Åpne hovedmenyen
Paula Seling
Paula Seling - Romania (cropped).jpg
Paula Seling i Oslo, 23. mai 2010
Født25. desember 1978 (40 år)
Romania Baia Mare, Romania
Ektefelle Radu Bucura
Utdannet ved Faculty of Journalism and Communication Sciences of the University of Bucharest
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Romania
Musikalsk karriere
KallenavnPaula
SjangerPop, Latino
InstrumentVokal, piano
StemmetypeSopran
Aktive år1995
PlateselskapUnicorn Records, Roton
Nettstedhttp://paulaseling.com/
Notable instrument(er)
Piano

Paula Seling og Ovi «leker med ilden» i Eurovision Song Contest 2010 i Oslo.

Paula Seling (uttale: [ˈpa.u.la ˈse.liŋɡ], født 25. desember 1978 i Baia Mare, Romania) er en rumensk sanger, komponist og radio-DJ. Hun var dommer i den første sesongen av den rumenske utgaven av musikkonkurransen X Factor i 2011. Seling har gitt ut mer enn 13 album og over 20 singler, og har hatt to topp ti-hiter på den rumenske Topp 100-listen.[1] Låtene «Seven Seconds» og «Playing with Fire» nådde 12.-plass på VG-lista i henholdsvis 2009 og 2011.[2][3]

Paula Seling har deltatt i den rumenske Selecția Națională seks ganger. I 2010 og i 2014 vant hun konkurransen, og representerte Romania i Eurovision Song Contest sammen med den rumesk-norske sangeren Ovi.[4][5]

Innhold

Eurovision Song ContestRediger

Selings bidrag i den nasjonale finalen og i Eurovision Song Contest:[6][7][8][9][10][11][12]

År Selecţia Naţională Eurovision Song Contest
Semifinale Finale
Melodi Poeng Plassering Merknad Poeng Plassering Poeng Plassering
1998 «Te iubesc» 565 4
2003 «Let’s go!» 11 3
2004 «Perfect!» 8 6
2008 «Seven Days» 208 3 Med Provincialii
2010 «Playing with Fire» 24 1 Med Ovi 104 4 162 3
2014 «Miracle» 22 1 Med Ovi 125 2 72 12

DiskografiRediger

Album utgitt av Paula Seling:[13]

  • 1998: Only Love
  • 1998: Știu că exist
  • 1998: Colinde și Cântece sfinte
  • 1999: De dragoste
  • 2001: Mă voi întoarce
  • 2001: Știi ce înseamnă
  • 2001: Prima selecție
  • 2002: Album de crăciun
  • 2003: ... fără sfârșit
  • 2006: Culeg vise
  • 2006: De sărbători
  • 2009: Belive
  • 2010: Playing with Fire
  • 2013: One Mile of Words

ReferanserRediger

  1. ^ Starcount.com, Paula Seling. Besøkt 16. mars 2014. (en)
  2. ^ VG-lista uke 7 2009, Ovi - Seven Seconds. Besøkt 16. mars 2014.
  3. ^ VG-lista uke 23 2010, Ovi & Paula Seling - Playing with Fire. Besøkt 16. mars 2014.
  4. ^ Eurovision.tv About Paula Seling & Ovi. Besøkt 16. mars 2014 (en)
  5. ^ Eurovision.tv, Paula and Ovi to represent Romania! Besøkt 16. mars 2014. (en)
  6. ^ Eurovision Song Contest National Finals Database, Romania 1998. Besøkt 16. mars 2014. (en)
  7. ^ Eurovision Song Contest National Finals Database, Romania 2003. Besøkt 16. mars 2014. (en)
  8. ^ Eurovision Song Contest National Finals Database, Romania 2004. Besøkt 16. mars 2014. (en)
  9. ^ Eurovision Song Contest National Finals Database, Romania 2008. Besøkt 16. mars 2014. (en)
  10. ^ Eurovision Song Contest National Finals Database, Romania 2010. Besøkt 16. mars 2014. (en)
  11. ^ Eurovision Song Contest National Finals Database, Romania 2014. Besøkt 16. mars 2014. (en)
  12. ^ Eurovision.tv, Romania. Besøkt 4. oktober 2014. (en)
  13. ^ Artistens hjemmeside, Discography Arkivert 5. september 2013 hos Wayback Machine.. Besøkt 16. mars 2014. (en)

Eksterne lenkerRediger