasjonen
DebutDiktsamlingen Landskab 1967
Påvirket avAllen Ginsberg, Jack Kerouac og William Burroughs.
IMDbIMDb

Peter Laugesen (født 5. mars 1942) er en dansk lyriker og oversetter som har sine røtter i Beat-generasjonen.

Laugesen hadde i mange år en intensiv dialog og samarbeide med forfatteren Dan Turèll. Sammen med kunstneren Henrik Have startet han i 1973 forlaget og trykkeriet After Hand.[9]

Fra 1997 har han vært medlem av Det Danske Akademi.[10] Laugesen har i flere år vært medlem av utvalget som nominerer danske forfatteres verker til Nordisk råds årlige litteraturpris. Han sitter i Odin Teatrets styre.

Laugesen mottar Statens Kunstfonds hædersydelse.[11]

Bibliografi utvalgRediger

  • 1967Landskab
  • 1969Skrift
  • 1969Man kan ikke sige
  • 1970Katatonien
  • 2003Forstad til alt

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger