Åpne hovedmenyen
Per Thomas Andersen
Født8. februar 1954 (65 år)
Beskjeftigelse Professor, litteraturhistoriker
Nasjonalitet Norge
Medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi

Per Thomas Andersen (født 8. februar 1954 i Oslo) er professor i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo.

Han ble cand. philol. 1980, førsteamanuensis i nordisk litteratur ved Universitetet i Tromsø 1988, tok doktorgraden i 1992 med avhandlingen Dekadanse i nordisk litteratur 1880-1900 og ble ansatt som professor ved Universitetet i Oslo i 1993.

BibliografiRediger

  • Stein Mehren – en logos-dikter (1982)
  • Hold (1985)
  • Dekadanse i nordisk litteratur 1880-1900 (1992)
  • Arr (1992)
  • Fra Petter Dass til Jan Kjærstad. Studier i diktekunst og komposisjon (1997)
  • Mysteriets time (red.) (2001)
  • Norsk litteraturhistorie (2001)
  • Tankevaser (2003)
  • Identitetens geografi (2006)

Eksterne lenkerRediger